Προημιτελικά: Άνετα η Ντόρτμουντ, σοκ για Λεβερκούζεν

Η Ντόρτμουντ προκρίθηκε από τα προημιτελικά του γερμανικού κυπέλλου, όπου σταμάτησε η πορεία της Λεβερκούζεν.

Προημιτελικά: Άνετα η Ντόρτμουντ, σοκ για Λεβερκούζεν

Η Ντόρτμουντ συνεχίζει ακάθεκτη στην πορεία για την επιστροφή στους τίτλους και προσπέρασε με σχετική άνεση παρότι εκτός έδρας το εμπόδιο της Στουτγκάρδης. Οι Βεστφαλοί επικράτησαν με 3-1 σε ένα παιχνίδι που συνδυάστηκε από έντονη διαμαρτυρία των φιλάθλων τους για τις αυξημένες τιμές εισιτηρίων των φιλοξενουμένων.

Ο Μάρκο Ρόις άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, ωστόσο μία αναμπουμπούλα στην περιοχή της Ντόρτμουντ έφερε την ισοφάριση από τον Λούκας Ρουπ. Η απάντηση ήταν άμεση, από τον κορυφαίο επιθετικό της χώρας, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος στο 31ο λεπτό έκανε το 2-1 με το... 31ο τέρμα σε 30 αγώνες φέτος. Οι Σουηβοί τα έπαιξαν όλα για όλα, αλλά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και ανέκοψε κάθε ελπίδα για νέα ισοφάριση. Στα τελευταία λεπτά, ο Χενρίχ Μεχιταριάν διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και "κλείδωσε" την πρόκριση.

Στουτγκάρδη (4-1-4-1): Λάντζερακ, Γκρόσκροϊτς, Σούνιτς, Νίντερμαϊερ, Ινσούα, Ντιέ (68' Χάρνικ), Ρουπ, Ντιντάβιμ, Γκέντνερ, Κόστιτς, Κράβετς

Ντόρτμουντ (4-3-3): Μπίρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γιντογάν (87' Καγκάβα), Γκίντερ, Ντουρμ, Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις (77' Λάιτνερ), Μεχιταριάν

Προημιτελικά: Άνετα η Ντόρτμουντ, σοκ για Λεβερκούζεν

Η Λεβερκούζεν γνώρισε εντός έδρας ήττα 3-1 από τη Βέρντερ Βρέμης και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση αναπάντεχα νωρίς, εξαιτίας μιας κόκκινης κάρτας που αποδείχθηκε κομβική. Ο Γουέντελ υπέπεσε σε πέναλτι στο 42ο λεπτό και αντίκρισε σωστή κόκκινη κάρτα, με τον Κλάουντιο Πισάρο να δίνει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον ίδιο τρόπο στο 22ο λεπτό, χάρη στο πέναλτι του ασταμάτητου Χαβιέρ Ερνάντες. Ο Σαντιάγο Γκαρσία ισοφάρισε για την ομάδα του Βίκτορ Σκρίπνικ, η οποία προερχόταν από βαριά ήττα (5-1) στο Μενχεγκλάντμπαχ κόντρα στην Μπορούσια. Με παίκτη περισσότερο κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και να το διευρύνει στο 82' με τον Φλόριαν Γκρίλιτς.

Λεβερκούζεν (4-4-2): Λένο, Χίλμπερτ (46' Ραμάλιο), Τα, Τοπράκ, Γουεντέλ, Μπελαράμπι, Κράμερ (76' Μπραντ), Καμπλ, Τσαλχάνογλου, Ερνάντες (57' Παπαδόπουλος), Κίσλινγκ,

Βέρντερ (4-1-4-1): Βίντβαλντ, Γκέμπρε Σελασιέ, Γκάλβεθ, Τζιλομποτζί, Γκαρσία (74' Γκουβάρα), Βέστεργκααρντ, Εζτουναλί (89' Βελίκοβιτς), Φριτς, Μπάρτελς, Γκρίλιτς, Πισάρο (86' Ούτζα)

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

20:00 Λεβερκούζεν - Βέρντερ Βρέμης 1-3

(22' πέν. Ερνάντες - 31' Γκαρσία, 42' πέν. Πισάρο, 82' Γκρίλιτς)

21:30 Στουτγκάρδη - Ντόρτμουντ 1-3

(21' Ρουπ - 5' Ρόις, 31' Ομπαμεγιάνγκ, 89' Μεχιταριάν)

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

20:00 Χάιντενχαϊμ - Χέρτα

21:30 Μπόχουμ - Μπάγερν

* Οι αγώνες είναι μονοί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK