Τέλος εποχής: Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Τσάμπι Αλόνσο!

Με αιφνιδιαστική ανάρτησή του, ο έμπειρος μέσος της Μπάγερν Μονάχου Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε πως θα βάλει τέλος στην μεγάλη του καριέρα στο τέλος της σεζόν.

Τέλος εποχής: Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Τσάμπι Αλόνσο!

Ρεάλ Σοσιεδάδ, Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. 114 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του. Η καριέρα του Τσάμπι Αλόνσο περιλαμβάνει ουκ ολίγες επιτυχίες, με τον 35χρονο άσο να έχει κατορθώσει να πανηγυρίσει μεταξύ άλλων δύο Champions League, ένα Super Cup, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, δύο ευρωπαικά πρωταθλήματα, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, ένα Γερμανίας και άλλους πόσους εγχώριους τίτλους.

Ο έμπειρος μέσος φαίνεται όμως πως για λίγο καιρό ακόμα θα "κοσμεί" τα γήπεδα της Ευρώπης. Και αυτό γιατί με αιφνιδιαστικό ποστ του σε twitter και instagram, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση με ευρηματικό τρόπο. Όπως άλλωστε είναι και ο ίδιος και ξεχώρισε με τον τρόπο παιχνιδιού του.

Ο Τσάμπι που μάλλον "ζήλεψε" από τον συμπαίκτη του στους Βαυαρούς, Φίλιπ Λάμ (νωρίτερα στη σεζόν ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί), έκανε και δηλώσεις στην επίσημη σελίδα των Γερμανών: " Δεν ήθελα να περιμένω μέχρι να μην αντέχουν τα πόδια μου. Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για μένα, αλλά πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή. Πάντα πίστευα πως είναι καλύτερο να αποσυρθείς νωρίτερα παρά αργότερα. Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου όντας στο υψηλότερο επίπεδο και η Μπάγερν είναι το υψηλότερο επίπεδο".

Τα highlights της καριέρας του σίγουρα είναι αμέτρητα, αλλά κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τον επικό τελικό το 2005 απέναντι στη Μίλαν, όπου είχε σκοράρει στο 60' ολοκληρώνοντας το μεγάλο comeback των Άγγλων.

Ας απολαύσουμε όσο προλαβαίνουμε τον "gentleman" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK