Ντόρτμουντ - Μπάγερν 2-0 (VIDEOS)

Οι Τσίρο Ιμόμπιλε, Χένρικ Μεχιταριάν και Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έπιασαν πολύ καλή απόδοση στο "Signal Iduna Park" της Βεστφαλίας, οδηγώντας την Ντόρτμουντ στη νίκη επί της Μπάγερν με 2-0 και, παράλληλα, την κατάκτηση του πέμπτου DFL-Supercup της ιστορίας της.

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 2-0 (VIDEOS)

Με σύνθεση ανάγκης παρατάχθηκε το συνηθισμένο ζευγάρι των τελευταίων ετών στο DFL-Supercup, αφού η γηπεδούχος Ντόρτμουντ παρατάχθηκε χωρίς τους Μάρκο Ρόις, Νούρι Σαχίν, Ματς Χούμελς και Ιλκάι Γιουντογκά, ενώ η νταμπλούχος Μπάγερν χωρίς κάποιους "μουντιαλικούς", τον Φρανκ Ριμπερί, τον Τιάγκο Αλκάνταρα, τον Πέπε Ρέινα και τον Ραφίνια.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο τέταρτο, αυτό που φαινόταν από νωρίς ήταν ότι εκείνη του Γίργκεν Κλοπ θα έχει πιο έντονη επιθετική παρουσία. Ως εκ τούτου, το γκολ δεν άργησε να έρθει, αφού στο 23ο λεπτό ο Χένρικ Μεχιταριάν εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία της βαυαρικής άμυνας να απομακρύνει και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 2-0 (VIDEOS)

Αυτό το γκολ έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην Ντόρτμουντ, η οποία έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλό της και με εξαίρεση το τετ-α-τετ του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο 46ο λεπτό (τον νίκησε ο Μίτσελ Λάνγκερακ), δεν απειλήθηκε. Όταν στο 62ο λεπτό ο Ομπαμεγιάνγκ ολοκλήρωσε ιδανικά μία επιθετική προσπάθεια που άρχισε ο ίδιος και συνέχισε ο Λούκας Πίστσεκ, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Το πρόσωπο του αγώνα (Λεβαντόβσκι) δεν άκουσε πολλές αποδοκιμασίες στο πρώτο του ματς ως αντίπαλος της βεστφαλικής ομάδας, εν αντιθέσει με τον Μάριο Γκέτσε, ο οποίος έχει ήδη πάρει την... κρυάδα. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, από την πλευρά του, έπιασε καλή απόδοση, εκμεταλλευόμενος και την επιθετική ανυπαρξία των νταμπλούχων Γερμανίας.

Οι συνθέσεις

Ντόρτμουντ: Λάνγκερακ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Σμέλτσερ (46' Ντουρμ), Κιρχ (85' Μπέντερ), Κελ, Χόφμαν, Μεχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ (63' Ράμος), Ιμόμπιλε.

Μπάγερν: Νόιερ, Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεθ (31' Ντάντε), Μπερνάτ, Χόιμπιεργκ (59' Γκέτσε), Ρόντε, Γκαουντίνο, Αλάμπα, Μίλερ (46' Λαμ), Σατσίρι, Λεβαντόβσκι.

Σε ρυθμούς twitter

# Ένα ωραίο στιγμιότυπο με πρωταγωνιστές τους αντιπάλους, πλέον, Γίργκεν Κλοπ και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι κατέγραψε ο φακός

Διαβάστε ακόμη:

Η Ντόρτμουντ ανοίγει το σκορ επί της Μπάγερν (VIDEO)

Η Ντόρτμουντ διπλασιάζει τα γκολ επί της Μπάγερν (VIDEO)

Πιερ-Εμερίκ... Spiderman (VIDEO)

Το live του αγώνα

18:09
Καλησπέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε live την εξέλιξη της αναμέτρησης του Σούπερ Καπ Γερμανίας, ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρντμουντ και την Μπάγερν Μονάχου.
18:10
Πάμε να δούμε τις συνθέσεις από τις δύο ομάδες
18:12
H Μπορούσια Ντόρτμουντ ξεκινά με τους: Λάνγκερακ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλο, Γκίντερ, Σμέλτσερ, Κιρχ, Κελ, Χόφμαν, Μιχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ και Ιμόμπιλε.
18:15
Η αρχική ενδεκάδα της Μπάγερν Μονάχου αποτελείται από τους: Νόιερ, Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεθ, Χουάν Μπερνάτ, Χόιμπιεργκ, Ρόντε, Γκαουντίνο, Αλάμπα, Μίλερ, Σατσίρι, Λεβαντόβσκι
18:30
Μια μεγάλη πραγματικά μάχη ανάμεσα στις δύο κορυφαίες γερμανικές ομάδες, αρχίζει σε περίπου δέκα λεπτά.
18:34
Γεμάτο το "Βεστφάλεν", από οπαδούς των δύο ομάδων.
18:37
Πρώτο παιχνίδι του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι απέναντι στην πρώην του ομάδα. Μέχρι και την περυσινή αγωνιστική σεζόν, ανήκε στην Μπορούσια Ντορτμουντ.
18:38
Το καθιερωμένο τελετουργικό της έναρξης, λαμβάνει χώρα στον αγωνιστικό χώρο του "Βεστφάλεν".
18:40
Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είναι στον αγωνιστικό χώρο και όλα μοιάζουν έτοιμα για την έναρξη της σπουδαίας αναμέτρησης.
18:41
O Πίτερ Γκάγκελμαν είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης.
18:45
3' Μεγάλη ευκαιρία για την Μπάγερν, η πρώτη στο παιχνίδι, με τον Σατσίρι να βγαίνει από τα αριστερά αλλά τον Λάνγκερακ να βρίσκεται στη σωστή θέση και να αποκρούει αποτελεσματικά.
18:47
5' Πολλά τα νέα πρόσωπα και για τις δύο ομάδες. Η Ντόρτμουντ ανακτά την κατοχή της μπάλας και αρχίζει να πιέζει με τη σειρά της.
18:51
9' O Ομπαμεγιάνγκ από την Ντόρτμουντ και ο Σατσίρι απ΄οτην Μπάγερν είναι οι πιο κινητικοί ποδοσφαιριστές, στο γήπεδο.
18:53
Η Μπάγερν έχει την πρωτοβουλία, αλλά η Ντόρτμουντ έχει κλείσει για τα καλά τους χώρους.
18:55
10' Καλη ευκαιρία του Ιμόμπιλε, με τον Αλάμπα να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
18:57
14' Η πρωτοβουλία ανήκει στην Μπάγερν. Η Ντόρτμουντ είναι πιο δημιουργική και φροντίζει με τις αντεπιθέσεις της να κάνει πιο έντονη την επιθετική της παρουσία.
19:01
17' Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ντόρτμουντ. Ο Χάβι Μαρτίνεθ γυρίζει λανθασμένα την μπάλα στον Νόιερ, με τον τελευταίο να αντιδρά πολύ σωστά, αποσοβώντας το γκολ πάνω στη γραμμή
19:03
18' Ο Κιρχ έπιασε ένα καλό σουτ στην εξέλιξη της φάσης, αλλά ο Νόιερ δήλωσε ξανά παρών.
19:06
23' ΓΚΟΛ! Η Ντόρτμουντ ανοίγει το σκορ με τον Χένριχ Μχιταριάν. Η άμυνα της Μπάγερν παραπαίει, ο Αρμένιος μεσοεπιθετικός  δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Νόιερ.
19:08
26' H Ντόρτμουντ κάνει ο,τι θέλει το κέντρο και την άμυνα της Μπάγερν. Ο Ομπαμεγιάνγκ βγαίνει από τα δεξιά, αλλά το σουτ αποσοβείται από τον Νόιερ. Ο Γουαρδιόλα είναι έξαλλος.
19:10
28' Η εμφάνιση της Μπάγερν είναι αποκαρδιωτική. Ασύνδετη, με τις γραμμές τις μακριά δεν πείθει ότι μπορεί να απειλήσει την Ντόρτμουντ.
19:13
30' Ο Μαρτίνεθ έχει τραυματιστεί σε σύγκρουση με τον Σμέλτσερ. Ο Ντάντε θα μπει στη θέση του Ισπανού, που δεν μπορεί να συνεχίσει.
19:15
32' Ανησυχία στον πάγκο της Μπάγερν, καθώς ο Γουαρδιλόλα έκανε αμέσως νόημα για την αντικατάσταση του συμπατριώτη του. Εν τω μεταξύ, η Ντόρτμουντ συνεχίζει να κάνει ο,τι θέλει στο "Βεστφάλεν".
19:18
36' Ο Λεβαντόβσκι δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ άνετα, κατά την επιστροφή του, ως αντίπαλος, στο γήπεδο το οποίο λάτρεψε και από το οποίο λατρεύτηκε. Δεν έχει παρουσιάσει κάτι ενδιαφέρον, μέχρι τώρα.
19:20
38' Οι ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλοπ είναι πολύ ανώτεροι σε κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας, αλλά και στη δημιουργία ευκαιριών. Μπορούν, κάλλιστα να διευρύνουν το προβάδισμα πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
19:24
41' Η άμυνα της Μπάγερν θυμίζει παιδική χαρά. Ο Κελ, μετά από εκτέλεση κόρνερ υποδέχεται την μπάλα, αλλά και πάλι ο Νόιερ δεν επιτρέπει στην εστία του να παραβιαστεί.
19:27
44' Η Ντόρτμουντ συνεχίζει να κάνει ο,τι θέλει. Χόφμαν στην αρχή. Μιχταριάν στο ριμπάουντ. Ο Νόιερ, όμως τα βγάζει όλα.
19:30
Ημίχρονο στο "Βεστφάλεν". Ντόρτμουντ - Μπάγερν 1-0. Ο Μιχταριάν σκόρερ της αναμέτρησης, στην οποία οι ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλοπ έχουν την απόλυτη υπεροχή.
19:35
Δείτε εδώ το γκολ του Μιχταριάν με το οποίο η Ντόρτμουντ προηγείται επί της Μπάγερν στο πρώτο ημίχρονο:
19:42
Όλα έτοιμα για το δεύτερο ημίχρονο. Βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, οι 22 ποδοσφαιριστές.
19:43
Με μία αλλαγή η Μπάγερν. Ο Λαμ περνά στη θέση του Μίλερ.
19:46
46' Μεγάλη ευκαιρία για την Μπάγερν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Λεβαντόβσκι δεν μπορεί να κερδίσει σε τετ-α-τετ τον Λάνγκερακ.
19:47
Για την Ντόρτμουντ έχει περάσει ο Ντουρμ στη θέση του Σμέλτσερ.
19:49
50' Ξεκίνησε με φάση η Μπάγερν Μονάχου, αλλά η Ντόρτμουντ είναι αυτή που αναλαμβάνει ξανά τα ηνία του αγώνα.
19:53
54' Οι αρρυθμίες της Μπάγερν σε μεσαία και αμυντική γραμμή, συνεχίζονται. Η Ντόρτμουντ με Ιμόμπιλε, Ομπαμεγιάνγκ και Μιχταριάν κάνει ο,τι θέλει. Ο Νόιερ, δείχνει αποφασισμένος να μην δεχτεί άλλο γκολ.
19:55
56' Ο Γουαρδιόλα είναι όρθιος, ανήσυχος, αλλά δε βλέπει καμία βελτίωση από τη λειτουργία της ομάδας του.
19:57
58' Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τα έχει πάει περίφημα στο μαρκάρισμα του Λεβαντόβσκι. Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός της Μπορούσια, δείχνει σε ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι ότι είναι σε υψηλό επίπεδο.
19:59
61' Αλλαγή για την Μπάγερν. Ο Γκέτσε στη θέση του Χόιμπιεργκ. Αποδοκιμασίες από το "Βεστφάλεν". Ο λόγος προφανής. Είχε αφήσει την Ντορτμουντ για την Μπάγερν.
20:02
62' ΓΚΟΛ! Ο Ομπαμεγιάνγκ επιτέλους νικά τον Νόιερ. Ο Γκαμπονέζος ολοκληρώνει ιδανικά, μία έξοχη ομαδική προσπάθεια. Και φυσικά πανηγυρίζει με τη μάσκα του Spiderman.Ντόρτμουντ - Μπάγερν 2-0.
20:03
63' Ο Γιούργκεν Κλοπ βγάζει έξω τον σκόρερ του. Ο Αντριάν Ράμος περνά στη θέση του Ομπαμεγιάνγκ.
20:06
67' Η εικόνα της Μπάγερν είναι θλιβερή. Εκτός από την ευκαιρία του Λεβαντόβσκι στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, η παρουσία της στην αναμέτρηση είναι ασθενική.
20:08
70' Γκέτσε και Λεβαντόβσκι υπήρξαν αμφότεροι επιβάτες του δρομολογίου Βεστφαλία - Μόναχο. Ο πρώτος μόνο τα άκουσε έντονα, όμως.
20:12
72' Ο Γουαρδιόλα δίνει οδηγίες. Δε φαίνεται τίποτα να μπορεί να αλλάξει για την ομάδα του.  Κίτρινη αντικρίζει ο Μπόατενγκ. Τα νεύρα της Μπάγερν παίζουν περισσότερη μπάλα από τους... ποδοσφαιριστές της.
20:13
74' Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι εξαιρετικός. Όπως και όλη η Ντόρτμουντ. Άψογος, αψεγάδιαστος.
20:16
76' Ο Ιμόμπιλε κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πετύχει κάποιο τέρμα. Στην τελευταία του φάση, αφού περνά του πάντες, προσπαθεί (ανεπιτυχώς) να κρεμάσει τον Νόιερ.
20:19
80' Ο Μιχταριάν έχει την ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και να τριπλασιάσει αυτά της ομάδας του, αλλά αργεί και προσπαθεί, μάταια, να σκοράρει με ένα πολύ φιλόδοξο τρόπο.
20:23
84' Δίκαιη η επικράτηση της Ντόρτμουντ. Πλήρης, καθολική υπεροχή απέναντι σε μία Μπάγερν που παρουσίασε μία πολύ κακή εικόνα.
20:24
86' Μπέντερ στη θέση του Κιρχ για την Ντόρτμουντ.
20:25
Εδώ δείτε το δεύτερο γκολ της Ντόρτμουντ από τον "Spiderman", Ομπαμεγιάνγκ:
20:26
87' Εκπληκτική ομαδική προσπάθεια από την Ντόρτμουντ. Αναγκάζει ακόμη και τον Γιούργκεν Κλοπ να σηκωθεί από τον πάγκο του και να χειροκροτήσει.
20:29
89' Επικίνδυνο παιχνίδι από τον Μιχταριάν πάνω στον Ρόντε. Ευτυχώς δεν έπαθε ζημιά, ο Γερμανός.
20:31
Τέλος της αναμέτρησης. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατακτά το Σουπερ Καπ της Γερμανίας. Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς πηγαίνει στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.
20:33
Τίτλος και για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Εξαιρετικός, αμυντικά.
20:36
Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε μαζί μας live την εξέλιξη της αναμέτρησης του γερμανικού Σούπερ Καπ και την πανάξια κατάκτησή του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK