Νικήτρια του φετινού Σούπερ Καπ η Σάλκε

Το πρώτο Σούπερ Καπ της ιστορίας της πανηγυρίζει η Σάλκε, η οποία επικράτησε 4-3 της Ντόρτμουντ στη διαδικασία των πέναλτι. Χωρίς γκολ η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης.

Νικήτρια του φετινού Σούπερ Καπ η Σάλκε

Με τη συμπλήρωση 6 λεπτών παιχνιδιού στο "Βέλτινς Αρίνα", η Ντόρτμουντ έφτασε μία ανάσα από το να ανοίξει το σκορ όταν η κεφαλιά του Κελ κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Φέρμαν. Λίγο αργότερα, ο Χέβεντες ισοφάρισε τις ευκαιρίες.

Ο ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου ήταν εξαιρετικός (ελαφριά η υπεροχή της Ντόρτμουντ) και οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιο γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε δύο αποτελεσματικές επεμβάσεις στο 2ο και το 34ο λεπτό της αναμέτρησης, κρατώντας το "μηδέν" στην άμυνά του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ευκαιρίες δεν έλειψαν, το γκολ όμως δεν ήρθε και έτσι η περυσινή πρωταθλήτρια (Ντόρτμουντ) και η περυσινή κυπελλούχος (Σάλκε) θα έπρεπε να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στα πέναλτι ήταν ο Ραλφ Φέρμαν. Ο 22χρονος γκολκίπερ απέκρουσε τις εκτελέσεις των Γκρόσκρεουτζ και Πέρισιτς, και έδειξε με το “καλημέρα”ότι μπορεί να καλύψει επάξια το μεγάλο κενό του Νόιερ.

Οι συνθέσεις:

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σαντάνα, Χούμελς, Λέβε (77' Λάιτνερ), Κεχλ, Γκεντογάν, Γκέτσε (75' Πέρισιτς), Καγκάβα, Γκρόσκροϊτζ, Λεβαντόβσκι.

Σάλκε: Φέρμαν, Χέγκερ, Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Φουχς, Ματίπ, Χόλτμπι, Μπαουμζοχάν (89' Εντού), Ντράξλερ (46' Χουράδο), Ραούλ, Χούντελαρ (69' Μόραβεκ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK