Ντορτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 4-2

Η Ντόρτμουντ συνέχισε από εκεί που το άφησαν οι δύο φιναλίστ του Champions League και επιβλήθηκε με 4-2 σε κάτι που... έμοιαζε με Μπάγερν Μονάχου. Τα σχέδια του Πεπ Γκουαρδιόλα έκαναν... σαμποτάζ στους Βαυαρούς, την ώρα που ο Γίργκεν Κλοπ πανηγύριζε την πρώτη φετινή νίκη επί του μεγάλου αντιπάλου, σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι με φρενήρη ρυθμό. Ντεμπούτο Παπασταθόπουλου με Μπορούσια.

Ντορτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 4-2

Ήταν η μάχη του νέου με του παλιού, της πετυχημένης συνταγής με την καινοτόμο ιδέα, του Γίργκεν Κλοπ με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος, ο οποίος επέμεινε στην πεπατημένη που έχει θεσπίσει ο ίδιος και παρά τις απουσίες, χρησιμοποίησε ξανά το γνωστό 4-2-3-1, με τον Κέβιν Γκρόσκροϊτς σε θέση δεξιού μπακ λόγω τραυματισμού του Γιούκας Πίστσεκ και με τον Ιλκάι Γιντογάν σε ρόλο αντί-Μάριο Γκέτσε.

Ο Καταλανός, από την πλευρά του, ανακάτεψε υπέρ το δέον την τράπουλα που είχε στα χέρια του, τόσο από πλευράς προσώπων (λόγω αγωνιστικών προβλημάτων), όσο και από πλευράς σχηματισμού. Το 4-1-4-1 με τον Τιάγο Αλκάνταρα να δίνει τον ρυθμό μπροστά από την άμυνα δεν έφερε σπουδαία αποτελέσματα.

Ντορτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 4-2

Το παιχνίδι, όπως και κάθε ένα των 2 αντιπάλων τα τελευταία χρόνια, είχε απερίγραπτο ρυθμό, αλλά σε αντίθεση με τον τελικό του Champions League, η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ και μάλιστα νωρίς. Στο 6ο λεπτό ο Μάρκο Ρόις εκμεταλλεύθηκε λάθος του Τομ Στάρκε και άγχωσε τους Βαυαρούς. Η δυσκολία στην παράλληλη κυκλοφορία της μπάλας ήταν εμφανής για την πρωταθλήτρια Γερμανίας και Ευρώπης η οποία είχε συνηθίσει σε πιο κάθετο παιχνίδι. Το 4-1-4-1 ουσιαστικά... εμπόδιζε τη σκέψη των παικτών του Γκουαρδιόλα, αν και υπήρξαν κάποιες καλές στιγμές, με τον Τόμας Μίλερ και τον Γιντογάν, στις οποίες αποκρίθηκε σωστά ο Ρόμαν Βάιντενφελερ.

Ντορτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 4-2

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ πιο έξυπνα, με διπλά και τριπλά μαρκαρίσματα σε όποιον ποδοσφαιριστή πλησίαζε στην περιοχή κουβαλώντας την μπάλα, με μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και με γρήγορο τρανζίσιον όταν γινόταν ανάκτηση της κατοχής. Σε μία τέτοια φάση δημιουργήθηκε η αντεπίθεση που έβγαλε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι τετ α τετ με τον Γερμανό τερματοφύλακα, αλλά ο Στάρκε αυτήν τη φορά είπε "όχι".

Ντορτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 4-2

Το 2ο ημίχρονο είχε παρόμοια εικόνα. Η Μπάγερν προσπαθούσε και η Ντόρτμουντ εποφθαλμιούσε. Μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, όμως, το παιχνίδι ξέφυγε από κάθε λογική. Πρώτα ο Άριεν Ρόμπεν ισοφάρισε, στην επόμενη επίθεση ο Ντάνιελ βαν Μπούιτεν σημείωσε αυτογκόλ και στην αμέσως επόμενη στιγμή η μπάλα βρέθηκε ξανά στα δίχτυα του Στάρκε μετά από εκπληκτική ενέργεια του Γιντογάν, που για ακόμα ένα παιχνίδι ξεχώρισε με την ενέργεια και τις σωστές επιλογές του.

Ντορτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 4-2

Η Μπάγερν μείωσε ξανά με τον Ρόμπεν και ο Γκουαρδιόλα έβαλε στο ματς τον (ανέτοιμο για 90λεπτο) Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, επαναφέροντας με κάποιον τρόπο την περσινή ταυτότητα του συνόλου που κληρονόμησε από τον Γιουπ Χάινκες. Ο ενθουσιασμός και το μομέντουμ της Ντόρτμουντ, όμως, ήταν πρόδηλοι και η ταχύτητα του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο τελευταίο 20λεπτο έκανε τη διαφορά. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός γέμιζε από δεξιά ότι κενό άφηνε ο προωθημένος Ντάβιντ Αλάμπα και σε μία τέτοια περίπτωση βρέθηκε τετ α τετ με τον Στάρκε, αλλά νικήθηκε. Στην εξέλιξη της φάσης η Ντόρτμουντ έχασε διπλή ευκαιρία, για να έρθει ο Ρόις στο 86' (από θέση οφσάιντ σε ασίστ του Ομπαμεγιάνγκ) να γράψει το τελικό 4-2. Τελευταίο συμβάν του αγώνα, η είσοδος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Μπορούσια σε επίσημο ματς.

Το live της αναμέτρησης

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερτ, Γκρόσκροϊτς, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (46' Κελ), Σαχίν, Μπλαστσικόφσκι (72' Ομπανεγιάνγκ), Γιντογάν (88' Παπασταθόπουλος), Ρόις, Λεβαντόφσκι

Μπάγερν Μονάχου: Στάρκε, Λαμ, Μπόατενγκ, Βαν Μπούιτεν, Αλάμπα, Τιάγο, Ρόμπεν, Μίλερ, Κρόος (86' Ντάντε), Σατσιρί (67' Σβάινσταϊγκερ), Μάντζουκιτς (75' Πισάρο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK