Πήρε εκδίκηση στο Σούπερ Καπ η Μπάγερν

Μετά τις απανωτές ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, η Μπάγερν επέστρεψε τόσο στις νίκες επί της Ντόρτμουντ όσο και στους τίτλους. Η βαυαρική ομάδα επικράτησε 2-1 των νταμπλούχων Γερμανίας στην "Allianz Arena" και κατέκτησε το Σούπερ Καπ.

Πήρε εκδίκηση στο Σούπερ Καπ η Μπάγερν

Παρά την απουσία του Γκόμεζ και την ανετοιμότητα του Πισάρο, οι γηπεδούχοι πέταγαν φωτιές στην επίθεση και πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, είχαν πάρει προβάδισμα δύο γκολ.

Μετά από σέντρα του Ριμπερί, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ντόρτμουντ ολιγώρησε και ο νεοαποκτηθείς Μάντζουκιτς δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ στο 6'. Πέντε λεπτά αργότερα, ο τελευταίος έβγαλε μία ωραία κάθετη μπαλιά στον Ρόμπεν, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Βαϊντενφέλερ και ο επερχόμενος Μίλερ έκανε το 2-0.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη βαυαρική ομάδα να έχει κάνει επτά τελικές προσπάθειες και τη βεστφαλική καμία! Ως εκ τούτου, τίποτα δεν φανέρωνε ότι τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν στο δεύτερο μέρος, αλλά λίγο έλειψε να συμβεί.

Η Ντόρτμουντ έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες για να μειώσει (μεταξύ αυτών και ένα κοντινό, αδύναμο πλασέ του Λεβαντόφσκι), πριν ο τελευταίος ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι (στο 75') με ωραίο πλασέ, έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Τελικά, αν και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ δεν το σημείωσε, με συνέπεια η Μπάγερν να κατακτήσει το Σούπερ Καπ για πέμπτη φορά στην ιστορία της (πολυνίκης). Η σημερινή της αντίπαλος, όπως και η Βέρντερ έχουν από τέσσερα.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία νίκη της Μπάγερν επί των νταμπλούχων Γερμανίας είχε σημειωθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2010. Έκτοτε μεσολάβησαν τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα και μία - πολύ βαριά- στον περυσινό τελικό Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Καν (70' Μπαντστούμπερ), Λουίς Γουστάβο, Κρος, Ρόμπεν (85' Σακίρι), Μίλερ, Ριμπερί (80' Τίμοστσουκ), Μάντζουκιτς.

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκουντογάν, Λάιτνερ (64' Γκέτζε), Μπλαστσικόφσκι (71' Σίμπερ), Ρόις, Γκροσκρέουτζ (64' Πέρισιτς), Λεβαντόφσκι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK