Επέστρεψε στην κορυφή ο Απόλλων

Ο Απόλλων εκμεταλλεύθηκε το στραβοπάτημα της Νίκης και, κυρίως, την ήττα του Εργοτέλη στο Βόλο για να επανέλθει, μετά τη νίκη του επί της Αναγέννησης Επανομής με 2-0, στην κορυφή της Football League.

Επέστρεψε στην κορυφή ο Απόλλων

Απόλλων Σμύρνης - Αναγέννηση Επανομής 2-0

Μία από τις πιο εύκολες εφετινές του νίκες σημείωσε ο Απόλλων Σμύρνης, αφού η ουραγός της βαθμολογίας Επανομή δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Η "ελαφρά ταξιαρχία" άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό με δυνατό, μονοκόμματο σουτ του Μιχάλη Μανιά και κλείδωσε το τρίποντο στο 55ο με κεφαλιά του Στάθη Καραμαλίκη (ο Σάσα Γκλάμοσακ απομάκρυνε, αλλά σύμφωνα με τον πρώτο βοηθό η μπάλα πέρασε τη γραμμή).

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Κοτταράς, Κιάσσος, Χιντζίδης, Ιασωνίδης, Δεληζήσης, Τσεμπερίδης, Διαμαντίδης, Φαρινόλα (86' Ντιαλό), Μανιάς (74' Τσιλιγκίρης), Κατσίκης (70' Διαμάντης), Καραμαλίκης.

Αναγέννηση Επανομής (Βελιτζέλος): Ταταρίδης, Γκλάμοσακ, Παπατζίκος, Κουλίδης, Κυζιρίδης (80' Κυριακάκης), Παπαστεργίου, Σικαλόπουλος, Λαμπερνάκης, Μωυσίδης, Αναστασίου (75' Μπαλασάς), Τζανδάρης (70' Δραγανίδης).

Επέστρεψε στην κορυφή ο Απόλλων

Ολυμπιακός Βόλου - Εργοτέλης 2-0

Το πρώτο παιχνίδι μετά την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ολυμπιακού Βόλου στέφθηκε με επιτυχία, αφού μέσα σε ένα δίλεπτο οι παίκτες του έβαλαν δύο γκολ επί του Εργοτέλη. Η θεσσαλική ομάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και στο 71ο λεπτό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Θανάση Πινδώνη (έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάριο Μπρέσκα). Δύο λεπτά αργότερα ο νεοαποκτηθείς Πάτρικ Ογκουνσότο σκόραρε επί της πρώην ομάδας του και έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πινδώνη.

Ολυμπιακός Βόλου (Παπαδόπουλος): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Γόγολος, Γκότοβος, Πινδώνης, Μπολάτι, Μπρέσκα (78' Τσιάτσιος), Σολάκης, Μπακαγιόκο (49' Ογκουνσότο), Ογιαρμπίντε (58' Ανιέντε).

Εργοτέλης (Γκόγκιτς): Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος, Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Γκαντιάγκα, Μπουχαλάκης (82' Δωματάς), Κοζορώνης (58' Ευαγγέλου), Ρομάνο (63' Λαμπίν), Χαντί, Ζάχορα.

Πιερικός - Πανσερραϊκός 1-0

Σημαντική βαθμολογική ανάσα πήρε ο Πιερικός, μετά τη νίκη του επί του Πανσερραϊκού. Τα "λιοντάρια" απείλησαν ουκ ολίγες φορές με τον Σάμι Μπανγκουρά, αλλά η ομάδα της Κατερίνης ήταν αυτή που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του νεοαποκτηθέντα Ζόραν Μπελόσεβιτς στο 82ο λεπτό και κεφαλιά του Ηλία Μανίκα, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα που ανδρώθηκε, ο Κώστας Αποστολίδης με νέα κεφαλιά χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Πιερικός (Μιτόσεβιτς): Βασιλειάδης, Γιαζιτζόγλου, Καραγκούνης, Ντόικιτς, Καρτσαμπάς, Αποστολίδης, Κόιτς (65' Πολίτης), Μπελόσεβιτς, Ελευθεριάδης (65' Καθάριος), Ντάνι (85' Ίτσιος), Μανίκας.

Πανσερραϊκος (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Παντελιάδης, Καρασαλίδης, Μπριλάκης, Σιάκκας (84' Τοντόροφ), Κ. Τριανταφύλλου (78' Ράνιτς), Ντα Κόστα, Κόντος (69' Τσούτσης), Μπανγκουρά, Στεφανίδης.

Καλλονή - ΑΕΛ 1-0

Η έλευση του Μπάμπη Τεννέ έχει βελτιώσει την Καλλονή στο επιθετικό κομμάτι και αυτό αποδείχθηκε κόντρα στην ΑΕΛ, προπονητής της οποίας είναι ο Τίμος Καβακάς που γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα της Λέσβου. Οι παίκτες των δύο μονομάχων δεν μπόρεσαν να προσφέρουν ωραίο θέαμα εξαιτίας του κακού αγωνιστικού χώρου, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν ουσιαστικοί, αφού ελάχιστες στιγμές πριν από το τέλος του πρώτου μέρους ο Αντώνης Γιόνδης σημείωσε το γκολ που χώρισε τις δύο ομάδες με ωραίο πλασέ.

Καλλονή (Τεννές): Μάππας, Μαϊστόροβιτς, Αναστασιάδης, Κώτσιος, Σερφά (80' Μανουσάκης), Γάλας, Λεοζίνιο (68' Γκόβας), Μαρσέλο, Μανούσος, Σΐλιγαρδάκης, Γιόνδης (59' Ντιμπαλά).

ΑΕΛ (Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Τσιάρας, Πόνσε, Χασομέρης (73' Καρανίκας), Μπλεντί (88' Δημόπουλος), Τσίγκας, Ζουρούδης (56' Ζεκίνια).

Επέστρεψε στην κορυφή ο Απόλλων

Παναχαϊκή - Θρασύβουλος 1-0

Χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της, η Παναχαϊκή ξεπέρασε το εμπόδιο του Θρασύβουλου χάρη σε γκολ του Θανάση Ντίνα στο 21ο λεπτό. Η ομάδα του Γιώργου Κούτση θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη στο 65ο λεπτό αν το σουτ του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι του Νίκου Σταυριανού. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Δημήτρη Γκούρτσα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Παναχαϊκή (Κούτσης): Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Κοιλιάρας, Ντίνας (89' Τέλλος), Ολίσε, Αντόνι, Γκούρτσας (41' Εντζιοντό), Σαλαμαστράκης, Βασιλαντωνόπουλος, Παμπόε (83' Λίτσης).

Θρασύβουλος (Σταθόπουλος): Σταυριανός, Σιακαβάρας (75' Σταυροθανασόπουλος), Βασιλείου, Σύρος, Αρκουμάνης, Μπακάλης, Σκόνδρας (62' Γεωργιάδης), Πλαβούκος (85' Παπανίκου), Πάνος, Αγκόλι, Σέρεπας.

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Ηρακλής Ψαχνών 1-2

Ο Ηρακλής Ψαχνών αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του εφετινού πρωταθλήματος, κάτι που αποδείχθηκε και στα Γιαννιτσά. Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην αμυντική της θωράκιση, η ομάδα της Εύβοιας άνοιξε το σκορ με εξ επαφής προσπάθεια του Γεράσιμου Χαϊκάλη στο 34ο λεπτό. Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Αναγέννησης όταν ο Νίκος Πλάτανος αποβλήθηκε και ένα λεπτό αργότερα ο Άγγελος Χαρμάνας ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, αλλά ο Παύλος Δήμου είχε αντίθετη άποψη και με σουτ στο 73ο λεπτό χάρισε τη νίκη στον Ηρακλή.

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Παναγιωτίδης): Λαμπάκης, Σερέτης, Γιόγιος, Καρπαθάκης, Τσιάμης (73' Σιδηρόπουλος), Μπουτζίκος, Νταντίδης, Σπαθάρας, Καρακάσογλου, Χαρμάνας (81' Χατζόγλου), Σκέμπης.

Ηρακλής Ψαχνών (Βαζάκας): Σικαλιάς, Ζουλιώτης, Δήμου, Πλάτανος, Μπακομήτρος, Βανγκέλι (90' Σέγκος), Λιόσης, Χαικάλης, Πέδρο (73' Ιακωβάκης), Γκέρσον (85' Λαμπρόπουλος), Ρεπετσάς.

Επέστρεψε στην κορυφή ο Απόλλων

Καβάλα - Φωκικός 1-0

Η συνεργασία των νεοαποκτηθέντων Ευθύμη Κοτίτσα και Ντεμ Εντιαγέ στο 41ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση της Καβάλας με τον Φωκικό. Ο πρώτος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο δεύτερος με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο και με εξαίρεση το δοκάρι του Αλεσάντρο Μπρατσιάνι στο 84ο λεπτό δεν έγινε τίποτα αξιοσημείωτο.

Καβάλα (Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καλαγκάνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Χλωρός (64' Κούτεφ), Αναστασόπουλος, Κάργας, Κοτίτσας, Μπρατσιάνι, Εντιαγέ (90' Παπαγερίδης), Πλιάγκας (83' Ντος Σάντος).

Φωκικός (Δημητρίου): Γεωργίου, Μαρτίνος (46' Λουκίνας), Σκαρίμπας, Παπαζούδης, Θωμόπουλος, Κωστόπουλος, Ταμπάκης, Σουλελές, Αλμπέρτο, Χαλούλος (82' Γεωργουσόπουλος), Θέος.

Βύζας Μεγάρων - Δόξα Δράμας 1-1

Σημαντική ευκαιρία για να αναπνεύσει βαθμολογικά έχασε ο Βύζας, αφού ισοφαρίστηκε στο τελευταίο τέταρτο από τη Δόξα. Η ομάδα των Μεγάρων πήρε το προβάδισμα στο 27ο λεπτό με δυνατό σουτ του Κρητικού, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε αρκετούς χώρους στους "μαυραετούς" και το πλήρωσε. Με τη συμπλήρωση 77 λεπτών παιχνιδιού, ο Αλέξανδρος Χιντατσέλι έδωσε στον Άρη Σοϊλέδη κι εκείνος ισοφάρισε με σουτ.

Βύζας Μεγάρων (Γεωργούλης): Πουρής, Μπιτσάκος, Χαρτσιάς, Σιώκος (54' Ρεκλείτης), Γρομιτσάρης, Γκεμίσης (85' Ζάρκος), Σπαγής, Αρναρέλης (68' Μανδύλης), Κρητικός, Δημητρίου, Διαμαντόπουλος.

Δόξα Δράμας (Τζαναβαράς): Δαύκος, Κοντέων, Στεργιανός (46' Χιντατσέλι), Μπάρος, Μιλένκοβιτς, Ταραλίδης, Καμινιώτης, Ιντζόγλου, Σοϊλέδης, Κάπελ (85' Κάσσος), Πουλάκος.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Εθνικός Γαζώρου - Νίκη Βόλου 1-1

(94' αυτ. Κοντοδήμος / 44' αυτ. Β. Κωνσταντινίδης)

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Ηρακλής Ψαχνών 1-2

(61' πέν. Χαρμάνας / 34' Χαϊκάλης, 73' Δήμου)

Απόλλων Σμύρνης - Αναγέννηση Επανομής 2-0

(18' Μανιάς, 55' Καραμαλίκης)

Καλλονή - ΑΕΛ 1-0

(45' Γιόνδης)

Καβάλα - Φωκικός 1-0

(41' Εντιαγέ)

Ολυμπιακός Βόλου - Εργοτέλης 2-0

(71' Πινδώνης, 73' Ογκουνσότο)

Παναχαϊκή - Θρασύβουλος 1-0

(21' Ντίνας)

Πιερικός - Πανσερραϊκός 1-0

(82' Αποστολίδης)

Βύζας Μεγάρων - Δόξα Δράμας 1-1

(27' Κρητικός / 77' Σοϊλέδης)

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου

Ηρακλής - Καλλιθέα (19:00)

Ρεπό: Παναιτωλικός

TO LIVE ΤΟΥ CONTRA.GR

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK