Λυτρώθηκε στο φινάλε η Βέροια

Με γκολ του Σιρίλ Καλί δέκα λεπτά πριν από το φινάλε, η Βέροια έκαμψε την αντίσταση του Ηρακλή Ψαχνών και παρέμεινε στο -2 από τον Πλατανιά. Ήττα με το... συνηθισμένο 1-0 για την ΑΕΛ, αυτή τη φορά με θύτη τον Αγροτικό Αστέρα.

Λυτρώθηκε στο φινάλε η Βέροια

Ηρακλής Ψαχνών - Βέροια 0-1

Σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις -ιδίως στο πρώτο μέρος- η Βέροια επικράτησε 1-0 του Ηρακλή και διατηρήθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να χτυπήσουν με την προσφιλή τακτική των αντεπιθέσεων, αλλά η "βασίλισσα" ήταν αυτή που σκόραρε και μάλιστα δέκα λεπτά πριν από το φινάλε. Ο Τόλιος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει το σουτ του Ολαϊτάν, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο επερχόμενος Καλί με κεφαλιά, χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Ημαθίας.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής Ψαχνών (Πριόνας): Τόλιος, Ζουλιώτης (70' Δελήμπασης), Πλάτανος, Ρεπετσάς, Γκοτοβός, Σανόκο, Λιόσης (83' Πογκόνγκ), Τσοκάνης (46' Μπακομήτρος), Σέγκος, Θάνος, Αλεξάντροβιτς.

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Κανακούδης, Σαμαράς, Μπουλούτ, Καλογέρης, Καλτσάς (46' Μπαργκάν), Λανγκλέ (60' Καλί), Ντιέ, Ολαϊτάν, Καντί (85' Λαναρής).

Αγροτικός Αστέρας - ΑΕΛ 1-0

Η κατάρα των εκτός έδρας ηττών με 1-0 συνεχίστηκε για την ΑΕΛ. Οι "βυσσινί" έχασαν για τέταρτη σερί φορά με το εν λόγω σκορ και πλέον βρίσκονται 13 ολόκληρους βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στη Super League. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 78', όταν μετά από φάουλ του Καρακατσάνη, ο Σωτηρίου, στην προσπάθειά του να διώξει με γροθιές, είδε την μπάλα να περνά κάτω από τα χέρια του.

Οι συνθέσεις:

Αγροτικός Αστέρας (Κούτσης): Λαμπάκης, Βοσκόπουλος, Παπαδόπουλος, Ασπρίδης, Μαργαρίτης, Τσουκαλίδης (66' Βαφέας), Καρακατσάνης, Μερεσιώτης, Καπνίδης (91' Οκουμούσης), Καθάριος (81' Προβατίδης), Παμπόε.

ΑΕΛ (Κεχαγιάς): Σωτηρίου, Παπαγεωργίου (79' Αραμπατζής), Βενετίδης, Ααράμπ, Κολοβέτσιος, Χατζής (83' Πλιάγκας), Νεμπεγλέρας, Γκονζάλες, Μπλέντι, Πίνα, Καούνος (59' Γκρούμπιεσιτς).

Πανσερραϊκός - Βύζας 1-1

Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική ο Πανσερραϊκός δεν γεύθηκε τη χαρά της νίκης, με συνέπεια να παραμείνει στη μέση της βαθμολογίας. Το παιχνίδι ήταν φτωχό σε φάσεις και αν δεν γίνονταν αμυντικά λάθη ενδεχομένως να μην έμπαιναν γκολ. Τα "λιοντάρια" των πολλών απουσιών άνοιξαν το σκορ στο 50' με κοντινή προσπάθεια του Γκούρτσα, έπειτα από κακή έξοδο του Κοτταρά, όμως, ο Φαρούκ εκμεταλλεύθηκε την ασυνεννοησία Κουτζαβασίλη-Καρατζά και ισοφάρισε στο 85' για τους Μεγαρείς.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Κ. Τριανταφύλλου (86' Παντελιάδης), Στεφανίδης, Σιάκκας, Βουτσιάς (46' Γκούρτσας), Ντιόγκο, Κιάσσος (69' Τσαούσης), Καρατζάς, Μιλένκοβιτς, Τάντιτς.

Βύζας Μεγάρων (Οικονόμου): Κοτταράς, Φραγκής, Χριστοφιλέας, Χάλαρης, Τριάντος, Λίτσης (74' Παυλίδης), Πέτρου (77' Οικονομόπουλος), Μωυσίδης, Πούρνος (54' Μουστάκης), Φαρούκ, Ηλιόπουλος.

Φωκικός - Πιερικός 0-2

Ένα πεντάλεπτο ήταν αρκετό για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Φωκικού ο Πιερικός. Η ομάδα της Κατερίνης άνοιξε το σκορ στο 15' με εκτέλεση φάουλ του Ρούσεφ (η μπάλα βρήκε και στο τείχος), ενώ διπλασίασε τα τέρματά της στο 20' με προβολή του συνήθη Κουτσοσπύρου. Ο σύλλογος της Άμφισσας έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία παρότι οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 9 παίκτες λόγω αποβολής των Δήμου (στο 43') και Χατζηζήση (στο 94').

Οι συνθέσεις:

Φωκικός (Κασάπης): Βρονταράς, Θωμόπουλος, Χαλούλος (75' Στόικος), Δημητρίου, Παϊζάνος, Κωστόπουλος, Σκαρίμπας, Καλλέργης, Διαμαντόπουλος, Ταμπάκης (64' Μπουλούλης), Κανελλόπουλος (69' Νικόλτσης).

Πιερικός (Χατζάρας): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πουλόπουλος, Ιντζόγλου (87' Κραγιόπουλος), Πουρτουλίδης, Κουτσοσπύρος, Ελευθεριάδης (46' Λαζαρίδης), Μπλαζέφσκι, Ρούσεφ (68' Μοκάκε).

Καλλονή - Παναχαϊκή 0-1

Η Παναχαϊκή εκμεταλλεύθηκε τα στραβοπατήματα ΑΕΛ και Πανσερραϊκού, και μετά την επαγγελματική νίκη της στη Λέσβο, εδραιώθηκε στη 10άδα της βαθμολογίας. Το "τρίποντο" επετεύχθη με γκολ του Ατματζίδη στο 11ο λεπτό. Ο τελευταίος έκανε παράλληλη σέντρα, ο Σουλογάνης απέκρουσε ασθενώς και ο Ατματζίδης με δεύτερη προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα της Καλλονής.

Οι συνθέσεις:

Καλλονή (Λουτσιάνο): Σουλογάνης, Καρακώστας, Χατζόπουλος, Κριπιντίρης (61' Βλαστέλλης), Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Ζουρούδης, Μανουσάκης, Μήτσης, Χωριανόπουλος, Ταραχούλσκι (66' ντος Σάντος).

Παναχαϊκή (Βούζας): Πουρής, Κωνσταντινίδης, Θεοδωρέλλης, Λαμπρόπουλος, Φούφουλας, Ντίνας, Φατιόν (77' Τσεμπερίδης), Φουρτάδο (83' Ζούνιορ), Κοκκίνης, Πακάλτσης, Ατματζίδης (71' Ουατάρα).

Θρασύβουλος - Εθνικός Αστέρας 5-0

Σε περίπατο μετέτρεψε το αθηναϊκό ντέρμπι με τον Εθνικό Αστέρα ο Θρασύβουλος. Η ομάδα της Φυλής άνοιξε το σκορ στο 39' με κεφαλιά του Βλάχου και διπλασίασε τα τέρματά της στο 53' με δυνατό πλασέ του Ντακόλ. Τρία λεπτά αργότερα ο Καρράς έκανε το 3-0 με πλασέ, ενώ ο χορός των γκολ συνεχίστηκε στις καθυστερήσεις. Στο 90' ο Βλάχος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκούσεφ, ενώ στο 92' ο Ντακόλ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Οι συνθέσεις:

Θρασύβουλος (Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Βασιλείου, Σύρος, Παγώνης, Ροκάστλ, Μπεγκόνια, Καρράς, Ντα Σίλβα, Ντακόλ, Ψιάνος, Βλάχος.

Εθνικός Αστέρας (Έξαρχος): Γκούσεφ, Μητσέας, Αδαμάκης, Θεολόγου, Χαροντάκης, Γιακούμπι, Πασκούλεφ, Τλούπας, Κανσέτσης, Μαρτίνος, Μακρής.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Πανθρακικός 2-2

(55' Κυζιρίδης, 82' Τζεβελέκης / 23' Βαγγελόπουλος, 29' Μίνγκας)

Αγροτικός Αστέρας - ΑΕΛ 1-0

(78' Καρακατσάνης)

Φωκικός - Πιερικός 0-2

(15' Ρούσεφ, 20' Κουτσοσπύρος)

Ηρακλής Ψαχνών - Βέροια 0-1

(80' Καλί)

Καλλονή - Παναχαϊκή 0-1

(11' Ατματζίδης)

Πανσερραϊκός - Βύζας 1-1

(50' Γκούρτσας / 84' Φαρούκ)

Θρασύβουλος - Εθνικός Αστέρας 5-0

(39', 90' Βλάχος, 53', 92' Ντακόλ, 56' Καρράς)

Διαγόρας - Πλατανιάς 0-3 (α.α.)

Καθ. Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου

Αναγέννηση Επανομής - Καλλιθέα (15:00)

Το live

News 24/7

24MEDIA NETWORK