Όλα μηδέν στο ντέρμπι του Κάμπου, "πάρτι" ο Αιγινιακός

Η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Λαμία. Πάρτι έκανε ο Αιγινιακός ενάντια στην Ζάκυνθο, την οποία και διέλυσε με 4-0. Ένταση και αποβολές στην Καλλιθέα.

Όλα μηδέν στο ντέρμπι του Κάμπου, "πάρτι" ο Αιγινιακός

1ος όμιλος

Όλα μηδέν στο ντέρμπι του Κάμπου, "πάρτι" ο Αιγινιακός
INTIME SPORTS

Η μεγαλύτερη φάση στο πρώτο μέρος ανήκε στην Καλλιθέα, η οποία έφτασε κοντά στο γκολ στο 14' με την απευθείας εκτέλεση του Μασάδο να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Με την συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Φράγκος εκμεταλλεύτηκε την λάθος συνεννόηση του Αθανασόπουλου με του αμυντικούς του και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια της φάσης όμως ο παίκτης της Καλλιθέας πανηγύρισε το γκολ του μπροστά από τους οπαδούς του Αιγίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναταραχή. Την κόκκινη είδαν ο σκόρερ Φράγκος, αλλά και ο Νάστος του Παναιγιάλειου. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στα περίπου 30 λεπτά που έμεναν, όμως οι χώροι ήταν λίγοι και οι φάσεις έβγαιναν δύσκολα, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Όλα μηδέν στο ντέρμπι του Κάμπου, "πάρτι" ο Αιγινιακός
INTIME SPORTS

Με λίγες φάσεις κυλούσε το πρώτο ημίχρονο στην Πάτρα, ώσπου στο 39ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι από μαρκάρισμα του Στεργίδη. Όμως ο Μουντόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ με το 0-0 να παραμένει. Οι γηπεδούχοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 45' με το σουτ του Φουρλάνου να σταματά στο δοκάρι. Η "λύτρωση" για την Παναχαϊκή ήρθε στο 79ο λεπτό. Από χτύπημα φάουλ του Ντα Κόστα, ο Κυβελίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας γκολ στο ντεμπούτο του.

2ος όμιλος

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, η ένταση και το πάθος ξεχείλιζε. Η ΑΕΛ ήταν αυτή που έδειχνε πιο κινητικοί με τους παίκτες της να πιέζουν ψηλά και απειλούν με κάποια σουτ την εστία του Μπλάζιτς. Στο 26' λίγο έλειψε να ξεφύγει η κατάσταση όταν ο Ελιομάρ έκανε ένα δυνατό φάουλ σε παίκτη της Λαμίας (δέχθηκε κίτρινη) με τον διαιτητή να ηρεμεί τα πνεύματα. Δεν άλλαξε το σκηνικό στο δεύτερο μέρος. Στο 53' οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία του αγώνα, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελιομάρ να την διώχνει ενστικτωδώς ο Μπλάζιτς. Η ΑΕΛ είχε την κατοχή, αλλά οι ευκαιρίες που δημιουργούσε δεν ήταν "κλασσικές" με το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε. Η Λαμία πήρε τον βαθμό που ήθελε από το ματς, παραμένοντας στην 2η θέση του 2ου ομίλου, στο -5 από τον πρωτοπόρο Ηρακλή.

Όλα μηδέν στο ντέρμπι του Κάμπου, "πάρτι" ο Αιγινιακός
INTIME SPORTS

Γκολ με το "καλημέρα" πέτυχε ο Αιγινιακός κόντρα στην Ζάκυνθο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 5' με τον Γουέλκαμ ο οποίος με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Πέντα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο 5ο (και πάλι) λεπτό της επανάληψης ο Πέντα διπλασίασε τα τέρματα του Αιγινιακού. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ο Γουέλκαμ έφτασε στο δεύτερο προσωπικό του γκολ, μετά από πάσα του Πέντα, γράφοντας το 3-0 και "σφραγίζοντας" την νίκη. Όμως ο επιθετικός οίστρος των γηπεδούχων δεν σταμάτησε εκεί. Στο 71' ο Γουέλκαμ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ του.

Λίγες φάσεις και παιχνίδι κέντρου στην Άμφισσα. Στο 29' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Καλλέργη από τον Νικολίτσα. Ο διαιτητής όμως είδε διαφορετικά την φάση σφυρίζοντας επιθετικό φάουλ. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (47') ο Φωκικός είχε δοκάρι με τον Μαρκάκη, ενώ στο 55' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για κόκκινη κάρτα σε ανατροπή του Γεωργουσόπουλου από τον Κραβαρίτη έξω από την περιοχή. Ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στον τερματοφύλακα του Εθνικού Σερρών. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν γλίτωσαν την κόκκινη κάρτα στο 83', όταν ο Νικολίτσας είδε δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με 10. Τελικά το σκορ όμως δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να μένουν στην "λευκή ισοπαλία".

Μόλις στο 16ο λεπτό ο Πιερικός άνοιξε το σκορ με τον Σταματή, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από μπαλιά του Λαμπάκη και αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων. Ωστόσο η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε 14 λεπτά αργότερα. Ο Αγροτικός Αστέρας έφτασε στην ισοφάριση στο 29' με τον Καρακατσάνη να πιάνει ένα δεξί μονοκόμματο σουτ μετά από λάθος διώξιμο της άμυνας των φιλοξενούμενων. Στο 62ο λεπτό, ο Πιερικός "σόκαρε" για δεύτερη φορά τους γηπεδούχους, με τον Μυστακίδη. Οι σαστισμένοι γηπεδούχοι δέχθηκαν και τρίτο γκολ και πάλι με τον Μυστακίδη (δεύτερο προσωπικό του) στο 75'. Το μόνο που κατάφερε ο Αγροτικός Αστέρας ήταν να μειώσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χιντζίδη στο 86'.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

1ος όμιλος

Σάββατο 31 Ιανουαρίου

15:00 Καλλιθέα - Παναιγιάλειος 1-0

(60' Φράγκος)

15:00 Παναχαϊκή - Επισκοπή 1-0

(79' Κυβελίδης)

18:00 ΑΕΚ - Χανιά

Πανηλειακός - Απόλλων Σμύρνης 0-3 (άνευ αγώνα)

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

15:00Αχαρναϊκός - Φωστήρας

15:00Άλιμος - Ηρακλής Ψαχνών

2ος όμιλος

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

15:00 Αγροτικός Αστέρας - Πιερικός 2-3

(29' Καρακατσάνης, 86' Χιντζίδης - 16' Σταματής, 56', 75' Μυστακίδης)

15:00 Λάρισα - Λαμία 0-0

15:00 Αιγινιακός - Ζάκυνθος 4-0

(5', 59', 70' Γουέλκαμ, 49' Πέντα)

15:00 Φωκικός - Εθνικός Σερρών 0-0

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

18:00 Απόλλων Καλαμαριάς - Ολυμπιακός Βόλου

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK