Νίκες... Βόλου

Με ιδανικό τρόπο συνδυάστηκε η επιστροφή των ομάδων του Βόλου στη Football League. Ο μεν Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Καβάλας, η δε Νίκη επικράτησε 3-1 του Ηρακλή Ψαχνών. Σπουδαίο διπλό της Καλλιθέας στη Δράμα και του Φωκικού στην Επανομή.

Νίκες... Βόλου

Ολυμπιακός Βόλου - Καβάλα 2-0

Έχοντας τη στήριξη χιλιάδων οπαδών του, ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 2-0 της Καβάλας παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για περίπου 40 λεπτά. Το συγκρότημα του Γιώργου Βαζάκα πήρε το προβάδισμα μόλις στο 3ο λεπτό με κεφαλιά του Μπολάτι, έπειτα από σέντρα του Γενγκά. Μετά το 20' οι "αργοναύτες" ισορρόπησαν το ματς και, μάλιστα, είχαν δοκάρι στο 28' με τον Ντιέ (απευθείας εκτέλεση φάουλ). Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, αφού στο 51' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γκότοβος, ωστόσο οι παίκτες του Βασιλακάκη απείλησαν μόνο στο 83' με το γυριστό σουτ του Ποσίνκοβιτς. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 92', όταν ο Γενγκά με δυνατό σουτ και τη βοήθεια της τύχης (η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό), έκανε το 2-0.

Ολυμπιακός Βόλου (Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Γκότοβος, Πινδώνης, Γόγολος, Μπολάτι, Ντεβάλις (46' Στογιάνοφ), Γενγκά, Ανιέτε (88' Γαλάνης), Μπακαγιόκο (67' Παλαιολόγος).

Καβάλα (Βασιλακάκης): Αποστολίδης, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Μαραγκός, Ντιέ, Ενσαλίβα, Χλωρός, Ντος Σάντος (77' Κουμπρόγλου), Μοκάκε (62' Πλιάγκας), Ποσίνκοβιτς.

Ηρακλής Ψαχνών - Νίκη Βόλου 1-3

Σαν σίφουνας πέρασε από τα Ψαχνά η Νίκη Βόλου. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου της αναμέτρησης ο Φλίγκος με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στη θεσσαλική ομάδα, αλλά στο 43' ο Σέγκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσα. Το δεύτερο μέρος ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν άμεσα το προβάδισμα με σουτ του Μήτση και κλείδωσαν το τρίποντο στο 87' με εξ επαφής προσπάθεια του Ουέλινγκτον. Στο μεσοδιάστημα, πάντως, η ομάδα της Εύβοιας είχε ανεβάσει την απόδοσή της, χωρίς αποτέλεσμα.

Ηρακλής Ψαχνών (Βούζας): Σικαλιάς, Ζουλιώτης, Κονέ, Μπακομήτρος, Τάουερ, Βανγκέλι, Ρούτσης, Σέγκος (81' Ιακωβάκης), Χαϊκάλης, Ποκόνγκ, Ντελέκος (62' Τζάκι).

Νίκη Βόλου (Αμανατίδης): Καρακούτσης, Ψιάνος, Μήτσης, Καρατζάς (60' Σαμαράς), Βέρτζος, Ριζογιάννης, Κυριάκος, Σκούφαλης (55' Τάσιτς), Τάντιτς, Πουρτουλίδης, Φλίγκος (73' Ουέλινγκτον).

Δόξα Δράμας - Καλλιθέα 1-2

Στο πρώτο ημίχρονο γράφτηκε η ιστορία του αγώνα της Δράμας, πριν από την έναρξη του οποίου δεκάδες οπαδοί των γηπεδούχων έσπασαν την πόρτα της Θύρας 4 και φώναξαν συνθήματα εις βάρος του Θανάση Σάμιου. Οι "μαυραετοί" πήραν το προβάδισμα στο 6ο λεπτό με γκολ του Κάπελ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρούσεφ, αλλά η ομάδα του Νίκου Παντέλη ανέτρεψε τα δεδομένα με τα γκολ των Φαρινόλα (στο 12' με κεφαλιά) και Ντακόλ (στο 35' με κοντινό σουτ). Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.

Δόξα Δράμας (Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Περπερίδης (76' Θάνος), Μπάρος, Μιλένκοβιτς, Σικαλιάς (65' Αγτζίδης), Ταραλίδης, Ιντζόγλου, Καμινιώτης (46' Πουλάκος), Σοϊλέδης, Ρούσεφ, Κάπελ.

Καλλιθέα (Παντέλης): Κατσούλης, Ντα Σίλβα (88' Φουντουκίδης), Χριστοφιλέας, Πλάτανος, Καλτσάς, Σταύρου, Μουσταφίδης, Ρουσάκης (29' Κατσικογιάννης), Αρβανίτης, Ντακόλ (76' Μαρουκάκης), Φαρινόλα.

Απόλλων Σμύρνης - Θρασύβουλος 1-0

Με νίκη συνδύασε την επιστροφή του στη Football League o Απόλλων που επικράτησε 1-0 του Θρασύβουλου στο αθηναϊκό ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και δίκαια επικράτησαν με κοντινό πλασέ του Μανιά στο 56ο λεπτό. Λίγο νωρίτερα ο Διαμάντης με προβολή είχε στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σταυριανού. Από την πλευρά της η ομάδα της Φυλής απείλησε με τους Ζαπαλάου και Σταυροθανασόπουλο, ωστόσο δεν μπόρεσε να φύγει με βαθμό από το "Γ. Καμάρας".

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Κοτταράς, Κωνσταντίνου, Χιντζίδης, Ιασωνίδης, Δεληζήσης, Τσεμπερίδης, Κατσίκης (86' Τσιλιγκίρης), Καμαρά, Καραμαλίκης (43' Μανιάς, 91' Ντουτσαρίδης), Διαμαντίδης, Διαμάντης.

Θρασύβουλος (Σταθόπουλος): Σταυριανός, Τζιωρτζιόπουλος, Σύρος, Μπακάλης, Μπέκα, Σταυροθανασόπουλος, Ανδρίκος, Προβατίδης (55' λ.τ Αρκουμάνης), Ζαπαλάου (63' Παπανίκου), Ακόλι, Κεϊτά (69' Πλαβούκος).

Αναγέννηση Επανομής - Φωκικός 1-3

Εκμεταλλευόμενος το καλό του ξεκίνημα και στα δύο ημίχρονα, ο Φωκικός επικράτησε 3-1 της Αναγέννησης και έσπασε την παράδοση που τον ήθελε να μην νικάει στην Επανομή. Το συγκρότημα του Κριστόφ Βαζέχα προηγήθηκε στο 5ο λεπτό με σουτ του Σκαρίμπα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Ογκουνσότο στο 36' Η χαρά των παικτών του Γαλτσίδη δεν κράτησε για πολύ, πάντως, αφού ο Κωστόπουλος με κεφαλιά ξανάδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Οι τελευταίοι κλείδωσαν τη νίκη στο 69ο λεπτό με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ, ενώ το ματς ολοκληρώθηκε με το δοκάρι του Παπατζίκου.

Αναγέννηση Επανομής (Γαλτσίδης): Ταταρίδης, Τσερκέζος, Νταντάμης (87' Αναστασίου), Τέλλος, Φωτιάς, Παπατζίκος, Κουλίδης, Ναστόσκι (80' Μωυσίδης), Μπαλασάς (65' Σικαλόπουλος), Ογκουνσότο, Ταχμαζίδης.

Φωκικός (Βαζέχα): Γεωργίου, Λίτσος, Κωστόπουλος, Θωμόπουλος, Εσονό, Τετέ (77' Αλμπέρτο), Ευσταθίου, Μπουλούλης (70' Αμπντουραχμάνι), Σκαρίμπας, Ταμπάκης (88' Παπαζούδης), Θέος.

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Βύζας Μεγάρων 2-1

Τριάντα πέντε λεπτά χρειάστηκε η Αναγέννηση Γιαννιτσών για να κάμψει την αντίσταση του Βύζαντα Μεγάρων. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν λίγο πριν το δεκάλεπτο με σουτ του Βλάχου, αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Νίκου Παναγιωτίδη κυριάρχησε και δίκαια έφτασε στη νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 14ο λεπτό με τον Φελίπε, ενώ η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των γηπεδούχων στο 35' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιορδανίδη και κεφαλιά του Σερέτη, ο Σπαθάρας με νέα κεφαλιά έκανε το 2-0. Το μόνο που κατάφερε ο σύλλογος των Μεγάρων ήταν να μειώσει στο 72ο λεπτό με τον Ντιαλό.

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Παναγιωτίδης): Λαμπάκης, Σκέμπι, Καρπαθάκης, Καρακάσογλου (72' Στεφανίδης), Φάμπιο, Σπαθάρας, Γ. Ιορδανίδης (91' Τσιάμης), Σερέτης, Φελίπε (85' Σιδηρόπουλος), Νταντίδης, Μπουτζίκος.

Βύζας Μεγάρων (Τζαναβάρας): Παναγόπουλος, Ρεκλείτης, Θ. Βλάχος, Αρναρέλης (46' Βελέτης), Κρητικός, Μανδύλης (63' Μπιτσάκος), Ταμπάκης, Ζούμας (54' Ντιαλό), Κοκόλης, Γρομητσάρης, Παν. Βλάχος.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Πιερικός - Παναχαϊκή 0-0

Ηρακλής - Εθνικός Γαζώρου 3-3

(25', 46' Χιονίδης, 85' Παπαστεργιανός / 7', 65' Αλεξάντροβιτς, 82' Κατσαβάκης)

Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 1-0

(47' Μπανγκουρά)

Παναιτωλικός - Καλλονή 0-1

(85' Μανούσος)

Δόξα Δράμας - Καλλιθέα 1-2

(6' Κάπελ / 12' Φαρινόλα, 35' Ντακόλ)

Ηρακλής Ψαχνών - Νίκη Βόλου 1-3

(43' Σέγκος / 15' Φλίγκος, 54' Μήτσης, 87' Γουέλινγκτον)

Αναγέννηση Επανομής - Φωκικός 1-3

(36' Ογκουνσότο / 5' Σκαρίμπας, 49' Κωστόπουλος, 69' Ταμπάκης)

Απόλλων Σμύρνης - Θρασύβουλος 1-0

(56' Μανιάς)

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Βύζας Μεγάρων 2-1

(14' Φελίπε, 35' Σπαθάρας / 72' Ντιαλό)

Ολυμπιακός Βόλου - Καβάλα 2-0

(3' Μπολάτι, 92' Γενγκά)

Ρεπό: Εργοτέλης

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK