Φωστήρας - ΑΕΚ 1-3 (VIDEO)

Οι Γιάκομπ Γιόχανσον και Ντάρκο Ζόριτς σημείωσαν τα πρώτα τους γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ και συνέβαλαν στη νίκη με 3-1 επί του Φωστήρα στον Ταύρο. Μέτριος ο Μακόλεϊ Κρισάντους στο ντεμπούτο του ως βασικός με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Φωστήρας - ΑΕΚ 1-3 (VIDEO)
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν δίστασε να δώσει φανέλα βασικού στον τραυματία Χρήστο Αραβίδη (έχει υποστεί κάταγμα στον αριστερό καρπό), ενώ ο Ντάρκο Ζόριτς πήρε τη θέση του Πέτρου Μάνταλου και ο Μακόλεϊ Κρισάντους αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Το ματς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Φωστήρα, ο οποίος έχει πλέον λίγες ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία, αφού μόλις στο 4ο λεπτό ο Νίκος Μπελέρης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Το πρώτο τέταρτο πέρασε ανεκμετάλλευτο για την ΑΕΚ, αλλά στη δεύτερη τελική της (στο 18ο λεπτό) ευτύχησε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Γιάκομπ Γιόχανσον, ύστερα από σέντρα του Χρήστου Αραβίδη, ενώ οι παίκτες της αφιέρωσαν το γκολ στον τραυματία Μάνταλο.

Η "Ένωση" άσκησε πίεση από τις δύο πτέρυγες (κατά βάση από δεξιά με τους Μιχάλη Μπακάκη και Βαγγέλη Πλατέλλα), με συνέπεια να δικαιωθεί στο 36ο λεπτό, έπειτα από γύρισμα του Ζόριτς και προσπάθεια του Πλατέλλα (έβαλε κόντρα σε απόπειρα απομάκρυνσης του Σταύρου Μήτκα).

Οι γηπεδούχοι γέμισαν τον άξονα για να εμποδίσουν την ανάπτυξη της ΑΕΚ και τις μπαλιές προς το φιλότιμο, αλλά μέτριο Κρισάντους και σε ένα βαθμό τα κατάφεραν, αφού με εξαίρεση ένα πλασέ του Πλατέλλα στο 65', η ομάδα του Δέλλα δεν απείλησε ιδιαίτερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο "κολοσσός" προέβη σε εσωτερικές αλλαγές (ο Βασίλης Ρόβας έπαιξε ως δεξί μπακ, ο Αλεσάντρε Ντακόλ πίσω από τον Κρισάντους, ο Δημήτρης Ανάκογλου δεξιά στη μεσαία γραμμή και ο Πλατέλλας αριστερά).

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 80ό λεπτό, όταν μετά από μπαλιά του Άνταμ Τζανετόπουλου, ο Ζόριτς με ωραία πιρουέτα και σουτ από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νέστορα Γκέκα.

Σχόλιο

Η ΑΕΚ ξεπέρασε άμεσα τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, τις απουσίες, καθώς και το γρήγορο γκολ του Φωστήρα. Η αφιέρωση του πρώτου γκολ στον Πέτρο Μάνταλο φανέρωσε το δέσιμο των παικτών της "Ένωσης", οι οποίοι εμφανίστηκαν συγκεντρωμένοι σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, κράτησαν αρκετή ώρα την μπάλα (η κατοχή τους στο πρώτο μέρος άγγιξε το 75%) και έκαμψαν την αντίσταση μιας ομάδας που μάχεται για την παραμονή.

Οι συνθέσεις

Φωστήρας (Γούτης): Γκέκας, Ζυγογιάννης, Γρομητσάρης, Γκατσέσα, Βλασόπουλος (72' Ιμεράι), Μουκίδης (46' Σιώπης), Μουστογιάννης (62' Ράμα), Μπελέρης, Αχείμαστος, Μήτκας, Σμυρλής.

ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας, Ανάκογλου, Αραβίδης (74' Ντακόλ), Κολοβέτσιος, Μπακάκης (65' Ρόβας), Πεταυράκης, Πλατέλλας, Τζανετόπουλος, Κρισάντους, Ζόριτς (83' Φαγέ), Γιόχανσον.

Διαβάστε ακόμη:

Αφιέρωσαν το γκολ στον Μάνταλο οι παίκτες της ΑΕΚ (PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK