Πήραν τα ντέρμπι και τη... μισή άνοδο Πανθρακικός και Βέροια

Τις πιο σημαντικές νίκες τους για τη φετινή σεζόν σημείωσαν Πανθρακικός και Βέροια. Οι πρωτοπόροι της Football League πήραν τα ντέρμπι με Πιερικό και Καλλιθέα αντίστοιχα, αποκτώντας πλέον ισχυρότατο αβαντάζ για την επάνοδό τους στη μεγάλη κατηγορία.

Πήραν τα ντέρμπι και τη... μισή άνοδο Πανθρακικός και Βέροια

Πιερικός - Πανθρακικός 0-1

Ο Πανθρακικός μετρά μόλις τέσσερις εκτός έδρας νίκες, ωστόσο οι δύο εξ αυτών σημειώθηκαν την πιο κατάλληλη στιγμή. Αυτή με τον Βύζαντα μπορεί να μην προξένησε εντύπωση, εκείνη επί του Πιερικού, όμως, ήταν καταλυτική καθώς του δίνει τη... μισή άνοδο. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 23ο λεπτό με κοντινό σουτ του Μπαλού, έπειτα από διώξιμο του Καρακούτση σε σουτ του Σαρακατσάνου. Σε γενικές γραμμές, το ματς ήταν πολύ μέτριο αφού ο σύλλογος της Κατερίνης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν ποδόσφαιρο σκοπιμότητας.

Πιερικός (Χατζάρας): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πουλόπουλος, Ιντζόγλου (63' Καμινιώτης), Πουρτουλίδης, Ελευθεριάδης (69' Σεχολάρι), Κουτσοσπύρος, Ρούσεφ (37' Μοκακέ), Μπλαζέφσκι.

Πανθρακικός (Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Χρήστου (30' Σκλιοπίδης), Σουλτανίδης (85' Χλωρός), Μίνγκας, Στάθης, Μπαϊκαρά, Λιαπάκης (56' Μακρυδημήτρης), Βαγγελόπουλος, Μπαλού, Μουνάφο.

Βέροια - Καλλιθέα 3-0

Διαφορετική ήταν η εικόνα των δύο ημιχρόνων στη Βέροια. Στο πρώτο οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν ανοικτά, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα χάρη σε ωραία ατομική προσπάθεια του Κάντι, ενώ στο δεύτερο, η ομάδα της Ημαθίας κυριάρχησε. Στο 57ο λεπτό ο Μπάρμπας με κεφαλιά έκανε το 2-0, ενώ στο 66' ο Μπαργκάν μπήκε στην περιοχή του Τακίδη από τα αριστερά και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Σαμαράς (23' Μπάρμπας), Καλτσάς (67' Ντιέ), Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Κάντι, Καλογέρης, Βεργώνης (72' Μπουλούτ), Αμαραντίδης, Γεωργιάδης.

Καλλιθέα (Παντέλης): Τακίδης, Σταύρου, Μιχαλόπουλος, Αρβανίτης (60' Καλτσάς), Ηρακλής, Ρουσάκης, Κατσίκης, Μουσταφίδης, Βιδάλης, (46' Μαρουκάκης), Πρίπου (70' Κουτρουμλής), Φαρινόλα.

Πλατανιάς - ΑΕΛ 0-0

Σε ένα μέτριο ματς με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, Πλατανιάς και ΑΕΛ μοιράστηκαν το βαθμό. Η σημαντικότερη ευκαιρία του ματς χάθηκε στο 55ο λεπτό, όταν η κοντινή προβολή του Μιρτσέτα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Σωτηρίου. Από την πλευρά της, η θεσσαλική ομάδα άγγιξε το γκολ στο 93', όταν η κεφαλιά του Χατζή αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Ναζλίδη. Με αυτή την ισοπαλία, οι γηπεδούχοι έπιασαν στην 3η θέση την Καλλιθέα.

Πλατανιάς (Χατζηνικολάου): Λαζαρίδης, Δημήτρης,Τζανής, Παληγεώργος, Κουρτετσιώτης, Δέντσας, Γκονζάλες, Μιρτσέτα (90' Παπαζούδης), Πάγκαλος (90' Μανουσάκης), Ναζλίδης, Μαρτσάκης (80' Χαϊκάλης).

ΑΕΛ (Ζιώγας): Σωτηρίου, Ψωμάς, Κολοβέτσιος, Καρανίκας, Παπαγεωργίου, Κατσιαρός, Γκονζάλες (46' Χασομέρης), Χατζής, Μπλέντι, Ζεκίνια (71' Γκρούμπιεσιτς), Καούνος.

Παναχαϊκή - Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-0

Στην 3η θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η Παναχαϊκή μετά την επαγγελματική της νίκη επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό, ωστόσο ο πατρινός σύλλογος ευτύχησε να προηγηθεί στη μία από τις δύο φάσεις που δημιούργησε με κεφαλιά του Ατματζίδη στο 32'. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η κεφαλιά του Ιωάννου κατέληξε στο δοκάρι του Καραογλανίδη και στο 53' ο αμαρκάριστος Κωνσταντινίδης δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0.

Παναχαϊκή (Παπακώστας): Πουρής, Κοιλιάρας, Κωνσταντινίδης, Ιωάννου, Θεοδωρέλλης, Άντονι (78' Φούφουλας), Βλασσόπουλος, Ουρτάδο, Φουρτάδο (62' Μαπούκου), Ουαταρά, Ατματζίδης (89' Σκαρτσίλας).

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Τομπάζης): Καραογλανίδης (64' Αποστόλου), Χατζόγλου, Σερέτης, Γιόνδης (64' Μπέκα), Ντατίδης, Τσικνίδης, Ιορδανίδης (83' Παπαδημητρίου), Σπαθαράς, Μπαξεβάνος, Στεργίδης, Στεφανίδης.

Πανσερραϊκός - Αγροτικός Αστέρας 3-0

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα των δύο ημιχρόνων στις Σέρρες. Το πρώτο ήταν μετριότατο και δεν είναι τυχαίο ότι οι λιγοστοί φίλοι των "λιονταριών" αποδοκίμασαν την ομάδα τους, ενώ στο δεύτερο το γήπεδο έγινε... κατηφορικό. Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 58' με σουτ του Ανάκογλου, συνεχίστηκε στο 63' με σουτ του Ντα Κόστα που κόντραρε και έκλεισε στο 78' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπανγκουρά. Με αυτή τη νίκη ο Πανσερραϊκός μείωσε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από την 3η θέση.

Πανσερραϊκός (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιόγκο (57' Κόντος), Τριανταφύλλου, Σαλαμαστράκης, Μιλένκοβιτς, Κιάσσος (77' Περπερίδης), Ανάκογλου, Τσαούσης, Γκούρτσας, Στεφανίδης (46' Ντα Κόστα), Μπανγκουρά.

Αγροτικός Αστέρας (Κούτσης): Λαμπάκης, Βαφέας, Βοσκόπουλος, Ασπρίδης, Καθάριος Νίκος, Καπνίδης (79' Βλαχόπουλος), Καρακατσάνης (32' Σαχινίδης), Καθάριος Παύλος (77' Σπαχής), Μαργαρίτης, Παπαδόπουλος, Μερεσιώτης.

Ηρακλής Ψαχνών - Φωκικός 3-0

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τάσο Τσοκάνη, ο Ηρακλής Ψαχνών ξεπέρασε το εμπόδιο του Φωκικού και "κλείδωσε" την παραμονή στην κατηγορία. Στο 27ο λεπτό ο νεαρός επιθετικός με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 58' μετά από γύρισμα του Σέγκου, έκανε το 2-0 με ωραία προβολή. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ποκόνγκ με κοντινό πλασέ. Ως εκ τούτου, η ομάδα της Άμφισσας έμεινε στην επικίνδυνη ζώνη, τρεις βαθμούς κάτω από τον Βύζαντα Μεγάρων.

Ηρακλής Ψαχνών (Φοιρός): Τόλιος, Ζουλιώτης Πλάτανος, Ρεπετσάς, Γιώτας, Μπακομήτρος, Λιόσης (78' Γανωτής), Τσοκάνης (77' Μάτσος), Ποκόνγκ, Αλεξάντροβιτς (63' Θάνος), Σέγκος.

Φωκικός (Μίχος): Βρονταράς, Χαλούλος, Θωμόπουλος, Δημητρίου (46' Κουρέλης), Παϊζάνος, Σκαρίμπας, Μπουλούλης (66' Γεωργουσόπουλος), Ταμπάκης, Ζάγκος (60 Σίλα), Νικόλτσης, Κανελλόπουλος.

Βύζας Μεγάρων - Θρασύβουλος 0-0

Αν μία ομάδα έμεινε ικανοποιημένη από το βαθμό, αυτή είναι ο Θρασύβουλος, αφού ο Βύζας είχε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει και στα δύο ημίχρονα. Στο 28ο λεπτό ο Ηλιόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κασμερίδη, ενώ στο 76' και το 82' ο Φαρούκ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Με αυτήν την ισοπαλία, ο σύλλογος των Μεγάρων αύξησε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από τον Φωκικό.

Βύζας Μεγάρων (Τζαναβάρας): Μιχελής, Χάλαρης, Τριάντος (62' Ροβίθης), Βλάχος Παν., Λίτσης, Πέτρου (83' Γεωργακόπουλος), Μωυσίδης, Παυλίδης (87' Οικονομόπουλος), Χριστοφιλέας, Φαρούκ, Ηλιόπουλος.

Θρασύβουλος (Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Καρράς, Παγώνης, Καλαμιώτης (72' Βασιλείου), Σύρος, Μπεγκόνια, Ψιάνος, Σταμπολζίεφ (56' Ροκάστλ), Ντακόλ, Ντα Σίλβα, Βλάχος (64' Καρλόπουλος).

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Πλατανιάς - ΑΕΛ 0-0

Ηρακλής Ψαχνών - Φωκικός 3-0

(28', 61' Τσοκάνης, 89' Ποκόνγκ)

Παναχαϊκή - Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-0

(32' Ατματζίδης, 53' Κωνσταντινίδης)

Πανσερραϊκός - Αγροτικός Αστέρας 3-0

(56' Ανάκογλου, 63' Ντα Κόστα, 78' πεν. Μπανγκουρά)

Βέροια - Καλλιθέα 3-0

(30' Κάντι, 57' Μπάρμπας, 66' Μπαργκάν)

Βύζας Μεγάρων - Θρασύβουλος 0-0

Πιερικός - Πανθρακικός 0-1

(23' Μπαλού)

Το live

News 24/7

24MEDIA NETWORK