AEK - ΑΕΛ 1-1

Η ΑΕΚ με την ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο ΟΑΚΑ, χάρη στα γκολ των Χρήστου Αραβίδη και Δημήτρη Κοντοδήμου, με την "Ένωση" να κατακτά και μαθητικά την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα ύστερα από την ήττα του Ηρακλή με 0-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Καυτανζόγλειο.

AEK - ΑΕΛ 1-1
INTIME SPORTS

Παρά το γεγονός πως η υπόθεση άνοδος είχε "κλειδώσει", η ΑΕΚ και η ΑΕΛ δεν εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο αδιάφορες. Η "Ένωση" ήθελε το τρίποντο για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Football League, ενώ η ΑΕΛ ήθελε τη νίκη για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της 3ης θέσης που -υπό προϋποθέσεις- θα μπορεί να δώσει το εισιτήριο για τη Super League.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσαν για το γκολ, όμως οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα ισορρόπησαν άμεσα και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, όμως τα σουτ των Χρήστου Αραβίδη, Έλντερ Μπαρμπόσα και Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο δεν ανησύχησαν τον Αποστολίδη.

Στο 31' οι "κιτρινόμαυροι" κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με τον Αραβίδη. Ο πρώτος σκόρερ του "Δικεφάλου" δέχθηκε την κάθετη πάσα του Μπαρμπόσα, βρέθηκε απέναντι στον Αποστολίδη και δεν λάθεψε, κάνοντας το 1-0, αν και το ριπλέι αποδεικνύει πως ήταν σε εμφανέστατη θέση οφσάιντ. Έξι λεπτά αργότερα, ο 28χρονος άσος έχασε μία τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του, όμως η λόμπα που επιχείρησε αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Αποστολίδη.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσα με τον Δημήτρη Κοντοδήμο. Ο Σερζίνιο εκτέλεσε το φάουλ, ο έμπειρος αμυντικός πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Γιάννη Ανέστη για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα είχαν τον έλεγχο του αγώνα, πίεσαν για το γκολ, όμως οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους χώρους και προσπάθησαν μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσουν την εστία του Ανέστη.

Οι πολλές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα η μοναδική αξιόλογη φάση στο δεύτερο ημίχρονο να είναι ένα πλασέ του Βαγγέλη Πλατέλλα, το οποίο πέρασε λίγο έξω από την εστία του Αποστολίδη. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπανούση, ο οποίος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ να κατακτά και μαθητικά την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Football League, παρά την ισοπαλία, αφού ο Ηρακλής γνώρισε την ήττα στο Καυτανζόγλειο με 0-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το 1-0 του Αραβίδη:

Το 1-1 του Κοντοδήμου:

Οι συνθέσεις

AEK (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Γεωργέας, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Κορδέρο (64' Ανάκογλου), Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (80' Γροντής), Αραβίδης, Κρισάντους (71' Ντακόλ)

ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος, Μπανούσης, Νεμπεγλέρας, Ελιομάρ (79' Σταθάκης), Μουλόπουλος (86' Παμλίδης), Μπόγιοβιτς, Σερζίνιο

To live

18:33
Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ μεταξύ της ΑΕΚ και της ΑΕΛ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Football League.
18:35
Η ΑΕΚ και ο Ηρακλής έχουν "κλειδώσει" τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στη Super League, όμως το παιχνίδι μόνο αδιάφορο δεν είναι. 
18:37
Η "Ένωση" θέλει τους τρεις βαθμούς για να κατακτήσει και μαθητικά το πρωτάθλημα της Football League, ενώ η ΑΕΛ μάχεται με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 3η θέση, που είναι πιθανό, αν υπάρξουν ανακατατάξεις στη Super League να δώσει το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.
18:39
Η βαθμολογία των πλέι οφ (σε 8 αγώνες):

1. ΑΕΚ 27
2. Ηρακλής 23
3. Απόλλων Σμύρνης 14
4. Λάρισα 12
5. Παναχαϊκή 5
6. Ολυμπιακός Βόλου 4
18:44
Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ ύστερα από 7 μήνες, έχοντας στον πλευρό του στον Γιάκομπ Γιόχανσον. Στη δεξιά πλευρά επιλέχθηκε ο Νίκος Γεωργέας, ο οποίος είναι πιθανό να αγωνίζεται για τελευταία φορά μπροστά στον κόσμο των "κιτρινόμαυρων". Τέλος, κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται, μετά από καιρό, ο Γιάννης Ανέστης.
18:46
Από την πλευρά της ΑΕΛ, ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ντανί Ενγκεσάν, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε. Παράλληλα, τιμωρημένοι είναι οι Πασχάλης Μελισσάς, Πίντο και Θανάσης Πινδώνης. Μοναδική ευχάριστη είδηση για τον Έλληνα τεχνικό η επιστροφή του αρχηγού, Κώστα Νεμπεγλέρα.
18:47
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

AEK: Ανέστης, Γεωργέας, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Κορδέρο, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Κρισάντους
ΑΕΛ: Αποστολίδης, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος, Μπανούσης, Νεμπεγλέρας, Ελιομάρ, Μουλόπουλος, Μπόγιοβιτς, Σερζίνιο
18:49
Οι δύο σύλλογοι έχουν αναμετρηθεί 27 φορές με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Σε αυτές τις 27 συναντήσεις η Λάρισα έχει αποσπάσει μόνο πέντε ισοπαλίες, ενώ οι νίκες της "Ένωσης" είναι 22 και τα γκολ συνολικά 67-22 υπέρ του "Δικεφάλου".
18:53
Την ίδια ώρα (19:00) διεξάγονται και οι άλλες δύο αναμετρήσεις των πλέι οφ:

Ηρακλής - Απόλλων Σμύρνης
Ολυμπιακός Βόλου - Παναχαϊκή
18:55
Λίγος κόσμος στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.
18:59
Οι δύο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
19:01
1' Έναρξη του αγώνα.
19:04
Ισορροπημένο το ματς στα πρώτα λεπτά.
19:05
4' Ο Σερζίνιο εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπόγιοβιτς βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, η οποία πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ανέστη.
19:08
Προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.
19:10
9' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ! Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κρισάντους πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
19:11
10' Καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ! Σέντρα του Καρανίκα από δεξιά, ο Μπόγιοβιτς έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε σταθερά.
19:14
12' Σουτ του Μπαρμπόσα λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.
19:15
13' Ο Πλατέλλας έκανε το σουτ, αλλά ο Αποστολίδης απέκρουσε σε κόρνερ.
19:16
14' Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Γιόχανσον έστρωσε με το κεφάλι στον Τζανετόπουλο, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία!
19:17
Ανέβασε απόδοση η "Ένωση" και πιέζει για το γκολ.
19:19
17' Σουτ του Κορδέρο, η μπάλα κόντραρε στον Κρισάντους, αλλά ο Αποστολίδης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε σταθερά.
19:20
18' Ο Αραβίδης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Μπαρμπόσα, ο Πορτογάλος μπήκε στην μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν δυσκόλεψε τον Αποστολίδη.
19:21
20' Ο Αραβίδης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σαρακατσάνο, πήρε περίεργα φάλτσα, με αποτέλεσμα ο Αποστολίδης να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
19:22
Καλός ρυθμός στον αγώνα. Η ΑΕΚ προσπαθεί να απειλήσει κυρίως με σουτ εκτός περιοχής, ενώ η ΑΕΛ μέσω αντεπιθέσεων.
19:25
O άτυχος της εφετινής σεζόν για την ΑΕΚ (μαζί με τον Πέτρο Μάνταλο), Μιχάλης Μπακάκης, παρακολουθεί το ματς από τα επίσημα.
19:26
24' Εκτέλεση φάουλ από τον Αραβίδη, άουτ.
19:27
27' Κίτρινη κάρτα στον Κοντοδήμο για τράβηγμα πάνω στον Πλατέλλα.
19:32
31' ΓΚΟΛ η ΑΕΚ! Ο Αραβίδης δέχθηκε την κάθετη του Μπαρμπόσα, βρέθηκε απέναντι στον Αποστολίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, αλλά ήταν σε προφανέστατη θέση οφ σάιντ!
19:33
32' Κίτρινη κάρτα στον Αραβίδη επειδή έβγαλε τη φανέλα του στην στιγμή του πανηγυρισμού.
19:38
37' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Αραβίδης βρέθηκε πάλι τετ α τετ με τον Αποστολίδη, ύστερα από κάθετη του Γιόχανσον, προσπάθησε να τον κρεμάσει, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας με μία εκπληκτική απόκρουση έσωσε την ομάδα του.
19:42
41' ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ! Ο Κοντοδήμος φέρνει το ματς στα ίσα με κοντινό πλασέ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σερζίνιο!
19:48
45' Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1.
20:06
46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.
20:10
Η ΑΕΚ έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.
20:14
52' Αντεπίθεση για την ΑΕΚ. Ο Κορδέρο έστρωσε στον Πλατέλλα, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπανούλη και πέρασε κόρνερ.
20:15
53' Εκτέλεση κόρνερ του Σοϊλέδη, ο Αραβίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Αποστολίδη.
20:21
Η ΑΕΚ πιέζει για το γκολ, ενώ η ΑΕΛ έχει κλειστεί στο μισό γήπεδο και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος των παικτών της "Ένωσης", ώστε να βγει στην αντεπίθεση.
20:25
64' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Ανάκογλου στη θέση του Κορδέρο.
20:31
Έχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να βρει λύσεις απέναντι στην καλοστημένη αμυντική γραμμή της ΑΕΛ.
20:31
70' Σέντρα σουτ του Σοϊλέδη, μπλόκαρε ο Αποστολίδης.
20:32
71' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Ντακόλ εντός, ο Κρισάντους εκτός.
20:34
73' Κίτρινη κάρτα στον Πλατέλλα για διαμαρτυρία.
20:35
74' Καλή στιγμή για την ΑΕΛ! Ο Ελιομάρ εκτέλεσε το φάουλ, μπάλα πέρασε από όλους, έσκασε μπροστά στον Ανέστη, ο οποίος δεν αιφνιδιάστηκε και την έδιωξε σε κόρνερ!
20:37
76' Σουτ του Ντακόλ, απελπιστικά άουτ.
20:38
Πολύ μέτριο θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο.
20:39
Διακοπή λόγω τραυματισμού του Ελιομάρ.
20:40
79' Ωραίο σουτ του Γιόχανσον με εξωτερικό φάλτσο. Η μπάλα άουτ.
20:41
79' Αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Σταθάκης στη θέση του Ελιομάρ.
20:42
80' Τελευταία αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γροντής στη θέση του Μπαρμπόσα.
20:46
84' Σουτ από τον Καρανίκα, ο Ανέστης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, αλλά ο Λαμπρόπουλος απομάκρυνε μακριά την μπάλα.
20:47
86' Αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Παμλίδης στη θέση του Μουλόπουλου.
20:48
87' Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Αραβίδης έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Πλατέλλας από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.
20:52
Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.
20:53
92' Κίτρινη κάρτα στον Γεωργέα.
20:54
93' ΚΟΚΚΙΝΗ καρτα για την ΑΕΛ. Ο Μπανούσης αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη και βλέπει την άγουσα για τα αποδυτήρια.
20:56
94' Ο Αραβίδης ζητάει πέναλτι για ανατροπή του από τον Δεληζήση, με το ριπλέι να αποδεικνύει πως υπάρχει επαφή μεταξύ των δύο παικτών.
20:56
95' Σουτ του Τζανετόπουλο, μπλόκαρε ο Αποστολίδης.
20:58
96' Τέλος του αγώνα. ΑΕΚ - ΑΕΛ 1-1. Η "Ένωση" κατακτά και μαθητικά την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, ύστερα από την ήττα του Ηρακλή με 0-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης.
20:58
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε. Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK