ΑΕΚ - Ηρακλής 1-0 (VIDEO)

Η ΑΕΚ επικράτησε -έστω και δύσκολα- του εξαιρετικά διαβασμένου Ηρακλή με 1-0, χάρη στο γκολ του Δημήτρη Ανάκογλου στο 59ο λεπτό, πανηγυρίζοντας και μαθητικά την άνοδο στην Super League.

ΑΕΚ - Ηρακλής 1-0 (VIDEO)
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

H AEK χρειαζόταν 1 βαθμό για να πανηγυρίσει και μαθητικά την άνοδο στην Super League, ενώ ο Ηρακλής με νίκη θα βρισκόταν με το... ενάμιση πόδι στην μεγάλη κατηγορία.

Η "Ένωση" μπήκε πιο δυνατά, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Χουάντερσον. Αντίθετα, οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πιθανό λάθος της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων. Ο "Γηραιός" ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, χάνοντας τις σημαντικότερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, όμως τα σουτ των Τσιλιανίδη και Λουκίνα δεν βρήκαν στόχο.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Ο Ηρακλής ήταν εξαιρετικά παραταγμένος, δεν άφηνε χώρους στους γηπεδούχους, ενώ είχε και μία καλή στιγμή με τον Πασά, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Βούρα.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 59ο λεπτό με σκόρερ τον Δημήτρη Ανάκογλου. Ο Έλληνας μέσος εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο των αμυντικών του Ηρακλή, έκανε το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουάντερσον για το 1-0.

Οι παίκτες του "Γηραιού" ανοίχτηκαν με στόχο την ισοφάριση και έχασαν μία σπουδαία ευκαιρία με τον Λουκίνα, το σουτ του οποίου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Βούρα. Η "Ένωση" προσπάθησε να πετύχει το δεύτερο γκολ, ώστε να "κλειδώσει" τη νίκη, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Χουάντερσον έσωσε την ομάδα του. Στα τελευταία λεπτά ο Ηρακλής έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε, και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους "κιτρινόμαυρους" να πανηγυρίζουν την επιστροφή τους στην Super League, ύστερα από 2 χρόνια!

Σχόλιο

Η ΑΕΚ συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις που πραγματοποιεί στα πλέι οφ, έχοντας απέναντί της έναν εξαιρετικά παραταγμένο και διαβασμένο Ηρακλή. Ο "Γηραιός" δημιούργησε πολλά προβλήματα στους "κιτρινόμαυρους", βρέθηκε πολλάκις κοντά στο γκολ, όμως η φλυαρία στην τελική προσπάθεια κόστισε στην ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου. Από την άλλη πλευρά η "Ένωση" ευτύχησε να ανοίξει το σκορ σε μία ανύποπτη φάση, με τον Δημήτρη Ανάκογλου να εκμεταλλεύεται το λάθος διώξιμο των φιλοξενούμενων. Θετικό για τους γηπεδούχους το γεγονός πως ακόμα και στις κακές βραδιές καταφέρνουν να παίρνουν το "τρίποντο", που είναι άλλωστε και ο αυτοσκοπός. Πλέον, ο Τραϊανός Δέλλας θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ποδοσφαιριστές με λιγότερο χρόνο συμμετοχής, προκειμένου να μάθει ποιους μπορεί να υπολογίζει για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Γεωργέας, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής (61' Ντακόλ), Μπαρμπόσα (79' Ζόριτς), Αραβίδης (86' Κορδέρο)

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Κυριακίδης (67' Ρομάνο), Τσιλιανίδης (67' Τσιλιγκίρης), Πασάς, Λουκίνας

To live

17:39
Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ μεταξύ της ΑΕΚ και του Ηρακλή για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Football League.
17:43
Σημαντική αναμέτρηση για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ χρειάζεται ένα βαθμό για να "κλειδώσει" και μαθηματικά την άνοδο στην Super League, ενώ ο Ηρακλής θέλει το "τρίποντο" για βρεθεί με το... ενάμιση πόδι στην μεγάλη κατηγορία ύστερα από 4 χρόνια.
17:43
Η "Ένωση" είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς, ενώ ο "Γηραιός" είναι δεύτερος με 19. 
17:45
Η βαθμολογία των πλέι οφ (5 αγώνες):

ΑΕΚ 22
Ηρακλής 19
Απόλλων Σμύρνης 7
ΑΕΛ 6
Ολυμπιακός Βόλου 4
Παναχαϊκή 3
17:49
Στα αγωνιστικά, ο Νίκος Γεωργέας επιλέχθηκε από τον Τραϊανό Δέλλα να καλύψει το κενό του τραυματία Μιχάλη Μπάκακη στο δεξί άκρο της άμυνας. Επιπλέον, ο Ηλίας Βούρας επιλέχθηκε για δεύτερο συνεχόμενο ματς αντί του Γιάννη Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ.
17:50
Όσον αφορά στον Ηρακλή, ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Εμάνουελ Περόνε.
17:51
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής, Μπαρμπόσα, Αραβίδης 
Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης, Πασάς, Λουκίνας
17:51
Στον πάγκο της ΑΕΚ: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Φαγέ, Ζόριτς, Ντακόλ, Κρισάντους

Στον πάγκο του Ηρακλή: Καρασαλίδης, Ρομάνο, Σιατραβάνης, Βαλεριάνος, Γιαννικόγλου, Τσιλιγκίρης, Αγγελούδης
18:00
Οι δύο ομάδες κάνουν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.
18:01
Λίγος κόσμος στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.
18:02
Οι παίκτες της ΑΕΚ φορούν μπλουζάκι με ευχές προς τον Μιχάλη Μπακάκη που υπέστη ρήξη χιαστών στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου.
18:03
1' Έναρξη του αγώνα.
18:06
3' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ! Ο Αραβίδης έκανε την συρτή μπαλιά από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Ζιάμπαρη, αλλά ο Χουάντερσον μπλόκαρε προ του Μπαρμπόσα.
18:09
6' Ευκαιρία για τον Ηρακλή! Ο Τσιλιανίδης μπήκε από αριστερά, έκανε το σουτ, αλλά ο Βούρας έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ!
18:09
7' Ύστερα από την εκτέλεση κόρνερ ο Μπαρτολίνι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Βούρα!
18:11
Καλός ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά.
18:12
8' Κίτρινη κάρτα στον Ζιαμπάρη για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Αραβίδη.
18:17
Η ΑΕΚ έχει την κατοχή στον αγώνα, ενώ ο Ηρακλής πιέζει ψηλά προκειμένου να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος των αμυντικών της "Ένωσης".
18:18
Ιδιαίτερα κινητικός ο Έλντερ Μπαρμπόσα στο πρώτο 15λεπτο του παιχνιδιού.
18:24
20' Τεράστια ευκαιρία για τον Ηρακλή! Ο Τσιλιανίδης βρέθηκε απέναντι στον Βούρα, έκανε το σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ με μία εκπληκτική απόκρουση αποσόβησε τον κίνδυνο! Στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Πουρτουλίδη πέρασε απελπιστικά άουτ.
18:29
25' Κίτρινη κάρτα στον Αραβίδη για φάουλ πάνω στον Μπουκουβάλα.
18:31
27' Σέντρα από τον Πλατέλλα, κεφαλιά του Γροντή, η μπάλα πάνω από την εστία του Χουάντερσον.
18:33
30' Κίτρινη κάρτα στον Ιντζόγλου.
18:35
Ο Ηρακλής έχει παραταχθεί εξαιρετικά απέναντι στην ΑΕΚ, έχει κλείσει τους χώρους, πρεσάρει ψηλά, ενώ είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.
18:36
33' Ο Γιόχανσον έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ιντζόγλου και κατέληξε κόρνερ.
18:38
36' Διακοπή στον αγώνα λόγω τραυματισμού του Χουάντερσον.
18:40
37' Τίποτα το σοβαρό, ξεκίνησε πάλι η αναμέτρηση.
18:41
To μήνυμα των παικτών της ΑΕΚ στον άτυχο Μιχάλη Μπακάκη.
18:42
38' Εκτέλεση φάουλ από τον Σοϊλέδη, ο Γροντής πήρε την κεφαλία, ο Χουάντερσον έπεσε στην αριστερή γωνία του και έδιωξε την μπάλα, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σιδηρόπουλος έδωσε επιθετικό φάουλ.
18:43
Η Λάρισα άνοιξε το σκορ κόντρα στην Παναχαϊκή στο 38'. Δείτε εδώ την εξέλιξη των άλλων δυο αγώνων των πλέι οφ 
18:45
42' Ευκαιρία για τον Ηρακλή! Ο Λουκίνας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κολοβέτσιο και πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βούρα!
18:46
43' Κίτρινη κάρτα στον Μπαρμπόσα.
18:46
43' Κίτρινη κάρατα και στον Ανάκογλου.
18:48
44' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ! Ο Γροντής έβγαλε πλάγια στον Μπαρμπόσα, ο Πορτογάλος προσπάθησε να κρεμάσει τον Χουάντερσον, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα.
18:48
Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.
18:52
45 +3' Τέλος πρώτου ημιχρόνου.
19:05
Λάρισα και Απόλλων Σμύρνης προηγούνται στα παιχνίδια τους κόντρα σε Παναχαϊκή και Ολυμπιακό Βόλου. Δείτε εδώ το δεύτερο ημίχρονο. 
19:09
46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
19:12
Χωρίς ρυθμό τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.
19:13
49' Λάθος από Κολοβέτσιο και Ανάκογλου, ο Πασάς το εκμεταλλεύτηκε, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Βούρα!
19:18
54' Ωραία συνεργασία Αραβίδη-Σοϊλέδη, ο δεύτερος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ μακριά από την εστία του Χουάντερσον.
19:23
59' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ! Ο Πλατέλλας έκανε τη σέντρα από αριστερά, οι αμυντικοί του Ηρακλή έδιωξαν άτσαλα, ο Ανάκογλου επιχείρησε το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουάντερσον για το 1-0!

19:25
61' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Ντακόλ στη θέση του Γροντή.
19:28
Πιέζει ο Ηρακλής για την ισοφάριση.
19:30
67' Σουτ του Πλατέλλα, ψηλά άουτ.
19:31
67' Διπλή αλλαγή για τον Ηρακλή. Οι Ρομάνο, Τσιλιγκίρης στη θέση των Κυριακίδη και Τσιλιανίδη.
19:32
69' Τεράστια ευκαιρία για τον Ηρακλή! Ο Τζανετόπουλος έκανε λάθος, ο Ρομάνο το εκμεταλλεύτηκε, έστρωσε στον Λουκίνα, αλλά το πλασέ του δεύτερου πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βούρα!
19:37
73' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ! Ο Αραβίδης έκανε την σέντρα από αριστερά στον ανενόχλητο Πλατέλλα, αλλά η κεφαλιά του δεύτερου πέρασε πάνω από τα δοκάρια!
19:40
76' Ο Αραβίδης δέχθηκε την μπάλα από τον Πλατέλλα, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.
19:42
78' Ωραίο σουτ του Αραβίδη, έδιωξε με τα ακροδάκτυλα ο Χουάντερσον!
19:42
79' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Μπαρμπόσα εκτός, Ζόριτς εντός.
19:46
Έχει ανοιχτεί ο Ηρακλής με στόχο την ισοφάριση, προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ με γρήγορες αντεπιθέσεις.
19:48
85' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Αγγελούδης στη θέση του Ιντζόγλου.
19:50
86' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Κορδέρο εντός, ο Αραβίδης εκτός.
19:51
88' Κίτρινη κάρτα στον Γεωργέα.
19:53
90' Κίτρινη κάρτα στον Πλατέλλα.
19:55
90' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή! Λάθος έξοδος του Βούρα, ο Ρομάνο έκανε το γυριστό, ο Μπαρτολίνι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία!
19:55
Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.
19:58
93' Τέλος του αγώνα. Η ΑΕΚ επέστρεψε και μαθητικά στην Super League!

News 24/7

24MEDIA NETWORK