Α. Γεωργιάδης: "Το γήπεδο της ΑΕΚ είναι κοινωνική ανάγκη!"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε σε ότι αφορά την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια τονίζοντας ότι αποτελεί κοινωνική ανάγκη τόσο για την ΑΕΚ όσο και για την πόλη, κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε τις τοποθετήσεις όλων των κομμάτων.

Α. Γεωργιάδης: "Το γήπεδο της ΑΕΚ είναι κοινωνική ανάγκη!"

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή σχετικά με τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε για το γήπεδο της «Ένωσης» λέγοντας χαρακτηριστικά "είμαστε όλοι ΑΕΚ".

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

"Υπάρχει το άρθρο 81. Θα αποφασιστεί από την Βουλή αν η ΑΕΚ έχει γήπεδο. Θέλετε να έχει γήπεδο; Δικαιολογίες θα βρει ο καθένας. Θα ζητήσω ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 81. Να αναγκάσουμε ορισμένους να βγουν να πάρουν δημόσια θέση. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φτιάξει γήπεδο στο Βοτανικό, αλλά 113 Συριζαίοι θέλησαν να προστατεύσουν τον κορμοράνο και σταμάτησαν τα πάντα. Αποτέλεσμα: μια εταιρία χρεοκόπησε, έχασαν τις δουλειές τους εκατοντάδες εργαζόμενοι και τώρα έχουμε μια χαβούζα στον Βοτανικό.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια τώρα. Το 2003 πάλι κάποιοι με δήθεν οικολογικές ευαισθησίες σταμάτησαν ένα έργο. Έχετε δει πως είναι η Νέα Φιλαδέλφεια; Σας αρέσει; Για ένα απλό θέμα όπως είναι το γήπεδο της ΑΕΚ, δεν μπορούν να συνεννοηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα η Δούρου, άλλα ο Στρατούλης. Άλλα υποσχόταν ο Τσίπρας, άλλα έκανε. Άλλα ψήφιζε στην αρχή της επιτροπής, άλλα στο τέλος της. Με δόγμα να τα έχετε με όλους καλά, πάτε να κυβερνήσετε.

Για το γήπεδο τώρα, σήμερα είμαστε όλοι ΑΕΚ. Πρέπει να γίνει το γήπεδο. Κοινωνική ανάγκη είναι. Και για την ΑΕΚ και για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι ανάγκη να χτιστεί τώρα. Όχι άλλες δικαιολογίες, με τα μέτρα, τα πάρκινγκ κ.α. Φοβάστε να πάρετε θέση. Είστε ανίκανοι και το δείχνετε και στο γήπεδο της ΑΕΚ. Επί Υπουργίας σας κύριε Μανιάτη λύνετε ένα μεγάλο θέμα. Για αυτό και το ψηφίζουμε".

Οι τοποθετήσεις των κομμάτων

Οι τοποθετήσεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής στη Βουλή για το ρυθμιστικό νομοσχέδιο που αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ελενα Αυλωνίτου - ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β' Αθήνας:

"Για το άρθρο 81 είναι παλιά αμαρτία η αξιοποίηση του ποδοσφαίρου ως πρόφαση για να περάσουν διάφορα απαράδεκτα πράγματα κυρίως χωροταξικού χαρακτήρα. Το ποδόσφαιρο ήταν ανέκαθεν ο κυβερνητικός γάιδαρος για να κουβαλήσει αμαρτίες. Στην πλάτη του γηπέδου του Παναθηναϊκού ήταν να γίνει ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο και ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα σπασμένα. Στην πλάτη της ΑΕΚ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δώσει το ΟΚ για ένα εξίσου φαραωνικό κέντρο με ποδοσφαιρικό γήπεδο στην ταράτσα και τα πλήρωσε η ΑΕΚ τα σπασμένα, όταν δεν μπήκε στον ολυμπιακό σχεδιασμό και έμεινε χωρίς γήπεδο. Τι κάνετε κύριε Υπουργέ; Προτείνετε για την ΑΕΚ μία όντως πιο μετριοπαθή χρήση, αλλά δοθείσης της ευκαιρίας ανοίγετε την πόρτα για την καταστροφή του 5% των δασών όλης της χώρας! Μία λύση για την ΑΕΚ αν είναι αναγκαία η παραχώρηση έκτασης στο Αλσος θα μπορούσε να δοθεί με παραχώρηση ίσου εμβαδού έκτασης και μέσα στον ίδιο Δήμο. Η ένταξη ενός γηπέδου μέσα στο αστικό περιβάλλον δεν εξασφαλίζεται με τραμπουκισμό των κατοίκων, εξασφαλίζεται με συζήτηση. Θέλουμε το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το θέλουμε και θα γίνει χωρίς τους δασοκτόνους νόμους".

Σπύρος Χαβατζής - ΚΚΕ, βουλευτής Β’ Αθήνας:

"Το καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο. Η θέση του ΚΚΕ είναι να γίνει, να ανήκει στο Κράτος και να λειτουργεί με βάση το παραχωρητήριο πριν 80 χρόνια. Σε ποιον θα ανήκει τώρα; Αυτό μας ενδιαφέρει. Ποιες ανάγκες θα εξυπηρετεί; Έχουμε την περίπτωση της Λάρισας. Το Δημόσιο χρηματοδότησε το γήπεδο σε δική της έκταση, το έδωσε σε επιχειρηματία που ήταν πρόεδρος στην Λάρισα, το σωματείο και άλλες ομάδες δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν παρά μόνο με πληρωμή. Σε δημόσια έκταση, με χρήματα Δημοσίου. Για αυτό μας ενδιαφέρει που θα ανήκει. Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, που το δικαιούται και ο κόσμος. Δεν συμφωνούμε όμως να ανήκει εκεί που αναφέρει το νομοσχέδιο".

Ελένη Φούντα - ΔΗΜΑΡ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας:

"Θα ζητήσουμε 2-3 ρυθμίσεις στο σχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ. Είναι προτεραιότητα να γίνει. Έχει γίνει σαν το γεφύρι της Άρτας. Δεν είμαστε αντίθετοι στο γήπεδο. Πιστεύουμε όμως ότι αρκεί ο ιδιόκτητος χώρος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η αλλαγή του χαρακτήρα του άλσους, είναι ανεπίτρεπτη. Θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει εκεί μέσα στον χώρο που ανήκει στην ΑΕΚ. Η έμμεση χρηματοδότηση επιχειρηματιών πρέπει να σταματήσει. Φαινόμενα τραμπουκισμού είναι απαράδεκτα. Να διατηρηθεί ο δασικός χαρακτήρας της πόλης. Θέλουμε διαβεβαίωση ότι όντως δεν μπορεί η ΑΕΚ να χωρέσει εκεί τις εγκαταστάσεις. Να εισαχθεί ρύθμιση, που αν δοθούν τα τρία στρέμματα, θα πρέπει να δοθεί άλλη έκταση ίδιας ή μικρότερης αλλού. Η μακέτα είναι πολύ κακή για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Υποβαθμίζεται αισθητικά όλη η περιοχή. Θα ήταν ιερός συμβολισμός, αλλά εδώ έχουμε κακή αρχιτεκτονική. Θέλουμε τις βελτιωτικές ρυθμίσεις για το σχέδιο και το περιμένουμε από την Κυβέρνηση. Θέλουμε να το υπερψηφίσουμε. Περιμένω την εισήγηση του κυρίου Υπουργού".

Ηλίας Παναγιώταρος - Χρυσή Αυγή, βουλευτής Β’ Αθήνας:

"Όσον αφορά τη ρύθμιση για την κατασκευή του κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού "Αγιά Σοφιά" δεν μας βρίσκει αντίθετους, με την επιφύλαξη να πραγματοποιηθούν τα αντισταθμιστικά έργα που προβλέπονται, με την πύκνωση των δέντρων του Άλσους. Τα αθλητικά κέντρα πρέπει να εντάσσονται στο περιβάλλον και με την αρχιτεκτονική σχεδίασή τους. Επίσης, είμαστε θετικοί με την επιφύλαξη να μην υπάρξει εμπορευματοποίηση προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων".

Παύλος Χαϊκάλης - ΑΝΕΛ, βουλευτής Αττικής:

"Η πλειοψηφία συμφωνεί για τις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ. Πρέπει να βελτιωθεί ο κυκλοφοριακός σχεδιασμός γύρω από το γήπεδο, για τις μέρες των αγώνων. Είναι μεγάλο εγχείρημα, ειδικά για το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων. Αν η Ελλάδα διοργανώσει ένα Μουντιάλ ή EURO, πρέπει να δούμε αν οι χώροι υποδοχής είναι σωστοί".

Χρήστος Γκόκας - ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Άρτας:

"Ζητώ να υπερψηφιστεί με την μορφή που ήρθε το νομοσχέδιο στη Βουλή. Πολύ συζήτηση έχει γίνει για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και τα άρθρα. Τώρα σχεδιάζονται σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του φορέα ΑΕΚ. Πρόκειται για έργο που συνδυάζει αθλητισμό, με την ιστορία και τον πολιτισμό. Που η ΑΕΚ ως ιστορικό και ένδοξο σωματείο συνδέει με την ιστορία της. το σύνολο των υποδομών για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα μουσεία, είναι επένδυση σε όλα τα επίπεδα για την περιοχή. Είναι θετικό βήμα για την ΑΕΚ, σε ένα χώρο που της παραχώρησε το Δημόσιο. Δικαιούνται όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι γήπεδα. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για περιβαλλοντολογική αναβάθμιση. Με σεβασμό στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Μας προβληματίζει η στάση και η αλλαγή 180 μοιρών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχαν κοινά πεδία συνεννόησης και είχαν πει ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει το σχέδιο. Για ακόμη μια φορά επιλέχθηκε ο αδιέξοδος δρόμος της άρνησης για τα πάντα, υπηρετήθηκε η αντιφατικότητα μιας μικροπολιτικής στάσης. Ψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK