Απών ο Βασιλόπουλος, κατέπεσαν 2 από τις 4 κατηγορίες

Μετά από πολύωρη σύσκεψη, το δικαστήριο απέρριψε τις δύο από τις τέσσερις κατηγορίες προς τους οπαδούς της ΑΕΚ, την ώρα που ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος δεν εμφανίστηκε καν στην Ευελπίδων. Αναβολή για τις 17 Ιουνίου πήρε η δίκη. Τι δήλωσε ο ένας εκ των δύο δικηγόρων της Original και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη στο Contra.gr.

Απών ο Βασιλόπουλος, κατέπεσαν 2 από τις 4 κατηγορίες

Η πρώτη "δικαίωση" για τους οπαδούς της ΑΕΚ ήρθε. Οι δύο από τις τέσσερις ποινικές κατηγορίες (απειλή και εξύβριση) κατέπεσαν και πλέον αυτές που απομένουν έχουν να κάνουν με "φθορά περιουσίας" και "διατάραξη κοινής ησυχίας".

Σε περίπτωση που καταπέσουν κι αυτές οι δύο κατηγορίες (που είναι το πιο πιθανό σενάριο), τότε τίθεται σε ισχύ η μήνυση για ψευδείς κατηγορίες των οπαδών της ΑΕΚ κατά ορισμένων δημοτικών συμβούλων και του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου, ο οποίος δεν έδωσε καν το παρών στο δικαστήριο.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Ιουνίου, ενώ όπως μετέφερε στο Contra.gr ο Λεωνίδας Σταθόπουλος, ένας εκ των δύο δικηγόρων της "Original", αυτή ήταν μια "πρώτη νίκη": " Η πλευρά του Δημάρχου δεν πλήρωσε καν το παράβολο που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες".

Να σημειωθεί πως η νομική πλευρά που εκπροσωπούσε τα μέλη της "Original" πέτυχε την αποβολή του δικηγόρου των μηνυτών, Νίκου Κωνσταντόπουλου.

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία βρέθηκε στην εκδίκαση, ρωτήθηκε από το Contra.gr για το αν εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ κι αν πιστεύει στον "κουκουλονόμο", με την απάντησή της να προκαλεί ερωτήματα: " Είμαστε εναντίον, χωρίς αστερίσκους".

Στη συνέχεια αποχώρησε με συνοδεία αστυνομίας, υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων οπαδών της Ένωσης.

Τέλος, να αναφέρουμε πως περίπου 500 οπαδοί της ΑΕΚ παραμένουν ακόμη έξω από την Ευελπίδων και οι άνθρωποι που τους κατηγόρησαν και βρίσκονται μέσα στην δικαστική αίθουσα δεν αποχωρούν, καθώς φοβούνται για την σωματική ακεραιότητά τους.

Διαβάστε ακόμη

Original: "Επαναστάτης της Γένοβας, καταδότης της Φιλαδέλφειας!"

Συνθήματα, πανό και... Ευελπίδων

Μηνύσεις οπαδών στον Βασιλόπουλο και πόλεμος

Αγιασμός υδάτων με αποδοκιμασίες κατά Βασιλόπουλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK