Αραβίδης: "Η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!"

Ο Χρήστος Αραβίδης μίλησε για τα όνειρα που έγιναν ...στόχοι, για την οργάνωση της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα και για το συναίσθημα να παίζει στην ομάδα που υποστηρίζει από μικρός.

Αραβίδης: "Η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!"
INTIME SPORTS

Δείχνεις τελικά ότι μπορείς να παίξεις σαν σέντερ φορ και ότι μπορείς να δώσεις λύση.

"Με ικανοποιεί κυρίως το γεγονός ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Για μένα είναι μεγάλη υπόθεση ότι μπορώ να αγωνιστώ με τη φανέλα της ΑΕΚ και από εκεί και πέρα θα δώσω τον καλύτερό μου σε οποιαδήποτε θέση και αν μου ζητηθεί. Μπορώ να αγωνιστώ σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και με τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα μπορώ να προσφέρω και σαν σέντερ φορ. Από εκεί και πέρα ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα ποιο ρόλο πρέπει να έχω στην ομάδα".

Θα μας πεις τις εντυπώσεις σου από τη μέχρι τώρα προετοιμασία με την ΑΕΚ;

"Σε σύγκριση με τις προηγούμενες προετοιμασίες που έχω κάνει με άλλες ομάδες υπάρχει μεγαλύτερος επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα με όλα τα παιδιά και νιώθω τυχερός που βρίσκομαι εδώ. Έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια και καλή νοοτροπία. Σε αυτό παίζει ρόλο και η παρουσία των προπονητών και γενικά ολόκληρου του τιμ που μας καθοδηγούν με άριστο τρόπο. Κάνουμε μία αρχή, είμαστε νέα ομάδα και σημασία έχει ότι οι βάσεις είναι γερές".

Αραβίδης: "Η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!"
INTIME SPORTS

Χρήστο με τόσο γεμάτες σεζόν στα πόδια σου, είχες και άλλες επιλογές για να συνεχίσεις την καριέρα σου. Στην εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου χωράει το συναίσθημα;

"Θα μιλήσω για μένα. Χωράει... Η ΑΕΚ είναι μία επιλογή που δεν ακολούθησα με καθαρά επαγγελματικά κριτήρια. Η επιλογή να αγωνίζεσαι σε μία ομάδα σαν την ΑΕΚ, σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται, δεν πάει κανέναν πίσω. Ίσα ίσα θεωρώ ότι στην περίπτωσή μου, μπορεί να απογειώσει αυτό που έχω κάνει μέχρι τώρα στις ομάδες που αγωνίστηκα. Προσωπικά σε αυτή την ομάδα, δεν εκπληρώνω ένα όνειρο, όπως πολλοί μπορούν να πουν. Απλά θέτω μεγαλύτερους στόχους γιατί αγωνιζόμενος σε μία τέτοια ομάδα, μπορείς να εκπληρώσεις όλους τους στόχους σου. Η ΑΕΚ έχει μεγάλους στόχους από τη μέρα που γεννήθηκε".

Πόσο ψηλά φτάνουν τα όνειρά σου;

"Τα όνειρά μου συμβαδίζουν με τους στόχους μου. Όνειρα είχα όταν ήμουν μικρός. Τώρα έχω μόνο στόχους. Στόχος μου είναι να αγωνιστώ εδώ, να ανέβουμε κατηγορία και να επιστρέψει η ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα. Στόχος είναι να πάμε ψηλά στο Κύπελλο και αν είναι δυνατόν να το κατακτήσουμε κιόλας. Όλα αυτά βέβαια πρέπει να τα αποδείξουμε στο γήπεδο. Ο αγωνιστικός χώρος είναι αυτός που μας κρίνει όλους. Πρέπει να καταφέρουμε να τα βγάλουμε όλα εκεί μέσα".

Η εμφάνιση στο φιλικό κόντρα στη Νίκη Βόλου γέμισε αυτοπεποίθηση την ομάδα;

"Η δικιά μου γνώμη είναι ότι οι μεγάλες ομάδες γεννιούνται μέσα από τις νίκες. Νίκες στο οικογενειακό δίτερμα, νίκες σε φιλικά απέναντι σε ομάδες χαμηλότερου επιπέδου, νίκες με ομάδες επιπέδου Σούπερ Λιγκ. Δεν θεωρώ ότι αυτή η ομάδα υστερεί σε σχέση με αυτές που αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα. Το δείξαμε την Κυριακή και είμαστε διατεθειμένοι να το δείχνουμε σε κάθε ματς. Αυτό που μας ενδιαφέρει, βέβαια, είναι να μεταφέρουμε αυτό που βγάλαμε στο Πανθεσσαλικό, στους αγώνες του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Χτίζουμε κάτι καλό με υπομονή και πίστη ότι μπορεί να πάει μπροστά".

Αραβίδης: "Η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!"
INTIME SPORTS

Θεωρείς ότι μπορούμε να δούμε καλύτερη εικόνα από αυτή που έδειξε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο στον Βόλο;

"Να περιμένετε πολύ καλύτερη εικόνα γιατί αυτό το θέλουμε κυρίως εμείς... Οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ, ο πρόεδρος. Όλοι όσοι είναι γύρω από την ομάδα. Το να αγωνίζεσαι σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ σημαίνει ότι ο πήχης δεν είναι σταθερός. Κάθε εβδομάδα θέλουμε να έχουμε καλύτερη απόδοση από την προηγούμενη. Δουλεύουμε, προσπαθούμε και ελπίζουμε να βγει αυτό που κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο".

Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το μεγαλύτερο όπλο της ΑΕΚ στη σεζόν;

"Δεν το συζητάμε. Ο κόσμος... Έχουμε τον περισσότερο κόσμο από όλους, δεν το συζητάμε αυτό. Σίγουρα έχουμε και την καλύτερη ομάδα από όλους και αυτό δεν το λέω εγώ. Το λέει το γήπεδο. Για μένα αυτό είναι το κριτήριο. Όσο θα μπαίνουμε με νοοτροπία νικητή και όσο βγάζουμε αυτό που θέλει ο κόουτς στο γήπεδο, θα πηγαίνουμε καλύτερα. Αυτό έχει σημασία. Αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση αρχίζουν ήδη και βγαίνουν, στη συνέχεια θα βγουν ακόμα περισσότερο".

Αγωνιστικά ποιο θα είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ΑΕΚ;

"Θεωρώ ότι έχουμε ταχύτητα στην σκέψη και ότι μπορούμε να παίξουμε γρήγορα τη μπάλα. Έχουμε συνεχή κίνηση, υπάρχει χημεία ανάμεσα στις γραμμές, γεγονός που στηρίζεται στην άριστη σχέση μεταξύ των παικτών. Έτσι, αποτυπώνεται και στο γήπεδο".

Αραβίδης: "Η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!"
INTIME SPORTS

Αν και μετράς λίγες εβδομάδες στην ομάδα, σε κάθε προπόνηση είσαι πρώτος στο τρέξιμο, στις ασκήσεις με τη μπάλα. Νιώθεις ότι πρέπει να καθοδηγήσεις τους συμπαίκτες σου με την εμπειρία που διαθέτεις;

"Δεν ξέρω αν μου αρμόζει αυτός ο ρόλος. Είμαι πρώτη χρονιά στην ΑΕΚ. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι ένας ποδοσφαιριστής που αγαπάει αυτό που κάνει και που έχει δουλέψει σκληρά για αυτό που έχει πετύχει. Αυτό συνεχίζω να κάνω. Ότι εμπειρία έχω και μπορώ να μεταφέρω, θα προσπαθήσω να τη μεταφέρω μέσα στην ομάδα για το καλό του συνόλου και όχι λόγω κάποιας συγκεκριμένης αρμοδιότητας που μπορεί να μου δοθεί. Εγώ είμαι εδώ για να στηρίξω αυτή την προσπάθεια όπως όλα τα παιδιά".

Επέλεξες ένα νούμερο που έχει βαριά σημειολογική σημασία για τον κόσμο της ομάδας (το "21") θέλεις να μας πεις κάτι για την επιλογή αυτή;

"Είχα σκοπό να επιλέξω από την αρχή τον αριθμό αυτό από τη στιγμή που θα προχωρούσε η μεταγραφή μου εδώ. Είναι κάτι που εμένα με γεμίζει. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω για αυτό. Η απόδοσή μου και αυτά που θέλω να δώσω στην ομάδα θα αποδείξουν για ποιο λόγο το επέλεξα".

Πώς είναι να αγωνίζεσαι στην ομάδα που υποστηρίζεις από μικρός;

"Όπως είπα και πριν, θεωρείς ότι ολοκληρώνεις κάτι. Ένα όνειρο. Το όνειρό μου όμως δεν σταματάει εδώ. Θέλω να συνεχίσω με σκυμμένο το κεφάλι για να αποδείξω τόσο στον εαυτό μου όσο και σε οποιονδήποτε παρακολουθεί αυτή την ομάδα ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή και πως όποιος δουλεύει σκληρά αμείβεται".

Το μήνυμα που θα έστελνες στον κόσμο της ΑΕΚ;

"Να γεμίσει το γήπεδο και δεν θα χάσει. Βέβαια ο κόσμος της ΑΕΚ πάντα γέμιζε το γήπεδο και ποτέ δεν έχασε γιατί υποστηρίζει τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα".

Θέλεις να μας περιγράψεις λίγο τις πρώτες επαφές με τον Μελισσανίδη και πώς είναι η παρουσία στο Πήλιο με Μπάγεβιτς και Δέλλα;

"Το να υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Δέλλας, ο Μπορμπόκης, ο κ. Μελισσανίδης, ο κ. Μπάγεβιτς, ο κ. Δημητριάδης στην ομάδα, είναι πολύ σημαντικό. Μιλάμε για παίκτες και παράγοντες που έχουν φτάσει την ΑΕΚ πολύ ψηλά, στην κορυφή της Ελλάδας. Σίγουρα έχεις να παίρνεις μόνο από αυτούς τους ανθρώπους. Καλό είναι να ακούμε, να βλέπουμε και να τους έχουμε ως παράδειγμα. Οι πρώτες επαφές με τον κ. Μελισσανίδη ήταν ...τρομερές. Όταν συναντηθήκαμε στα γραφεία του για να υπογράψω το συμβόλαιο ένιωσα δέος. Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπόλοιπους. Κάθε φορά που μας μιλάνε λένε σίγουρα το σωστό γιατί γνωρίζουν, βλέπουν και έχουν οδηγήσει την ΑΕΚ ψηλά. Θεωρώ ότι ακολουθώντας τις συμβουλές τους θα μπορέσουμε και εμείς να κάνουμε κάτι ανάλογο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK