Aραβίδης... Σούπερ Λιγκ (VIDEOS)

Τα φετινά νούμερα του Χρήστου Αραβίδη που φέρνουν τον επιθετικό της ΑΕΚ σε θέση ισχύος σε σχέση με όλους τους επιθετικούς της Σούπερ Λιγκ.

Aραβίδης... Σούπερ Λιγκ (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Ένα από τα βασικά ζητήματα κατά τη διάρκεια του χτισίματος μίας ομάδας όπως ΑΕΚ που οι προδιαγραφές της είναι προκαθορισμένες και έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, είναι η αναζήτηση ποιοτικών επιθετικογενών παικτών.

Η άφιξη του Χρήστου Αραβίδη στα Σπάτα έδειχνε να είναι απολύτως επαρκής για την παρουσία της «Ένωσης» στη Football League, ωστόσο λίγοι περίμεναν ότι ο Έλληνας επιθετικός θα είχε πιάσει σχετικά νωρίς τόσο υψηλά στάνταρ προσφοράς.

Δεν είναι μόνο τα 16 γκολ σε 27 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αφού ο Αραβίδης είχε καθοριστική συμβολή στο παιχνίδι της ομάδας στο πρώτο διάστημα που δεν είχε καλή επαφή με τα δίχτυα. Είναι μία υπερθετική για τη φετινή ΑΕΚ γενικότερη παρουσία, η οποία έχει δώσει αρκετές φορές λύσεις στους «κιτρινόμαυρους» βγάζοντάς τους από τη δύσκολη θέση.

Η αγωνιστική εικόνα του Αραβίδη έφτασε στο σημείο να καθιστά αδικία που δε συμπεριλήφθηκε ο άσος της «Ένωσης» στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας. Βελτιώνοντας αρκετά τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα, ο Αραβίδης χτύπησε την πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ωστόσο τον στόχο του εθνοσήμου δεν τον έπιασε ακόμα αφού ο Μαρκαριάν προτίμησε τους Γιάννου, Αθανασιάδη, Καρέλη, Γιαννιώτα.

Σκοράροντας με όλους τους τρόπους

Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία του Αραβίδη στην τρέχουσα σεζόν είναι η ποικιλία στο σκοράρισμα. Έχει σκοράρει με σουτ, με κεφαλιά, με εύστοχο πέναλτι και με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ.

Συγκεκριμένα, από τα 13 γκολ που σημείωσε συνολικά στο πρωτάθλημα της Football League, μόλις τα πέντε ήταν με σουτ. Έξι από αυτά ήταν από κεφαλιά, ένα από πέναλτι και ένα από απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ.

Εκτός όμως από τους… αρκετούς τρόπους να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα ενδιαφέρον έχει συχνότητα του Αραβίδη στο σκοράρισμα. Ο επιθετικός της ΑΕΚ σημειώνει… 0,72 γκολ ανά αγώνα. Δηλαδή σκοράρει ανά 110 αγωνιστικά λεπτά.

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με τα νούμερα του Αραβίδη κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής σεζόν, πρέπει να σημειωθεί ότι κανένας ποδοσφαιριστής Σούπερ Λίγκ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει με όλους τους τρόπους ενώ ο άσος της ΑΕΚ προηγείται και στη… συχνότητα στο σκοράρισμα.

Για παράδειγμα ο Γιάννου του Πανιωνίου ο οποίος αντικατέστησε τον Κώστα Μήτρογλου στην αποστολή της Εθνικής έχει 0,32 γκολ ανά αγώνα σκοράροντας κατά Μ.Ο. ανά 279 αγωνιστικά λεπτά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK