Η μέρα που η Φιλαδέλφεια χειροκρότησε τον αντίπαλο Μαύρο (VIDEO)

Ανήμερα της εθνικής επετείου το 1989, σημειώθηκε μία από τις πιο σπάνιες στιγμές που μπορούν να λάβουν χώρα σε ελληνικό γήπεδο. Ο Πανιώνιος επισκέπτεται τη Νέα Φιλαδέλφεια για την 7η αγωνιστική της περιόδου 1989-90 με μία ξεχωριστή συγκυρία: Έχει στη σύνθεσή του τον Θωμά Μαύρο.

Η μέρα που η Φιλαδέλφεια χειροκρότησε τον αντίπαλο Μαύρο (VIDEO)

Η ΑΕΚ προηγείται στο 21ο λεπτό με τον Ντανιέλ Μπατίστα ωστόσο η απάντηση από την ομάδα της Νέας Σμύρνης έρχεται έξι λεπτά αργότερα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Πανιωνίου η Φιλαδέλφεια …ξεμουδιάζει και με ένα standing ovation αποθεώνει τον βετεράνο κανονιέρη που συνδύασε την παρουσία του στην ΑΕΚ με την πιο «χρυσή» περίοδο του συλλόγου.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ ξέσπασε και σκόραρε ακόμα έξι φορές αναγκάζοντας τον Θεολόγη Παπαδόπουλο να μαζέψει συνολικά εφτά φορές την μπάλα από την εστία του. Ο Μπατίστα σκόραρε τέσσερις φορές, δύο ο Πατίκας, μία ο Σαββίδης. Ωστόσο αυτό που έμεινε από εκείνο το απόγευμα δεν ήταν η ευρεία νίκη της ΑΕΚ, αλλά τα φορτισμένα δευτερόλεπτα της αναγνώρισης της προσφοράς ενός τεράστιου επιθετικού.

Μίας αντίδρασης που έχει τη δικιά της θέση στις παρελθοντικές αναφορές των ΑΕΚτζήδων και που συγκινεί ακόμα και σήμερα τον ίδιο τον Μαύρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK