Ο Τσίπρας για το γήπεδο της ΑΕΚ και τον... Μπάγεβιτς (VIDEO)

Με την ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για το πού εργάζεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να κλέβει την παράσταση πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των παλαιμάχων της ΑΕΚ με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα το γήπεδο. "Θέλει να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια", δήλωσε ο Λάκης Νικολάου.

Ο Τσίπρας για το γήπεδο της ΑΕΚ και τον... Μπάγεβιτς (VIDEO)
INTIME SPORTS

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς και οι Θωμάς Μαύρος, Στέλιος Μανωλάς, Λάκης Νικολάου και Στέλιος Σεραφείδης.

Όταν έφθασαν στην Κουμουνδούρου, μάλιστα, τους καλωσόρισε ο βουλευτής του κόμματος και φίλος των "κιτρινόμαυρων", Γιώργος Πάντζας, ενώ παρών ήταν και το πρώην μέλος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και υπεύθυνος αθλητικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ιούλιος Συνοδινός.

Ο Τσίπρας για το γήπεδο της ΑΕΚ και τον... Μπάγεβιτς (VIDEO)

Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό καταγράφηκε όταν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ μπήκαν στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε, απευθύνθηκε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον ρώτησε: "Πού εργάζεστε τώρα;" Τα χαμόγελα των παρευρισκομένων ήταν φυσικό επακόλουθο.

Εν συνεχεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για μία επίσκεψή του στο Βελιγράδι και αποκάλυψε ότι ακόμα συζητούν για το ταξίδι της ομάδας στην βομβαρδισμένη σερβική πρωτεύουσα το 1999, με τον Στέλιο Σεραφείδη να παίρνει τον λόγο και να εξηγεί: "Και τότε το ταξίδι ήταν πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη".

Ο Τσίπρας για το γήπεδο της ΑΕΚ και τον... Μπάγεβιτς (VIDEO)

Τσίπρας: "Μετά τις εκλογές στο ίδιο τραπέζι Δήμος, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι της ΑΕΚ σε κλίμα συνεργασίας"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Τα αθλητικά σωματεία της χώρας πρέπει να διαθέτουν εγκαταστάσεις αντάξιες της ιστορικής τους διαδρομής και της κοινωνικής τους προσφοράς.

Είναι γνωστό ότι η ιστορική ΑΕΚ, μετά την κατεδάφιση του γηπέδου της και την απόσυρσή του από τον φάκελο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, για την οποία οι υπεύθυνοι βρίσκονται στο απυρόβλητο, έμεινε άστεγη.

Η ΑΕΚ δικαιούται να αποκτήσει νέο, σύγχρονων προδιαγραφών γήπεδο στην ιστορική της έδρα και στο φυσικό της χώρο, αντάξιο του μεγέθους και της προοπτικής της κι ενταγμένο αρμονικά σε ένα αναβαθμισμένο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει άμεσα, μετά τις εκλογές, πολιτική πρωτοβουλία, ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς αλλά και οι φορείς εκπροσώπησης της ΑΕΚ, με στόχο να επικρατήσει γόνιμος διάλογος και κλίμα συνεργασίας.

Θα εργαστούμε ώστε από κοινού να βρεθεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ώστε και το δίκαιο αίτημα του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στη φυσική της έδρα να υλοποιηθεί και η πόλη και το περιβάλλον να προστατευθεί και κυρίως να υπάρξει ειρήνη στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ΑΕΚ κατεξοχήν ομάδα της προσφυγιάς και των λαϊκών στρωμάτων, δεν ανήκει στον εκάστοτε επιχειρηματία που διοικεί τη ΠΑΕ. Ανήκει στο λαό που την υποστηρίζει.

Και εμείς ως υποχρέωση να ανταποκριθούμε στο πόθο του λαού της για γήπεδο στη φυσική της έδρα θα εργαστούμε. Με δέσμευση και όραμα να απελευθερώσουμε το ποδόσφαιρο από τη στενή σφαίρα επιρροής επιχειρηματικών συμφερόντων, από τη βρωμιά και τη διαφθορά που το πνίγουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Με καλή θέληση και συνεννόηση απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, χωρίς ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε τον τρόπο να γίνει πράξη η επιθυμία του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στην ιστορική της έδρα".

Νικολάου: "Ο Τσίπρας θέλει να γίνει το γήπεδο"

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Λάκης Νικολάου, μίλησε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και ενημέρωσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να κατασκευαστεί το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σημείωσε, πάντως, ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να παρέμβει στα όσα συμβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια της τελευταίες ημέρες, ενώ ο παλαίμαχος διεθνής άσος έκανε έκκληση για ηρεμία και από τις δύο πλευρές.

Ο Τσίπρας για το γήπεδο της ΑΕΚ και τον... Μπάγεβιτς (VIDEO)
INTIME

Αναλυτικά

"Ο κ. Τσίπρας ήταν σαφής και ειλικρινής. Θέλει να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία είναι συνυφασμένη με την ΑΕΚ και το αντίστροφο. Από την πλευρά του, πιστεύει ότι όταν θα έρθει η ώρα που θα μπορεί να κινήσει τα νήματα σαν κυβέρνηση, θα σταθεί στο πλάι της ΑΕΚ, του Δήμου και του δημότη, με αποτέλεσμα να γίνει το γήπεδο. Μας έδωσε μία υπόσχεση ότι γήπεδο θα γίνει, ανεξάρτητα από τις διάφορες αντιξοότητες".

Ο Τσίπρας για το γήπεδο της ΑΕΚ και τον... Μπάγεβιτς (VIDEO)
INTIME SPORTS

Για τη στάση του Άρη Βασιλόπουλου

"Υποστήριξε ότι ο Δήμος είναι μία ανεξάρτητη αρχή, έχει τις δικές της προθέσεις, δυνατότητες και φωνή, και δεν μπορεί να επέμβει. Το βρίσκω λογικό. Από την άλλη πλευρά, δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό".

Ο Τσίπρας για το γήπεδο της ΑΕΚ και τον... Μπάγεβιτς (VIDEO)
INTIME

Για τα επεισόδια με τους οπαδούς

"Θέσαμε επί τάπητος κάποια πράγματα γι' αυτήν την αντιπαράθεση. Νομίζω ότι εδώ δεν χωράει θέμα αντιπαράθεσης. Και οι δύο πλευρές δεν πρέπει να φτάνουν στα άκρα. Πιστεύουμε ότι η προσφυγή που έκανε ο Δήμος στον νόμο που ψηφίστηκε, ανεξάρτητα εάν ψηφίστηκε ή όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν παράλογη. Όπως παράλογη είναι και η "δική μας" συμπεριφορά, φτάνοντας στα άκρα για το δίκιο μας. Γιατί είναι δίκαιο το αίτημά μας, ένα αίτημα εκατομμυρίων ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτήν την ομάδα και είναι μέρος της ζωής τους".

Για το αν υπήρξε δέσμευση από πλευράς Τσίπρα

"Δεν μπήκαμε σε τέτοιες λεπτομέρειες. Η θέση του κ. Τσίπρα είναι πως θέλει να γίνει το γήπεδο και θα βοηθήσει μέσα στο νόμιμο πλαίσιο".

Διαβάστε ακόμη

Βασιλόπουλος: Θέλουμε γήπεδο, όχι αποχαρακτηρισμό

News 24/7

24MEDIA NETWORK