Καλλιθέα - ΑΕΚ 0-2

Ο Μακόλεϊ Κρισάντους πέτυχε το πρώτο γκολ του με τα κιτρινόμαυρα και σε συνδυασμό με αυτό του Ντούνη η ΑΕΚ νίκησε 2-0 την Καλλιθέα στον Ταύρο. Ένατο σερί "τρίποντο" για την Ένωση μία αγωνιστική πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Καλλιθέα - ΑΕΚ 0-2

Παρά τις απουσίες των διεθνών, η διαφορά δυναμικότητας ήταν τέτοια που η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να υπερβάλει για να κάμψει την αντίσταση της Καλλιθέας.

Με ηρεμία και αυτοπεποίθηση οι "κιτρινόμαυροι" ήλεγξαν την κατάσταση, πίεσαν όσο χρειαζόταν την αντίπαλη άμυνα και με το γκολ του Μάρκου Ντούνη στο 31' πήραν το προβάδισμα σ' ένα παιχνίδι που έγινε σε κάκιστο αγωνιστικό χώρο. Όταν ο Μακόλεϊ Κρισάντους στο 48' άνοιξε προσωπικό λογαριασμό, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια του Ντακόλ και διπλασίασε τα γκολ της Ένωσης, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Η Καλλιθέα ήθελε, αλλά δεν μπορούσε ν' απειλήσει. Ο Βούρας είχε σωστές επεμβάσεις, προλαβαίνοντας πιθανούς κινδύνους, ενώ ο Δέλλας με Μπαρμπόζα και Κορδέρο φρόντισε να ανανεώσει το οξυγόνο στην 11άδα της ΑΕΚ, φέρνοντας πιο κοντά τις γραμμές της. Ο Ισπανός έκανε δεύτερη εμφάνιση σε ματς της Ένωσης μετά την τρίμηνη απουσία του και η μπάλα πέρασε αρκετές φορές από τα πόδια του, δείγμα της προσπάθειας των συμπαικτών του να τον κάνουν να αισθανθεί άνετα στο γήπεδο.

Σχόλιο

Η ΑΕΚ δεν χρειάζεται να ξοδεύει περίσσιες δυνάμεις πριν από τα ματς των πλέι οφ και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καλλιθέα αυτό ακριβώς έκανε: συντήρηση. Ξεχωριστή η σημασία του πρώτου γκολ του Νιγηριανού Κρισάντους, ο οποίος έχει την ευκαιρία να νιώσει χρήσιμος και να κερδίσει σε αυτοπεποίθηση.

Καλλιθέα: Μοσχονάς, Λεβέντης, Παγώνης, Τσώνης, Γιαννίτσης, Κατσικογιάννης, Τεγούσης, Μπέλης (59' Σταμόπουλος), Νουρμισάι, Φράγκος (77' Τσίγκας), Αρναρέλλης (69' Τσίπρας)

ΑΕΚ: Βούρας, Ρόβας, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Σαρρής, Γιόχανσον, Ανάκογλου (87' Σβαρνάς), Ντούνης, Αραβίδης, Ντακόλ (76' Κορδέρο), Κρισάντους (69' Μπαρμπόζα)

Τα δύο γκολ του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK