Κανονικά στην Ευρώπη η ΑΕΚ

Σημαντική εξέλιξη για την ΑΕΚ, καθώς σύμφωνα με σημερινό (03/04) δημοσίευμα πρόκειται να δώσει κανονικά το "παρών" στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την επόμενη χρονιά, ύστερα από θετική γνωμοδότηση της UEFA.

Κανονικά στην Ευρώπη η ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Θετικά μαντάτα για την ΑΕΚ, η οποία αναμένεται να συμμετάσχει κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την επόμενη σεζόν (σε περίπτωση βέβαια που κερδίσει το εισιτήριο), καθώς τα όποια προβλήματα που υπήρχαν με την τιμωρία των "κιτρινόμαυρων" ξεπεράστηκαν, ύστερα από απόφαση της UEFA.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Ώρα των Σπορ", το πρόβλημα που υπήρχε ουσιαστικά ήταν ένα κενό νόμου, για τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογιζόταν η τριετία, από τη συμμετοχή της ομάδας σε διοργάνωση της ΕΠΟ. Ωστόσο, με γνωμοδότηση της UEFA, η ΑΕΚ θα εξασφάλιζε επί τόπου τη συμμετοχή της στην Ευρώπη, κάτι που πλέον γνωρίζουν στην Ένωση.

Πριν από τους αγώνες με τον Ολυμπιακό οι υπεύθυνοι της UEFA ζήτησαν λεπτομερή στοιχεία που να αποδεικνύουν την κατάσταση της νέας εταιρίας, τις δυνατότητές, τις προοπτικές της, ώστε να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για μια νέα και καθαρή κατάσταση. Όταν αυτό συνέβη, τότε ο νόμος μπήκε σε δεύτερη μοίρα και η ΑΕΚ πήρε το "πράσινο φως" για τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Βέβαια, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι όταν η ΑΕΚ αγωνιστεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε θα πρέπει να… πληρώσει και τις αμαρτίες των προηγούμενων χρόνων, κάτι που το γνωρίζουν καλά οι υπεύθυνοι. Για παράδειγμα, υπάρχουν ξένοι ποδοσφαιριστές που ζητούν τα χρήματά τους μέσω της FIFA, και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να τους επιδικαστούν χρήματα που τους οφείλει η παλιά ΠΑΕ.

Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές που το θέμα τους έχει μείνει ήδη ανοιχτό, ώστε το θέμα να κλείσει και η ΑΕΚ να βγει στην Ευρώπη καθαρή από όλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK