Κολοβέτσιος: "Όλα λειτουργούν τέλεια στην ομάδα"

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μίλησε στο Πήλιο για τη μέχρι τώρα εμπειρία του με τη νέα του ομάδα, την ΑΕΚ, και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι του έκανε εντύπωση το πόσο... ψηλά την έχει ο κόσμος.

Τι σε έχει εντυπωσιάσει αυτό το διάστημα από την ΑΕΚ και τι διαφορές διακρίνεις από προηγούμενες ομάδες σου;

"Μου έχει κάνει εντύπωση η οργάνωση αυτής της ομάδας. Πουθενά δεν είχα τόσο πολύ οργάνωση. Όλα λειτουργούν τέλεια: από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Είναι σημαντικό να δουλεύει ένας ποδοσφαιριστής σε αυτά τα πρότυπα και αισθάνομαι τον εαυτό μου πολύ τυχερό που υπηρετώ αυτή την ομάδα".

Παίζεις σε μία θέση στην οποία έκανε σπουδαία καριέρα ο προπονητής σου, όντας από τους κορυφαίους στην Ελλάδα. Σε γεμίζει με άγχος και περισσότερες απαιτήσεις όλο αυτό;

"Είναι ευχάριστο που ο προπονητής μου έπαιζε στην ίδια θέση. Δε νομίζω ότι με αγχώνει ιδιαίτερα. Ίσα ίσα νιώθω πολύ τυχερός γιατί μπορεί να πάρω πράγματα, να μάθω πολλά απ' αυτόν. Είναι ένας προπονητής με πολλές παραστάσεις".

Ο ανταγωνισμός στο ρόστερ και ειδικά στη θέση σου σε γεμίζει βάρος ή είναι ένα έξτρα κίνητρο για βελτίωση;

"Είναι ένα έξτρα κίνητρο για βελτίωση. Ο ανταγωνισμός πρέπει να υπάρχει. Μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό γινόμαστε καλύτεροι. Έτσι αισθάνομαι κι εγώ. Όλοι παίκτες είμαστε καλοί αμυντικοί. Θα δουλέψω, έτσι ώστε να καταφέρω να αντεπεξέλθω".

Ο προπονητής βλέπουμε να ζητάει και από εσάς τα στόπερ να παίρνετε μέρος στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι κάτι καινούργιο για σένα;

"Ναι, θα έλεγα ότι είναι κάτι καινούργιο για μένα. Στις ομάδες που ήμουν δε συνήθιζα να παίζω τόσο επιθετικά. Ήξερα ότι η ΑΕΚ φύση επιθετική ομάδα. Από εκεί και πέρα προσπαθώ κι εγώ να προσαρμοστώ στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας και να πάω όσο το δυνατόν καλύτερα".

Πόσο χρόνο πιστεύεις θα χρειαστεί η ομάδα για να βγάλει στο γήπεδο αυτά τα πράγματα που δουλεύει στις προπονήσεις;

"Πιστεύω σε 2 με 3 εβδομάδες θα βγάλουμε αυτά τα πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση. Δόξα τω Θεώ δουλεύουμε πάρα πολύ καλά. Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι και ευελπιστώ να τα βγάλουμε σύντομα".

Έχεις κάποιο πρότυπο; Και ποιο είναι το πιο τρελό σου ποδοσφαιρικό όνειρο;

"Πρότυπο θα έλεγα, από μικρός που παρακολουθούσα, ο Τέρι της Τσέλσι. Και το όνειρό μου στο καινούργιο γήπεδο να σηκώσουμε κάποιο τίτλο".

Το 26 το διάλεξες εξαιτίας του Τέρι;

"Το 26 ήταν το πρώτο νούμερο που είχα πήρα στην ομάδα του Τυρνάβου στη Δ' Εθνική και συμπίπτει με την ημερομηνία γιορτής μου, 26 Οκτωβρίου, και έτσι είπα να το κρατήσω".

Η Εθνική είναι στο μυαλό σου μέσα από την ΑΕΚ;

"Ασφαλώς! Αυτή η ομάδα σου δίνει τη δυνατότητα, αν είσαι σωστός, να πας στην Εθνική. Να έχω την υγεία μου και στόχος μου είναι να πάω στην Εθνική".