Κόντρα σε... όλα στο Καυτανζόγλειο

H έλλειψη αγωνιστικής δράσης η οποία μπορεί να επιφέρει συνέπειες στο ρυθμό της, είναι ένας ακόμα αντίπαλος της ΑΕΚ ενόψει του αυριανού αγώνα στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή.

Κόντρα σε... όλα στο Καυτανζόγλειο

H AEΚ ταξιδεύει σήμερα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Ηρακλή στην πρεμιέρα των play-off της Football League, στην τελευταία χρονική καμπή πριν την επιστροφή της «Ένωσης» στη μεγάλη κατηγορία.

Εκτός από τον καλύτερο αντίπαλο στην κατηγορία και μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει και την αγωνιστική απραξία η οποία ενδεχομένως να επιφέρει έλλειψη ρυθμού και να «βγει» αρνητικά στο παιχνίδι της ομάδας. Αντίθετα με τους «κιτρινόμαυρους», ο Ηρακλής είναι πιο έτοιμος αγωνιστικά λόγω της συμμετοχής του στο Κύπελλο Ελλάδας και στον ημιτελικό με την Ξάνθη.

Η ΑΕΚ, έχει δώσει τον τελευταίο επίσημο αγώνα της στις 4 Απριλίου, πριν από τις γιορτές του Πάσχα, απέναντι στον Άλιμο στο Ολυμπιακό Στάδιο και από εκεί και πέρα ο προπονητής της βρέθηκε σε διαδικασία αναζήτησης αντιπάλων για φιλικούς αγώνες προκειμένου να μην μείνουν απολύτως… άπρακτοι οι ποδοσφαιριστές. Τα προπονητικά φιλικά με Αχαρναϊκό και Καλλιθέα στα Σπάτα την περασμένη εβδομάδα βοήθησαν λίγο στο ξεμούδιασμα, ωστόσο η έντασή τους δεν έχει σχέση με αυτή των επίσημων αγώνων πρωταθλήματος.

Ο λόγος της συγκεκριμένης αγωνιστικής απραξίας δεν είναι άλλος από τον… αναβλητικό χαρακτήρα της Λίγκας με ευθύνη της Ομοσπονδίας, η οποία έφερε την καθυστέρηση της κλήρωσης των play-off και κατά συνέπεια της έναρξης της διαδικασίας. Η αλήθεια είναι πως η παραπάνω ευτράπελη ιστορία που έχει σοβαρό αντίκτυπο στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, αφού η ΑΕΚ αντιμετώπισε κάτι παρόμοιο και στην έναρξη της σεζόν.

Ανατρέχοντας κανείς στο ξεκίνημα της σεζόν θα διαπιστώσει ότι οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν την προετοιμασία τους στα μέσα του περασμένου Ιουλίου με την ενημέρωση και την… ελπίδα ότι η σέντρα του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτέμβρη. Τελικά η σέντρα του πρωταθλήματος έγινε στις 12 Οκτώβρη με την ΑΕΚ να έχει ταξιδέψει προηγουμένως στην Κομοτηνή για το ματς με τον Πανθρακικό για το Κύπελλο στις 24 Σεπτέμβρη.

Έτοιμοι εναντίον… άπρακτων

Ο συγκεκριμένος αγώνας Κυπέλλου στην Κομοτηνή ήταν ο πρώτος επίσημος της ΑΕΚ ως μέλος μικρότερης κατηγορίας απέναντι σε ομάδα Σούπερ Λιγκ, από τη μέρα που η «Ένωση» υποβιβάστηκε το 2013. Ο Πανθρακικός είχε ένα… αβαντάζ ως ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και πιο δεμένης ενώ η καινούργια ΑΕΚ του Δέλλα με τον νέο κορμό τον αντιμετώπισε σε έναν νέο… ρόλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα της Κομοτηνής είχε υποδεχτεί την ΑΕΚ έχοντας παίξει ήδη τέσσερα ματς για το πρωτάθλημα. Μέχρι τις 24 Σεπτέμβρη που υποδέχτηκε την «Ένωση» η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε αντιμετωπίσει σε επίσημους αγώνες την Κέρκυρα, τον ΠΑΣ Γιάννενα, τον Λεβαδειακό και τον Πανιώνιο ενώ οι «κιτρινόμαυροι» σε επίσημα ματς είχαν αντιμετωπίσει μόνο τον Φωκικό σε διπλά ματς σε Αθήνα και Άμφισσα.

Η συγκεκριμένη απραξία φάνηκε ξεκάθαρα στον αγώνα της Κομοτηνής αφού η ΑΕΚ από ένα σημείο και μετά δεν ήταν -απολύτως φυσιολογικά- σε θέση να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του αγώνα με αποτέλεσμα να… κλατάρει ποδοσφαιρικά. Παρόλα αυτά, η εμφάνιση ήταν αξιοπρεπής και οι «κιτρινόμαυροι» δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να χάσουν.

Ένταση από τον… Ολυμπιακό

Πέραν του γεγονότος ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα μπουν την Κυριακή στο Καυτανζόγλειο με 22 μέρες αποχής από την ενεργό δράση, υπάρχει και το πρόβλημα της έλλειψης… έντασης. Η ΑΕΚ καθάρισε νωρίς την κατάσταση στον νότιο όμιλο αφού η διαφορά που εξασφάλισε από τον Απόλλωνα Σμύρνης και την Παναχαϊκή ήταν αρκετά μεγάλη και δεν άφηνε μεγάλα περιθώρια συζήτησης, ειδικά προς το τέλος της κανονικής διάρκειας. Συνεπώς οι τελευταίοι αγώνες της στη Football League ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η «Ένωση» επικρατούσε εύκολα. Η ένταση στα ματς της ΑΕΚ… εξαφανίστηκε μετά την 11η Μαρτίου, όταν η «Ένωση» υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στην Καλογρέζα για τον προημιτελικό του Κυπέλλου και η ομάδα αύριο επιστρέφει κατευθείαν στα βαθιά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK