Βούρκωσε και "άστραψε" ο Μελισσανίδης: "Το γήπεδο θα γίνει"

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε θέση για το γήπεδο. "ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ... Δεν θέλω να τα κονομήσω", τόνισε με νόημα και βούρκωσε όταν αναφέρθηκε στο ταξίδι των κιτρινόμαυρων στο Βελιγράδι. Τι είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και τη Δούρου. Όλες οι δηλώσεις (VIDEO).

Βούρκωσε και "άστραψε" ο Μελισσανίδης: "Το γήπεδο θα γίνει"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις σε ό,τι αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ απάντησε και στα όσα υποστηρίχθηκαν από συγκεκριμένη πολιτική μερίδα, σχετικά με το σενάριο ανέγερσης εμπορικού κέντρου με πρόσχημα το γήπεδο της «Ένωσης».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Θεωρήσαμε σκόπιμο να κάνουμε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουμε για το τι γήπεδο της ΑΕΚ. Φτάσαμε στο παραπέντε... Από την πλευρά μου θα αναφερθώ σε κάποια ζητήματα που προέκυψαν, είτε από παρεξηγήσεις ή από εμπλοκή ανθρώπων που δεν έχουν λόγο να αναφέρονται στο γήπεδο. Για ένα έργο που αφορά την ΑΕΚ και μόνο και την τοπική κοινωνία, όλο αυτό το διάστημα έχουμε διαβάσει τα πάντα. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η ΑΕΚ και όχι ο Μελισσανίδης... Η ΑΕΚ θα υπάρχει για πάντα. Ο Μελισσανίδης αύριο μπορεί να μην υπάρχει. Η ΑΕΚ θα υπάρχει. Ξεκινήσαμε σε τρεις άξονες: Να γυρίσει η ΑΕΚ στο χώρο της. Ο δεύτερος να έχει την πολιτική γενική θετική στάση. Ο τρίτος άξονας είναι η δημιουργία της Δικέφαλος 1924... Η ΑΕΚ έχει τη δική της θέση και οικόπεδο και εκεί απαιτεί να φτιάξει το νέο της γήπεδο.

Εκεί που ήταν το παλιό και κακώς γκρεμίστηκε το παλιό και με ευθύνη της πολιτείας. Η ΑΕΚ ζητάει το νόμιμο: να γυρίσει σπίτι της, να δώσει ζωή στο χώρο. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε, πιο έντονα από ποτέ, την επιστροφή της ΑΕΚ στο σπίτι της, στο χώρο της και πουθενά αλλού! Προς όλους όσοι κόπτονται για το Άλσος. Εγώ ειδικά το τελευταίο διάστημα το επισκέφτηκα πολλές φορές. Τρόμαξα για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει. Το 1991 κόπηκαν 1.200 δέντρα, χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός! Ένα Άλσος που μέσα έχουν χτιστεί παράνομα κτίρια και τώρα είναι εγκαταλειμμένα και δεν αντιδρά κανείς. Τώρα στον ζωολογικό κήπο υπάρχουν... αδέσποτα σκυλιά! Γι' αυτό το Άλσος ξεσηκώθηκαν κάτι τύποι για... 52 δέντρα. Αν δεν είναι υποκρισία αυτό τι είναι; Στον δεύτερο άξονα: Επιδιώξαμε να μην εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδια. Χωρίς να έχουμε ευθύνη και ανάμιξη, το θέμα του γηπέδου έγινε μείζον θέμα πολιτικά. Εμείς από την αρχή ανοίξαμε με εντιμότητα τα χαρτιά μας. Είπαμε πως θα φτιάξουμε ένα γήπεδο που θα ταιριάζει με την ιστορία της Φιλαδέλφειας και θα ικανοποιεί την τοπική κοινωνία - χωρίς εμπορικές χρήσεις. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν την αρωγή του Δήμου για τη χρήση μικρού κομματιού του Άλσους, για να αναβαθμιστεί και το Άλσος με αυτά που θα αντικαταστούσαμε. Όπως προανέφερα: αναλαμβάνουμε να φυτεύσουμε νέα δένδρα.

Όσα δεσμευθήκαμε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Με λύπη διαπιστώνω ότι σε άλλα πράγματα έχουν αλλάξει πολλά. Καλώ οποιοδήποτε να μελετήσει το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει και να βρει υπόνοια σκέψης για προσωπικό εμπορικό κέντρο. Όσο και να ψάξει δεν θα βρει τίποτα! Το αίσθημα αδικίας είναι πολύ ανεπτυγμένο στον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτές οι υπερβολικές ενέργειες από κάποιους κύκλους, δόθηκε η αίσθηση ότι ματαιώνεται το γήπεδο. Εμείς δεν προκαλέσαμε κανέναν. Κάποιοι με τις πράξεις τους λειτουργούν μεθοδευμένα για τη ματαίωση του γηπέδου. Μικρή μερίδα οπαδών της ΑΕΚ κινήθηκε λάθος και οι ίδιο το μετάνιωσαν.

Όσον αφορά τον προσωπικό στρατό που λένε κάποιοι απαντώ: Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν λειτούργησε ποτέ έτσι! Πάντα ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ανεξαρτησία.

Ο κόσμος είδε πολλά να γίνονται. Είδε κλοπές πρωταθλημάτων. Και τώρα βλέπει να γίνεται και... κλοπή γηπέδου! Αν κάποιοι αντέδρασαν, αντέδρασαν γιατί νιώθουν την αδικία. Ο κόσμος δεν είναι άβουλα όντα και δεν θα δεχόταν να γίνει οργανωμένος στρατός κανενός! Βλέπουν όμως ότι αλλού είναι στρωμένα με ροδοπέταλα και στην ΑΕΚ πάει να γίνει ο ... Γ' παγκόσμιος πόλεμος. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δημοκρατικοί. Ποτέ δεν θα υπάρχουν φασιστικές αντιλήψεις. Αυτός ο κόσμος το 1999 πήγε στο Βελιγράδι και έστειλε μήνυμα κατά του ΝΑΤΟ".

Στο σημείο αυτό ο Δημήτρης Μελισσανίδης συγκινήθηκε και έκανε παύση.

Συνεχίζοντας είπε: "Τεράστιες μορφές που ήταν μαζί μας τότε, όπως ο κ. Γλέζος. Οι ίδιοι οπαδοί μας ζήτησαν συγγνώμη. Δεν μπορεί όμως να είναι μονόπλευρη η καταδίκη. Πριν γίνουν όλα αυτά είχαν γραφτεί πολλά. Αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον σεβαστούν.

Ζητάμε απ' όλα τα κόμματα να συμβάλουν νόμιμα προς όλες τις φάσεις του γηπέδου.

Το γήπεδο δεν μπορεί να το κατασκευάσει το γήπεδο, πόσο περισσότερο το Κράτος, στην κατάσταση που βρίσκεται. Ιδρύσαμε λοιπόν, μία εταιρία λαϊκής βάσης, τη «Δικέφαλος 1924».

Η Δικέφαλος 1924, δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν ιδρύθηκε με σκοπό το κέρδος, αλλά αποκλειστικά για την κατασκευή του γηπέδου. Είναι απαραίτητο να γίνει και η μόνη λύση, για να εξασφαλίσουμε την ορθή μεταχείριση του γηπέδου. Εμείς και πάλι δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να είμαστε η εγγυήτρια δύναμη. Κάποιοι από εμάς έχουμε τη δυνατότητα να

Είμαστε ΑΕΚτζήδες που βοηθάμε περισσότερο στην κατασκευή γιατί έχουμε κάποιες δυνατότητες παραπάνω. Όσοι μπλεκόμαστε στο γήπεδο, ναι θέλουμε να βάλουμε το όνομά μας σε όλο αυτό. Αλλά τα κάνει αυτό και ο απλός κόσμος. Πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Το γήπεδο θα γίνει απ' όλους.

Κλείνοντας, το πεδίο συνεννόησης είναι απαραίτητο να βρεθεί, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα γιατί αυτό το έργο έχει και κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Το κέντρο πολιτισμού του γηπέδου θα δέχεται κόσμο κάθε μέρα. Δεν αφορά όλη την Αθήνα αυτό; Δεν αφορά όλους τους Έλληνες; Θέλουμε τη δημοτική Αρχή δίπλα μας. Πρέπει να είναι αρωγός η δημοτική αρχή στον αγώνα που κάνουμε για το γήπεδο. Δεχθήκαμε τις παρεμβάσεις του δημάρχου, στη συνάντησή μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως και η νέα δημοτική αρχή της Φιλαδέλφειας, ελπίζουμε να μην μείνουν προσκολλημένοι στα επεισόδια, που και οι ίδιοι οπαδοί της ΑΕΚ μετάνιωσαν.

Χτίζουμε ένα γήπεδο κόσμημα για τη Φιλαδέλφεια. Χτίζουμε ένα γήπεδο που θα έχει επισκεψιμότητα απ' όλα τα μέρη της Ελλάδος, που θα τονίσει την περιοχή. Σε αυτό το κέντρο πολιτισμού προσφέρουμε στο Δήμο, την Αθήνα και τη χώρα μας να δημιουργήσει εκδηλώσεις για πολλά θέματα. Το σημείο προσφυγικού πολιτισμού θα διδάξει ιστορία. Σε μία εποχή που η Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία θα δημιουργηθούν 1500 - 2000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών".

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει! Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Θα τρέξουμε με... χίλια. Η ΑΕΚ γεννήθηκε για να γεννάει νικητές!

Δίνω υπόσχεση. Το γήπεδο θα γίνει το συντομότερο δυνατόν! Επιστρέφουμε στο σπίτι μας και βάζουμε την ΑΕΚ στο πιο ψηλό βάθρο. Εκεί που ανήκει".

Έχετε εξετάσει άλλους χώρους;

"Δεν μπορεί η ΑΕΚ να μην έχει γήπεδο που να μην είναι γήπεδο UEFA. Είναι άδικο για 2,200 μέτρα να έχουμε 22000 θέσεις και να ...ξενιτευόμαστε. Είναι ιστορικά να γίνει το γήπεδο εκεί που το έφτιαξαν οι πατεράδες μας. Χώροι υπάρχουν πολλοί".

Θα υπάρξει νέα επικοινωνία με το Δήμαρχο; Υπάρχει δέσμευση για τα 20 εκ. ευρώ της Περιφέρειας; Τι γίνεται με τη σύμβαση Ερασιτεχνικής;

"Εμείς περιμέναμε και περιμένουμε να μας καλέσει η δημοτική αρχή. Για την κ. Δούρου δεν ξέρω. Η σύμβαση έγινε όπως έπρεπε να γίνει. Το γήπεδο θα ανήκει στο Ερασιτεχνικό σωματείο. Όλα είναι νομότυπα".

Με ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε επαφή;

"Καταρχήν, αντιπροσωπεία της ομάδος μας παραβρέθηκε στη Βουλή και συζήτησε με τα στελέχη πριν την ψήφιση του νόμου. Εγώ έκανα επαφές σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ό,τι μου είπαν το έκανα. Αυτό το έργο δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς".

Πρόεδρος των καταστηματαρχών Φιλαδέλφειας, Βάνα Κανάκη: Υπήρξε χθες μία συνάντηση τον επιχειρηματιών της Νεάς Φιλαδέλφειας με τον κ. δήμαρχο, ήταν παραπληροφορημένος. Το παράπονό του είναι πως η ΑΕΚ δεν τον έχει καλέσει, δεν έχει σχέδια, ότι κανείς δεν τον έχει ενημερώσει. Είδα έναν δήμαρχο διαλλακτικό. Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει μία ενημέρωση από την ΑΕΚ;

Ο κ . Ανδριόπουλος πήρε τον λόγο και τόνισε: " Θέλω να εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι μία παρεξήγηση που πρέπει να λυθεί μέσα σε πέντε μέρες. Ενημέρωσα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και του δημάρχου τα πάντα. Παρέδωσα σφραγισμένα σχέδια που έχει σφραγισμένα σχέδια η ΓΓΑ. Τα παρέδωσα εγώ προσωπικά! Ή δεν έχουν διαβάσει σωστά τα σχέδια ή λόγω γεγονότων έχει υπάρξει θυμός ή έλλειψη μνήμης. Η Βουλή δεν είναι... πολεοδομικό γραφεία. Η Βουλή πρέπει να δίνει νόμιμες κατευθύνσεις. Ο νόμος που κατατέθηκε από το ΥΠΕΚΑ, λέει τους ανώτατους συντελεστές. Στον κ. δήμαρχο έχουμε παραδώσει τη μελέτη. Αν έχουν... παραπέσει σε συρτάρια να του τα ξαναπαραδώσουμε επισήμως. Φτιάχνουμε ένα αθλητικό κέντρο με δυο μουσεία. Όλα τα άλλα είναι φαντάσματα που δεν υπάρχουν. Στη Φιλαδέλφεια δεν υπάρχει... δράκος. Το αποδεικνύει ο χρόνος που μεσολάβησε. Ή υπάρχει λοιπόν έλλειψη πληροφόρησης ή θυμός που δεν βοηθάει. Πρέπει να διαβάσουμε με ψυχραιμία. Ότι ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το ζητήσαμε αμέσως. Τα ύψη τα είχαμε υποβαθμίσει μόνοι μας. Το γήπεδο θα είναι μείον 3 μέτρα. Ο ίδιος ο δήμαρχος μας ζήτησε 250 θέσεις πάρκινγκ. Βεβαίως! Θα το κάνουμε! Δεν μας έχει ζητήσει τίποτα άλλο! Δεν είναι δουλειά μας να σχολιάζουμε τι γίνεται μέσα στα κόμματα".

Αν ψηφιστεί ο νόμος πώς μπορεί να φέρει κολλύματα ο Δήμος;

Μελισσανίδης: "Θέλουμε τη συναίνεση του δήμου. Χρειάζονται και πολλά περιφερειακά έργα. Πρέπει να μάθετε πως όταν έγινε το Καραϊσκάκη ήταν έργα πολλών εκατομμυρίων. Θέλουμε τη συναίνεση του Δήμου για τα περιφερειακά έργα. Διεστραμμένα μυαλά είναι αυτά που δεν θέλουν αυτό το έργο.

Τι να κονομήσω εγώ; Δεν έχω καμία δουλειά. Δόξα τω Θεώ μου τα έφερε έτσι ο Θεός και είμαι καλά. Δεν θέλω λεφτά από την ΑΕΚ. Τα λεφτά μου θα βάλω κι εγώ και άλλοι ΑΕΚτζήδες να γίνει το γήπεδο. Μέχρι χθες έλεγαν πάμε να φτιάξουμε... Mall. Το γήπεδό μας θέλουμε στο χωράφι μας. Εκτός κι αν δεν θέλουν η ΑΕΚ να έχει γήπεδο. Ε, αυτό δεν πρόκειται να γίνει".

11:37
Καλημέρα σας.
11:38
Σε περίπου 15 λεπτά θα ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη  ο οποίος βρίσκεται ήδη στην αίθουσα.
11:38
Αρκετοί παλαίμαχοι βρίσκονται αυτή την ώρα στο Ζάππειο, μεταξύ αυτών οι Μαύρος, Παπαϊωάννου και Καραφέσκος
11:40
Ήδη όπως μπορείτε να δείτε και από το LIVE Streaming αρκετός κόσμος βρίσκεται στο Ζάππειο.
11:46
Τα μέλη του πάνελ παίρνουν σιγά σιγά τις θέσεις τους. Περιμένουμε να κάνει το ίδιο και ο πρόεδρος της ΑΕΚ.
11:47
Υπενθυμίζουμε ότι η συνέντευξη Τύπου αφορά την κατασκευή του γηπέδου. Για αυτό ο τίτλος της είναι "Αγιά Σοφιά Μνήμης και Πολιτισμού, η αλήθεια για το γήπεδο"
11:48
Πήρε τη θέση του ο Δημήτρης Μελισσανίδης και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου.
11:55

Ανδριόπουλος:  "Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και να αναφερθώ σε πραγματικά στοιχεία.

Είμαστε δώ για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα λίγο πριν την εξέταση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Έχουμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά και είμαστε έτοιμη για τη νομοθετική ρύθμιση και μετά θα καταθέσουμε τα απαραίτητα έγραφα για την οικοδομική άδεια.

Όπως είναι φυσικά γνωστό έχουμε μια καινούρια δημοτική Αρχή και μια νέα Αρχή στην Περιφέρεια. Για το έργο της Νέας Φιλαδέλφειας έγιναν συζητήσεις. Εμείς θέλουμε να παραθέσουμε όλα τα στοιχεία ώστε όσοι θα πάνε να ψηφίσουν να γνωρίζουν ακριβώς όλες τις λεπτομέρειες.

Γήπεδα δεν μπορούν να γίνουν εάν δεν συμφωνεί ο Δήμος, η Νομαρχία, η Ερασιτεχνική και όλη η οικογένεια της ΑΕΚ. Αυτή είχαν συμφωνήσει τον Φεβρουάριο. Σήμερα υπάρχει ένα ερωτηματικό για τον Δήμο".

11:58
"Το Σωματείο από το 1934 έχει 26,7 στρέμματα από το άλσος και επί 90 χρόνια υπήρχε μια δραστηριότητα. Δεν μιλάμε για τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι ότι πάμε να κάνουμε καινούριο κάτι που προϋπήρχε. Η μόνη αλλαγή που έχει γίνει είναι ότι πλέον δίνονται στην Ερασιτεχνική 29,1 στρέμματα. Αυτή η αλλαγή γίνεται γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανονισμοί της FIFA. Τόσο είναι το ελάχιστο που χρειάζεται για να κατασκευαστεί ένα γήπεδο".
12:03
"Τα 2,4 στρέμματα τα οποία θα μας παραχωρηθούν θα τα αποκαταστήσουμε και με χρήση άλσους ή πρασίνου θα δοθούν πίσω στο Δήμο. Η υπογειωποίηση που ζητάμε δεν αφορά μόνο το γήπεδο αλλά ολόκληρη τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η υπόθεση των 52 δέντρων αντικαθίστανται με 5.000 νέα δέντρα, φυτά και θάμνους τα οποία υποχρεούμαστε να φυτέψουμε για να κατασκευαστεί το γήπεδο".
12:08

"Όταν δημιουργείς ένα νέο οικοδομικό τετράγωνο είναι υποχρεωτικό να δημιουργήσεις χώρο πεζοδρόμου. Έτσι δημιουργούνται τα έξι στρέμματα στα οποία αναφέρονται. Για το γήπεδο χρειαζόμαστε μόνο 2,4 στρέμματα. Τα υπόλοιπα θα είναι οι πεζόδρομοι που χρειάζονται. Αυτά ζητάει το Σύνταγμα.

Πάμε τώρα στα περί άλσους. Αυτό που λέει το άρθρο 82 όποιος το διαβάσει προσεκτικά . Το άλσος θα πεθάνει αν δεν γίνει το γήπεδο. Το κράτος και ο Δήμος δεν έχουν τρία εκατομμύρια ευρώ για τις απαραίτητες εργασίες και τη συντήρησή του".

12:10
"Τέλος, νομίζω ότι έχουμε χρόνο μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να βρούμε τι μας ενώνει και όχι το τι μας χωρίζει"  είπε ο κύριος Ανδριόπουλος κλείνοντας την ομιλία του.
12:17

Το λόγο μετά πήρε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου: "Η ΑΕΚ βρίσκεται σε μια περίεργη θέση. Εγώ έχω καλυφθεί απόλυτα από όσα είπε ο κύριος Ανδριόπουλος. Βρισκόμαστε σε μια περίεργη θέση για να εξηγήσουμε τα αυτονόητα. Το αυτονόητο είναι η ΑΕΚ να έχει το γήπεδο της στο οικόπεδό της. Η ΑΕΚ δικαιούται να έχει το γήπεδο της στο οικόπεδό της. Αυτό που είχε πάντα και κάποια στιγμή το έχασε και τώρα με ευνοϊκές συνθήκες θέλει να το αποκτήσει ξανά.

Δεν θα αναφερθώ στις ρυθμίσεις που αφορούν το πράσινο και την προστασία του άλσους γιατί με κάλυψε ο κύριος Ανδριόπουλος. Τέτοιες ενέργειες δεντροφύτευσης προβάλλονται και θα έπρεπε να πριμοδοτούνται. Η ΑΕΚ το κάνει επειδή θέλει να το κάνει και αγαπάει το Δήμο που τη φιλοξενεί.

Αυτό που ενδιαφέρει την ΑΕΚ είναι το γήπεδό της γιατί το δικαιούται. Φοβάμαι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ποιος υποβάλει το αίτημα. Αυτός που ζητά να χτίσει γήπεδο στο οικόπεδό του είναι η ΑΕΚ. Όλες οι ομάδες το έχουν καταφέρει αυτό και στην ΑΕΚ εμφανίζονται προβλήματα.

Πέρα από την ιστορία της και από αυτά που θα έρθουν το απαιτεί η ιστορία της ΑΕΚ αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος. Αυτό το γήπεδο θα είναι η σωτηρία της ΑΕΚ. Δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να μην έχει γήπεδο.

Οι συνέπειες της έλλειψης του γηπέδου της γνωρίζεται, οικονομική καταστροφή και αγωνιστική εξαθλίωση".

12:30

Έπειτα πήρε το λόγο ο Δημήτρης Μελισσανίδης: "Εγώ θα αναφερθώ σε ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να αναφερθώ σε αυτά γιατί για ένα έργο το οποίο αφορά την ΑΕΚ και τον αθλητισμό, όλο αυτό το διάστημα έχουμε διαβάσει τοποθετήσεις από κάθε ένα αναρμόδιο. Ήρθε η ώρα για να μιλήσει η ΑΕΚ. Λέω να μιλήσει η ΑΕΚ και όχι ο Μελισσανίδης.

Πρώτα απ' όλα θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα. Ο πρώτος ήταν η απόφαση και η ακλόνητη να επιστρέψει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο δεύτερος η συγκατάθεση όλων των κομμάτων και τρίτων η δημιουργία χώρων πρασίνου.

Όσο αφορά το πρώτο κομμάτι όλα έγιναν νομότυπα. Η ΑΕΚ ζητά να φτιάξει το γήπεδο στο δικό της οικόπεδο το οποίο κακός γκρεμίστηκε και με ευθύνες της πολιτείας.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε να διεκδικήσουμε τη δημιουργία του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρόκειται για την υποκρισία ορισμένων. Σέβομαι τις ευαισθησίες όλων για το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Το τελευταίο διάστημα το επισκέφτηκα αρκετές φορές και τρόμαξα από την εικόνα που παρουσιάζει. Ένα άλσος από το οποίο κόπηκαν το 1991 περίπου 1.200 δέντρα. Ένα άλσος μέσα στο οποίο δημιουργήθηκαν ορισμένα κτήρια και κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε. Για αυτό το άλσος έκαναν επανάσταση ορισμένοι τύποι για τα 52 δέντρα που θα κοπούν.

12:36

"Αν δεν είναι υποκρισία αυτό τι είναι; Στον δεύτερο άξονα: Επιδιώξαμε να μην εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδι. Χωρίς να έχουμε ευθύνη και ανάμιξη το θέμα του γηπέδου έγινε μείζον θέμα πολιτικά. Εμείς από την αρχή ανοίξαμε με εντιμότητα τα χαρτιά μας. Είπαμε πως θα φτιάξουμε ένα γήπεδο που θα ταιριάζει με την ιστορία της Φιλαδέλφειας και θα ικανοποιεί την τοπική κοινωνία - χωρίς εμπορικές χρήσεις. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν την αρωγή του Δήμου για τη χρήση μικρού κομματιού του Άλσους, για να αναβαθμιστεί και το Άλσος με αυτά που θα αντικαταστούσαμε.

Όπως προανέφερα: αναλαμβάνουμε να φυτεύσουμε νέα δένδρα. Όσα δεσμευθήκαμε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Με λύπη διαπιστώνω ότι σε άλλα πράγματα έχουν αλλάξει πολλά. Καλώ οποιοδήποτε να μελετήσει το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει και να βρει υπόνοια σκέψης για προσωπικό εμπορικό κέντρο. Όσο και να ψάξει δεν θα βρει τίποτα! Το αίσθημα αδικίας είναι πολύ ανεπτυγμένο στον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτές οι υπερβολικές ενέργειες από κάποιους κύκλους, δόθηκε η αίσθηση ότι ματαιώνεται το γήπεδο. Εμείς δεν προκαλέσαμε κανέναν. Κάποιοι με τις πράξεις τους λειτουργούν μεθοδευμένα για τη ματαίωση του γηπέδου. Μικρή μερίδα οπαδών της ΑΕΚ κινήθηκε λάθος και οι ίδιο το μετάνιωσαν.


Όσον αφορά τον προσωπικό στρατό που λένε κάποιοι απαντώ: Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν λειτούργησε ποτέ έτσι! Πάντα ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ανεξαρτησία. Ο κόσμος είδε πολλά να γίνονται. Είδε κλοπές πρωταθλημάτων. Και τώρα βλέπει να γίνεται και... κλοπή γηπέδου! Αν κάποιοι αντέδρασαν, αντέδρασαν γιατί νιώθουν την αδικία. Ο κόσμος δεν είναι άβουλα όντα και δεν θα δεχόταν να γίνει οργανωμένος στρατός κανενός! Βλέπουν όμως ότι αλλού είναι στρωμένα με ροδοπέλα και στην ΑΕΚ πάει να γίνει ο ... Γ' παγκόσμιος πόλεμος. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δημοκρατικοί. Ποτέ δεν θα υπάρχουν φασιστικές αντιλλείψεις. Αυτός ο κόσμος το 1999 πήγε στο Βελιγράδι και έστειλε μήνυμα κατά του ΝΑΤΟ!"

12:41
Τεράστιες μορφές που ήταν μαζί μας τότε, όπως ο κ. Γλέζος. Οι ίδιοι οπαδοί μας ζήτησαν συγγνώμη. Δεν μπορεί όμως να είναι μονόπλευρη η καταδίκη. Πριν γινουν όλα αυτά είχαν γραφτεί πολλά. Αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον σεβαστούν.
Ζητάμε απ' όλα τα κόμματα να συμβάλουν νόμιμα προς όλες τις φάσεις του γηπέδου.
Το γήπεδο δεν μπορεί να το κατασκευάσει το γήπεδο, πόσο περισσότερο το Κράτος, στην κατάσταση που βρίσκεται. Ιδρύσαμε λοιπόν, μία εταιρία λαϊκής βάσης, τη «Δικέφαλος 1924».
Η Δικέφαλος 1924, δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν ιδρύθηκε με σκοπό το κέρδος, αλλά αποκλειστικά για την κατασκευή του γηπέδου. Είναι απαραίτητο να γίνει και η μόνη λύση, για να εξασφαλίσουμε την ορθή μεταχείρηση του γηπέδου. Εμείς και πάλι δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να είμαστε η εγγυήτρια δύναμη. Κάποιοι από εμάς έχουμε τη δυνατότητα να
Είμαστε ΑΕΚτζήδες που βοηθάμε περισσότερο στην κατασκευή γιατί έχουμε κάποιες δυνατότητες παραπάνω. Όσοι μπλεκόμαστε στο γήπεδο, ναι θέλουμε να βάλουμε το όνομά μας σε όλο αυτό. Αλλά τα κάνει αυτό και ο απλός κόσμος. Πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Το γήπεδο θα γίνει απ' όλους.
Κλείνοντας: το πεδίο συνενόησης είναι απαραίτητο να βρεθεί, γιατί πιστεύουμε ακράδατα γιατί αυτό το έργο έχει και κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Το κέντρο πολιτισμού του γηπέδου θα δέχεται κόσμο κάθε μέρα. Δεν αφορά όλη την Αθήνα αυτό; Δεν αφορά όλους τους Έλληνες; Θέλουμε τη δημοτική Αρχή δίπλα μας. Πρέπει να είναι αρωγός η δημοτική αρχή στον αγώνα που κάνουμε για το γήπεδο. Δεχθήκαμε τις παρεμβάσεις του δημάρχου, στη συνάντησή μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως και η νέα δημοτική αρχή της Φιλαδέλφειας, ελπίζουμε να μην μείνουν προσκολλημένοι στα επεισόδια, που και οι ίδιοι οπαδοί της ΑΕΚ μετάνιωσαν. Χτίζουμε ένα γήπεδο κόσμημα για τη Φιλαδέλφεια. Χτίζουμε ένα γήπεδο με επισκεψιμότητα απ' όλα τα μέρη της Ελλάδος, που θα τονίσει την περιοχή.
Σε αυτό το κέντρο πολιτισμού προσφέρουμε στο Δήμο, την Αθήνα και τη χώρα μας να δημιουργήσει εκδηλώσεις για πολλά θέματα. Το σημείο προσφυγικού πολιτισμού θα διδάξει ιστορία. Σε μία εποχή που η Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία θα δημιουργηθούν 1500 - 2000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει! Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Θα τρέξουμε με... χίλια. Η ΑΕΚ γεννήθηκε για να γεννάει νικητές! Δίνω υπόσχεση: το γήπεδο θα γίνει το συντομότερο δυνατόν! Επιστρέφουμε στο σπίτι μας και βάζουμε την ΑΕΚ στο πιο ψηλό βάθρο. Εκεί που ανήκει.
12:48
Σε ερώτηση για το εάν υπήρξαν επαφές με τη νέα Δημοτική Αρχή: "Εμείς περιμέναμε και περιμένουμε να μας καλέσει η Δημοτική Αρχή αλλά κανένας δεν το έκανε. Για την κυρία Δούρου δεν ξέρω. Θα δηλώσω για μία ακόμα φορά ότι το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ".
12:50
Για το αν έχει εξετάσει άλλους χώρους: «Δεν μπορεί η ΑΕΚ να μην έχει γήπεδο που να μην είναι γήπεδο UEFA. Είναι άδικο για 2,200 μέτρα να έχουμε 22000 θέσεις και να ...ξενιτευόμαστε. Είναι ιστορικά να γίνει το γήπεδο εκεί που το έφτιαξαν οι πατεράδες μας. Χώροι υπάρχουν πολλοί».
13:00
Με ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε επαφή;
"Καταρχή, αντιπροσωπεία της ομάδος μας παρεβρέθηκε στη Βουλή και συζήτησε με τα στελέχη πριν την ψήφιση του νόμου. Εγώ έκανα επαφές σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ό,τι μου είπαν το έκανα. Αυτό το έργο δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς".

13:01
O Πρόεδρος των καταστηματαρχών Φιλαδέλφειας ζήτησε το λόγο και τόνισε: "Υπήρξε χθες μία συνάντηση τον επιχειρηματιών της Νεάς Φιλαδέλφειας με τον κ. δήμαρχο, ήταν παραπληροφορημένος. Το παράπονό του είναι πως η ΑΕΚ δεν τον έχει καλέσει, δεν έχει σχέδια, ότι κανείς δεν τον έχει ενημερώσει. Είδα έναν δήμαρχο διαλλακτικό. Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει μία ενημέρωση από την ΑΕΚ;"

Ο κ . Ανδριόπουλος παίρνει το λόγο: "Θέλω να εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι μία παρεξήγηση που πρέπει να λυθεί μέσα σε πέντε μέρες. Ενημέρωσα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και του δημάρχου τα πάντα. Παρέδωσα σφραγισμένα σχέδια που έχει σφραγισμένα σχέδια η ΓΓΑ. Τα παρέδωσα εγώ προσωπικά! Ή δεν έχουν διαβάσει σωστά τα σχέδια ή λόγω γεγονότων έχει υπάρξει θυμός ή έλλειψη μνήμης. Η Βουλή δεν είναι... πολεοδομικό γραφεία. Η Βουλή πρέπει να δίνει νόμιμες κατευθύνσεις. Ο νόμος που κατατέθηκε από το ΥΠΕΚΑ, λέει τους ανώτατους συντελεστές. Στον κ. δήμαρχο έχουμε παραδώσει τη μελέτη. Αν έχουν... παραπέσει σε συρτάρια να του τα ξαναπαραδώσουμε επισήμως. Φτιάχνουμε ένα αθλητικό κέντρο με δυο μουσεία. Όλα τα άλλα είναι φαντάσματα που δεν υπάρχουν. Στη Φιλαδέλφεια δεν υπάρχει... δράκος. Το αποδεικνύει ο χρόνος που μεσολάβησε. Ή υπάρχει λοιπόν έλλειψη πληροφόρησης ή θυμός που δεν βοηθάει. Πρέπει να διαβάσουμε με ψυχραιμία. Ότι ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το ζητήσαμε αμέσως. Τα ύψοι τα είχαμε υποβαθμίσει μόνοι μας. Το γήπεδο θα είναι μείον 3 μέτρα. Ο ίδιος ο δήμαρχος μας ζήτησε 250 θέσεις πάρκινγκ. Βεβαίως! Θα το κάνουμε! Δεν μας έχει ζητήσει τίποτα άλλο! Δεν είναι δουλειά μας να σχολιάζουμε τι γίνεται μέσα στα κόμματα"
13:04

Αν ψηφιστεί ο νόμος πώς μπορεί να φέρει κολλήματα ο Δήμος;

Μελισσανίδης: "Θέλουμε τη συναίνεση του δήμου. Χρειάζονται και πολλά περιφερειακά έργα. Πρέπει να μάθετε πως όταν έγινε το Καραϊσκάκη ήταν έργα πολλών εκατομμυρίων. Θέλουμε τη συναίνεση του Δήμου για τα περιφερειακά έργα. Διεστραμμένα μυαλά είναι αυτά που δεν θέλουν αυτό το έργο.

Τι να κονομήσω εγώ; Δεν έχω καμία δουλειά. Δόξα τω Θεώ μου τα έφερε έτσι ο Θεός και είμαι καλά. Δεν θέλω λεφτά από την ΑΕΚ. Τα λεφτά μου θα βάλω κι εγώ και άλλοι ΑΕΚτζήδες να γίνει το γήπεδο. Μέχρι χθες έλεγαν πάμε να φτιάξουμε... Mall. Το γήπεδό μας θέλουμε στο χωράφι μας. Εκτός κι αν δεν θέλουν η ΑΕΚ να έχει γήπεδο. Ε, αυτό δεν πρόκειται να γίνει".

13:08

Για τα χρήματα της Περιφέρειας:

Μελισσανίδης: "Αν δεν μας δώσει η κ. Δούρου τα χρήματα, που δεν νομίζω να μη τα δώσει, γιατί όλα είναι νομότυπα, είναι ξεκάθαρο πως δεν θα θέλει να γίνει το γήπεδο. Δεν μπαίνω σε πολιτικά παιχνίδια".

Ανδριόπουλος: "Η περιφέρεια έχει ένα πρόγραμμα αθλητικών εγκαταστάσεων 160 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι της ΑΕΚ. Είναι το κλειστό της Νέα Σμύρνης, του Παναθηναϊκού, είναι, είναι, είναι και μεταξύ αυτών και τα 20 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα".

Μελισσανίδης: "Για ποιο λόγο λοιπόν αφού είναι περασμένα τα κονδύλια να μη δώσουν αυτά τα χρήματα. Όταν για άλλα γήπεδα δόθηκαν τόσα εκατομμύρια. Όλοι πρέπει να έχουν γήπεδα. Και ο Παναθηναϊκός και ο Απόλλων και ο Άρης και όλοι".

Ανδριόπουλος: "Στον Ολυμπιακό δόθηκαν 75 στρέμματα, στη Λάρισα δόθηκαν 142! Ο Δήμος τα έδωσε στη Λάρισα".

13:13
Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε. Αναλυτικό ρεπορτάζ σε λίγο.
13:14
Καλό σας μεσημέρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK