Μια Παρασκευή στην Κρήτη

H AEK επιστρέφει στην Κρήτη για παρασκευιάτικο αγώνα για πρώτη φορά μετά το "διπλό" επί του ΟΦΗ στο "Θ. Βαρδινογιάννης" την περίοδο 1998-99 και η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου έκανε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα.

Μια Παρασκευή στην Κρήτη

Η Παρασκευή είναι μια από τις λιγότερο ποδοσφαιρικές μέρες της εβδομάδας.Ακόμα και τις τελευταίες δεκαετίες, οπότε και το "άπλωμα" των εθνικών και διεθνών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων απαιτεί διεξαγωγή αγώνων και στις καθημερινές, η Παρασκευή είναι η μέρα που συνδέεται λιγότερο με το ποδόσφαιρο.

Η Football League, όμως, προβλέπει πολλά ματς τη συγκεκριμένη μέρα. Σε ένα από αυτά, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον ΑΟ Χανίων στο γήπεδο του Πλατανιά και είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που η ομάδα μας δίνει επίσημο αγώνα την συγκεκριμένη μέρα. Είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι Παρασκευές με αγώνα για την ΑΕΚ και η τελευταία από αυτές είναι πολύ πρόσφατη: η νίκη με 1-0 στην Άμφισσα επί του Φωκικού για το Κύπελλο Ελλάδας.

Πριν από αυτή την περίπτωση, μπορούμε να θυμηθούμε άλλες τρεις: τη νίκη επί του ΟΦΗ στην Κρήτη με 1-0 το 1998, τη νίκη επί της Κασσάνδρας με 2-0 για το Κύπελλο το 2002 και την ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-0 στο Φάληρο το 2012.

Μια Παρασκευή στην Κρήτη

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ΑΕΚ έζησε την πρώτη "ποδοσφαιρική" Παρασκευή της στον τόπο που την φιλοξενεί και αύριο, δηλαδή στην Κρήτη. Όχι στα Χανιά, αλλά στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Ιδιαίτερος αγώνας όχι μόνο λόγω ημέρας, αλλά και επειδή συνδυάστηκε με νίκη σε μία πάντα δύσκολη έδρα και με το ντεμπούτο ενός τερματοφύλακα που δεν είχε ξαναπαίξει στο πρωτάθλημα!

Ηταν 25 Σεπτεμβρίου του 1998 και ο τότε 23χρονος Χρυσόστομος Μιχαηλίδης έπαιρνε εσπευσμένα το βάπτισμα του πυρός, αφού ο βασικός Ηλίας Ατματσίδης ήταν τραυματίας. Ο Διονύσης Χιώτης είχε δοθεί δανεικός στον Εθνικό και δεύτερος τερματοφύλακας δεν είχε αποκτηθεί στη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Μια Παρασκευή στην Κρήτη

Ο Χρυσόστομος, όμως, που σήμερα είναι ο προπονητής των τερματοφυλάκων στις Ακαδημίες της ΑΕΚ, άρπαξε την ευκαιρία. Μπορεί να ήταν ανενεργός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αφού η ΑΕΚ κυριάρχησε, όμως στο τέλος χρειάστηκε να κάνει μια μεγάλη επέμβαση σε απευθείας φάουλ του Νίκου Νιόπλια.

Η ΑΕΚ των δέκα παικτών (αποβολή Ζήκου στο δεύτερο ημίχρονο) κράτησε το μηδέν στην άμυνα κι έτσι έπιασε τόπο το γκολ που είχε σημειώσει ο Ντέμης Νικολαϊδης στο 20' και το οποίο είχε πανηγυρίσει με τον τρόπο που βλέπετε στη φωτογραφία:στο συρματόπλεγμα της εξέδρας, μπροστά στους οπαδούς της ΑΕΚ. Αμέσως μετά τον αγώνα, έτρεξε να απονείμει τα εύσημα στον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη. Μια Παρασκευή στην Κρήτη, πριν από 16 χρόνια...

Διαβάστε ακόμη:

H αναχώρηση της ΑΕΚ για τα Χανιά

H άγνωστη πρώτη φορά στα Περιβόλια

Δέλλας: "Δύναμη από το πρώτο λεπτό"

News 24/7

24MEDIA NETWORK