Όταν η ΑΕΚ συναντά τον Κούγια! (VIDEO)

Η κόντρα της ΑΕΚ με τον Αλέξη Κούγια κορυφώθηκε μετά τη γνωστοποίηση της μη αποδοχής της βράβευσης του Ντούσαν Μπάγεβιτς και το Contra.gr θυμάται τα περάσματα του γνωστού νομικού από την "Ένωση".

Όταν η ΑΕΚ συναντά τον Κούγια! (VIDEO)

To πρώτο αντάμωμα του Αλέξη Κούγια με την ΑΕ, σε επίσημο τουλάχιστον επίπεδο, έγινε το 1997. Διοίκηση Τροχανά στα τελευταία της, λίγο πριν ακολουθήσει η πώληση στην ENIC. O Κούγιας επιστρατεύτηκε από τον Μιχάλη Τροχανά μετά από τη σύντομη περίοδο του πρώην Δημάρχου Καλλιθέας, Γιώργου Κυριόπουλου στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ.

Μεταβατική περίοδος τότε για την ΑΕΚ και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η χρονιά ξεκίνησε με σκληρό ροκ. Ο Κούγιας φτάνει στην οδό Καππαδοκίας και προσπαθεί να μπει στη θύρα των επισήμων του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας μέσα σε αποδοκιμασίες ενώ ένας οπαδός της "Ένωσης" τον χτυπάει στο πρόσωπο. Στη συνέχεια επίθεση δέχεται και ο τότε τερματοφύλακας της ομάδας, Βασίλης Καραγιάννης λόγω μίας συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στον Τύπο της εποχής, στην οποία είχε αφήσει αιχμές για τον Τόνι Σαβέβσκι ενώ εξηγούσε ότι παραμένει φίλος με τον, persona non grata στη Φιλαδέλφεια, Αλέκο Αλεξανδρή.

Οι μήνες που ακολούθησαν ήταν δύσκολoι, ο Κούγιας πήρε σοβαρά τον ρόλο του ως πρόεδρος της ΑΕΚ και η αλήθεια είναι ότι τη βοήθησε. Ωστόσο η υπόθεση Παντούρου που έγινε ειρωνικό σύνθημα από τον κόσμο της "Ένωσης" στα καλοκαιρινά της φιλικά, στοίχισε. Ο Ρουμάνος δεν ήρθε ποτέ και η Μπενφίκα παρουσιαζόταν να προσεγγίζει την υπόθεση με χιούμορ αφού, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής, η ΑΕΚ προσπαθούσε να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή χωρίς… λεφτά!

Μεγαλύτερη στιγμή του Κούγια στην ΑΕΚ ήταν η νίκη στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στον Ολυμπιακό του Μπάγεβιτς με 0-1. Στο ματς που ο Ντουμιτρίου πέρασε ως αλλαγή τον Νικολαϊδη ο οποίος νίκησε τον Τοχούρογλου και που ο Ατματσίδης έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα της "Ένωσης".

Τη σεζόν 1997-98, στην οποία υπήρχε το στίγμα του Κούγια, η ΑΕΚ είχε νικήσει σε όλα τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, μέσα-έξω, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αν δεν είχε ξεμείνει από τους τραυματισμούς των Νικολαϊδη και Κωστή θα μπορούσε να χτυπήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους.

Όταν η ΑΕΚ συναντά τον Κούγια! (VIDEO)
INTIME SPORTS

Το δεύτερο πέρασμα

Δεν υπάρχει καμία αγορά μετοχών από τον κύριο Νικολαΐδη και τους συνεργάτες του. Η ΠΑΕ παραμένει στην ιδιοκτησία των προηγούμενων μετόχων της", ήταν η ακριβής φράση του Αλέξη Κούγια το 2004, όταν προσπάθησε να αναμειχθεί ξανά στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Τελικά εκείνη τη φορά η παρουσία του στον προεδρικό θώκο της «Ένωσης» κράτησε μόλις 4 μέρες. Ο Ντέμης Νικολαϊδης είχε απαντήσει στον γνωστό νομικό: "Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον το προεδρικό παραλήρημα του γνωστού θαμώνα παραθύρων σε ποικίλες εκπομπές" και τελικά η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ κατέληξε στα χέρια της ομάδας των συνεργατών του.

Αυτό δε σημαίνει πως ο Κούγιας έφυγε μέσα σε σιωπή αφού πέρασε στην αντεπίθεση. Αρχικά κατήγγειλε ότι άγνωστοι απείλησαν έξω από το σπίτι του ενώ δήλωσε πως: "Η σημερινή ΑΕΚ ανήκει σε συμμορίες τοξικομανών, εκβιαστών, αλλά και ανυπόληπτων ιδιοκτητών, οι οποίοι χρησιμοποιούν στρατό δημοσιογράφων για να πετύχουν τους σκοπούς τους".

Διαβάστε ακόμη:

Μηνυτήρια αναφορά του Κούγια στην ΑΕΚ

"H AEK κι ο Μπάγεβιτς δεν αποδέχονται τη βράβευση λόγω... Κούγια" (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK