Όταν η ΑΕΚ υπέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης του Μίτσελ

Σαν σήμερα το 1985, η ΑΕΚ νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Ολυμπιακό Στάδιο και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατάφερε να υποτάξει τους "μερένγκες".

Όταν η ΑΕΚ υπέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης του Μίτσελ

Σαν σήμερα, το μακρινό 1985 η ΑΕΚ σημείωσε μία από τις σημαντικότερες νίκες στην ιστορία της καθώς κατέβαλε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Η Ένωση, χάρη στο γκολ του Παύλου Παπαϊωάννου και του τρικ με τη... λακκούβα, έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατάφερε να νικήσει τη μεγάλη Ρεάλ.

Στη ρεβάνς βέβαια, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά για τους "κιτρινόμαυρους" καθώς γνώρισαν την ήττα με 5-1 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

NewSports    1985
PEA¤ - AEK.
MAYPOª.
NewSports 1985 PEA¤ - AEK. MAYPOª. INTIME SPORTS

Στην τότε ισχυρή Ρεάλ, αγωνιζόταν και ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ.

Τη φανέλα της ΑΕΚ σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές της φόρεσαν οι Αρβανίτης, Χατζής, Αρμόδωρος, Μανωλάς, Γεωργαμλής, Καραγκιοζόπουλος, Δίντσικος, Πιάς (59' Ακριβόπουλος), Σάντμπεργκ, Εστερχάζι, Παπαϊωάννου (78' Χατζόπουλος)

Με τους "μερένγκες" αγωνίστηκαν οι Οτσοτορένα, Γκορδίγιο, Σαντσίς, Τσέντο, Μαθέδα, Καμάτσο, Γκαγέγκο (46' Βάθκεθ), Μίτσελ, Χουανίτο (76' Βαλδάνο), Σάντσες, Μπουτραγκένιο

News 24/7

24MEDIA NETWORK