Παίρνει την απόφαση του ΣτΕ και... τρέχει

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους την απόφαση του ΣτΕ και να τρέξουν τις εξελίξεις στο γηπεδικό.

Παίρνει την απόφαση του ΣτΕ και... τρέχει

Παρότι ήταν γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, η AEK ενημερώθηκε την περασμένη Παρασκευή για την οριστική και επίσημη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την απόρριψη των προσφυγών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και 17 πολιτών (και όχι κατοίκων) και πλέον αυτό που απομένει είναι να πάρει στα χέρια της το χαρτί της απόφασης.

Οι άνθρωποι που τρέχουν το πρότζεκτ της κατασκευής του γηπέδου περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους το χαρτί με την απόφαση του ΣτΕ προκειμένου να το προσθέσουν και αυτό στον φάκελο για την άδεια που βρίσκεται στο ΥΠΑΠΕΝ προκειμένου να γίνει εφικτό να τεθεί προς διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το χαρτί με την απόφαση δεν απαιτούνταν να κατατεθεί στον φάκελο ωστόσο αυτό ζητήθηκε από τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος είχε θέσει προϋπόθεση να επισυναφθεί η απόφαση του ΣτΕ στον φάκελο προκειμένου να δώσει την τελική έγκριση για τη διαβούλευση της περιβαλλοντικής μελέτης και να ολοκληρωθεί και αυτό το ζήτημα.

Αυτή τη στιγμή το κείμενο με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές κατά του γηπέδου της ΑΕΚ, συντάσσεται και καθαρογράφεται και αναμένεται από μέρα σε μέρα να καταλήξει στα χέρια των ανθρώπων της «Ένωσης». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το έγγραφο με την απόφαση θα είναι έτοιμο (δεν αποκλείεται ακόμα και την Τετάρτη), κάτι που σημαίνει ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα είναι σύντομα σε θέση να τρέξουν άμεσα τις εξελίξεις.

Όταν το χαρτί ετοιμαστεί θα σταλεί στο Υπουργείο (σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από την ΑΕΚ η συγκεκριμένη διαδικασία θα γίνει υπηρεσιακά και όχι μέσω κάποιας επίσημης επίσκεψης στο ΥΠΑΠΕΝ) το οποίο οφείλει να θέσει προς διαβούλευση την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και το ζήτημα της οικοδομικής άδειας να μπει στο τελικό του στάδιο.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι η δημόσια διαβούλευση θα έχει διάρκεια 45 ημέρες (ο χρόνος είναι οριοθετημένος νομικά) ενώ στη συνέχεια το βάρος θα πέσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας η οποία θα αποτελέσει το τελευταίο βήμα πριν μπουν οι μπουλντόζες στον χώρο που κάποτε φιλοξενούσε το ιστορικό «Νίκος Γκούμας» προκειμένου να ξεκινήσουν για έργα για την πραγματοποίηση του μεγαλύτερου ονείρου των φίλων της ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK