Πρωτάθλημα για κλάματα

H διαφαινόμενη καθυστέρηση στην έναρξη των play-off της Football League… καταστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον προγραμματισμό της ΑΕΚ και ταλαιπωρεί τις ομάδες που θα πάρουν την άνοδο για τη Σούπερ Λιγκ.

Πρωτάθλημα για κλάματα
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ προσπάθησε από την αρχή να προσεγγίσει ορθολογικά την κατάσταση στη Football League, πραγματοποιώντας τον προγραμματισμό της με βάση τις… φυσιολογικές συνθήκες. Στη συνέχεια διαπίστωσε πως κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο αφού… το φυσιολογικό στην κατηγορία σημαίνει αναβολές, καθυστερήσεις και ανίχνευση αιτιών προκειμένου να μην παίζεται ποδόσφαιρο. Έτσι οι «κιτρινόμαυροι», είδαν τον προγραμματισμό του περασμένου καλοκαιριού να πηγαίνει περίπατο και βρίσκονται ένα βήμα από το να δουν και τον προγραμματισμό της προσεχούς περιόδου να παίρνει ανάλογο δρόμο…

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ ξεκίνησε προετοιμασία μέσα Ιουλίου και αποφασίστηκε να δώσει τον πρώτο επίσημο αγώνα της για το πρωτάθλημα στα μέσα Οκτωβρίου. Αφού προηγουμένως έπαιξε αγώνες Κυπέλλου, μεταξύ των οποίων και το ματς με τον Πανθρακικό στις 24 Σεπτεμβρίου, με την ομάδα της Κομοτηνής να μετράει τότε τέσσερις αγωνιστικές Σούπερ Λιγκ στα πόδια της, έναντι καμίας της «Ένωσης» που επηρεάστηκε από την έλλειψη ρυθμού.

Η διαφορά ποιότητας της ΑΕΚ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες ήταν εμφανής στην κατηγορία, κάτι που… έσωσε την ομάδα του Δέλλα από τα εξωαγωνιστικά ευτράπελα που λάμβαναν χώρα και χάλασαν τον προγραμματισμό του Έλληνα τεχνικού. Η «Ένωση» πήρε κεφάλι από νωρίς και κατάφερε να φτάσει στο σημείο να μπει στα play off με μεγάλο πλεονέκτημα, έχοντας δεχτεί ήδη έναν μηδενισμό.

Από τη στιγμή που η άνοδος φαίνεται να έχει ήδη κριθεί, τα παραπάνω… ευτράπελα δεν κρίνουν κάτι ως προς το αποτέλεσμα. Κρίνουν όμως ως προς τη νέα σεζόν… Τότε που η ΑΕΚ και ο Ηρακλής θα πρέπει να τρέξουν να χωρέσουν άδεια και έναρξη προετοιμασίας σε ένα χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών…

Δυσκολίες στην προετοιμασία

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο λαός. Έτσι και για την ΑΕΚ, η σεζόν δείχνει πως θα τελειώσει όπως ξεκίνησε για αυτή: Με ανοργανωσιά από τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος και κυρίως από την Ομοσπονδία. Με δεδομένο το γεγονός ότι θα αναβληθεί η κλήρωση των play off λόγω της μη επικύρωσης της βαθμολογίας, η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας αγνοείται. Συνεπώς και το τέλος τους. Άνθρωποι που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ΕΠΟ υποστηρίζουν ότι η επικρατέστερη ημερομηνία για να ξεκινήσει η διαδικασία είναι το Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου. Δεδομένης της επιθυμίας να πραγματοποιηθούν λίγες εμβόλιμες, η διεξαγωγή των play off θα διαρκέσει μέχρι μετά τα μέσα Ιουνίου.

Η ΑΕΚ προτίθεται να επιστρέψει για την έναρξη της προετοιμασίας της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Συνεπώς το κενό της ομάδας μεταξύ καλοκαιριού και ξεκινήματος είναι μηδαμινό και ανεβάζει τον πήχη της δυσκολίας στη δουλειά τόσο των ανθρώπων της «Ένωσης» όσο φυσικά και του Ηρακλή ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι η ομάδα που θα κερδίσει -άξια- το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου.

Στην ΑΕΚ παρακολουθούν τις εξελίξεις στο σήριαλ της έναρξης των play off και προσπαθούν να διατηρήσουν την ομάδα ζεστή ενόψει της επιστροφής στη δράση, όποτε κι αν γίνει αυτή. Για αυτό τον λόγο κλείστηκαν και τα φιλικά με την Καλλιθέα και τον Αχαρναϊκό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK