Πώς μπορεί να πάρει η ΑΕΚ τον Φαν ντερ Φάαρτ

Aπό τη στιγμή που το όνομα του Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ ακούστηκε για την ΑΕΚ, ένα ερώτημα βασανίζει τους φίλους της Ενωσης. Μπορεί η ομάδα τους να πείσει το μεγάλο Ολλανδό άσο να έρθει στην Ελλάδα στα 32 του;

Πώς μπορεί να πάρει η ΑΕΚ τον Φαν ντερ Φάαρτ

Οι πληροφορίες από τη Γερμανία, που συλλέξαμε με τη βοήθεια του ανταποκριτή του Kicker Γιώργου Βαβρίτσα δίνουν την απάντηση και λένε "ναι, υπό προϋποθέσεις".

Αυτό που αναζητά για την καριέρα του ο Ολλανδός μέσος είναι μία ευρωπαϊκή ομάδα στην οποία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα παίζει ως "δεκάρι" για να είναι πιο κοντά στο γκολ.

Στόχος του παίκτη είναι να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα της Ολλανδίας ενόψει του Euro 16, στόχο που πιστεύει ότι μπορεί να τον πραγματοποιήσει παίζοντας στην Ευρώπη και μόνο.

Γι' αυτό άλλωστε και απέρριψε πρόταση από το Κάνσας Σίτι για να παίξει στην MLS ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης απέρριψε προσφορά του Αγιαξ (ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ) δείχνοντας ότι σ' αυτή τη φάση δεν επιθυμεί να επιστρέψει στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Στο Αμβούργο ο φαν ντε Φάαρ είχε ένα συμβόλαιο 4εκ ευρώ (μεικτά, 2,3 καθαρά) το οποίο ξέρει ότι δεν πρόκειται να βρει στην Ευρώπη. Είναι έτσι διατεθειμένος να ρίξει το κασέ του και σ' αυτήν ακριβώς την πρόθεση μπορεί να ποντάρει η ΑΕΚ. Να τον δελεάσει με ένα καλό συμβόλαιο (πολύ μεγάλο για τα δικά της μέτρα αλλά ταυτόχρονα όχι απαγορευτικό).

Από την άλλη πλευρά βέβαια η ΑΕΚ έχει και ένα σοβαρό μειονέκτημα. Δεν αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οπότε δεν μπορεί να εξασφαλίσει στον Ολλανδό "προβολή" μέσω των ευρωπαϊκών ματς.

Διαβάστε ακόμη

Ψάχνει την υπέρβαση με φαν ντε Φάαρτ η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK