Βασιλόπουλος: Θέλουμε γήπεδο, όχι αποχαρακτηρισμό

Υπάρχει τρόπος να κατασκευαστεί το γήπεδο ΑΕΚ προδιαγραφών UEFA χωρίς να ξεριζωθούν δέντρα από το άλσος υποστήριξε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα παρουσιάσει σχετικά σχέδια εντός των ημερών.

Βασιλόπουλος: Θέλουμε γήπεδο, όχι αποχαρακτηρισμό

Οι δηλώσεις Βασιλόπουλου στον "ΒΗΜΑ FM"

"Όλα αυτά τα γεγονότα, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα πολύ αρνητικό στην πόλη για την ΑΕΚ και τους οπαδούς. Όταν, όμως, κάποιος καταδικάζει επιθέσεις την ώρα που δημιουργεί κλίμα στοχοποίησης ανθρώπων, δημοσιοποίησης στοιχείων και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου αντι-ΑΕΚτζήδικη η στάση μας. Αυτό που είχαμε πει προεκλογικά και εξακολουθεί να είναι στάση μας είναι ότι είμαστε υπέρ του γηπέδου και της επιστροφής της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, γιατί είναι ιστορικό στοιχείο της πόλης. Δεν θέλουμε, όμως, την ίδια στιγμή την καταπάτηση και αλλαγή χρήσης στο άλσος. Γι’ αυτό συζητάμε και όμως αυτό ερμηνεύεται ως αλλαγή στάσης. Κι όταν μιλάμε για οπαδούς, καταλαβαίνετε ότι τα αίματα ανάβουν πιο εύκολα".

"Είναι η τέταρτη φορά από το 1972 που επιχειρείται στο όνομα της ΑΕΚ να παρθεί έκταση από το άλσος και να αποχαρακτηριστεί. Το 1972 ήταν 20 στρέμματα, το 1978 και το 2003 που μιλούσαν πάλι για 6 στρέμματα και η τελευταία είναι τώρα. Συνολικά, ο νόμος αποχαρακτηρίζει 6 στρέμματα δάσους, από τα οποία τα 2,5 προσαρτώνται άμεσα στο οικόπεδο της ΑΕΚ και τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται για πεζοδρομήσεις. Το άλσος είναι 423 στρέμματα. Θέλουν να κατασκευάσουν γήπεδο κατηγορίας ελίτ. Εμείς πιστεύουμε – και θα είμαστε σύντομα ικανοί να το αποδείξουμε – ότι όχι μόνο μπορούν να κάνουν γήπεδο προδιαγραφών UEFA και ελίτ, χωρίς να κοπεί ούτε δέντρο και να αφαιρεθεί στρέμμα από το άλσος. Άρα, λοιπόν, αυτή η ιστορία στήνεται ότι εμείς λέμε "όχι" στο γήπεδο. Εμείς, θα αποδείξουμε ότι μπορεί να γίνει γήπεδο, χωρίς να πάρουν μέτρο από το άλσος. Υπάρχει αντίφαση σ’ αυτό που λένε (ότι δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί εμπορικά το γήπεδο, χωρίς αυτό το χώρο), γιατί από τη μία λένε ότι δεν έχει εμπορικές χρήσεις το γήπεδο και από την άλλη αυτό. Τι ισχύει;"

"Εμείς, από την αρχή, είχαμε βάλει τρεις προϋποθέσεις. Πρώτον, να γίνει στο ιστορικό οικόπεδο της ΑΕΚ, που είναι 26,7 στρέμματα. Ο δεύτερος είναι ένας συντελεστής δόμησης που να σέβεται τον προσφυγικό οικισμό που εφάπτεται και ο τρίτος να γίνουν συγκοινωνιακά έργα. Γι’ αυτό το λόγο είχαμε λοιδορηθεί, προπηλακιστεί και χτυπηθεί προεκλογικά. Δεν είναι τωρινή ιστορία, είχαν γίνει και αντισυγκεντρώσεις εναντίον μας. Απλώς δεν είχαν πέσει τότε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω μας. Αλλά δεν είναι αυτό που λένε ότι άλλη θέση είχαμε προεκλογικά και άλλη τώρα".

"Υπάρχει χώρος στο άλσος (σ.σ.: δίπλα στο οικόπεδο του γηπέδου) που χρησιμοποιείται από το 1990 ως γκαράζ των σκουπιδιάρικων του δήμου. Είναι προεκλογική μας δέσμευση να φύγει και υπάρχει και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εδώ και 1,5 χρόνο. Συμφωνούμε, αλλά κι εμείς αναζητούμε εναλλακτικούς χώρους εντός και εκτός δήμου και είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία και ιδιαίτερα δαπανηρή, διότι για να φύγει το γκαράζ από εκεί θέλει 3 εκατ. ευρώ. Χρειαζόμαστε εγκαταστάσεις για να μεταφερθεί η καθαριότητα και το πράσινο και δεν υπάρχει χώρος εντός δήμου. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε 3 εκατ. ευρώ, γιατί πρέπει να αγοράσουμε ή να νοικιάσουμε χώρο. Είναι 11 απορριμματοφόρα, αλλά υπάρχουν και άλλα μηχανήματα, όπως σκούπες, γερανοί κτλ.

"Συμφωνούμε και επιμένουμε να λέμε αυτό που λέγαμε και προεκλογικά, γιατί αγαπάμε την ΑΕΚ, όποιο κλίμα και να θέλουν να δημιουργούν κάποιοι. Επιμένουμε και γι’ αυτό προσφύγαμε με μια νόμιμη διαδικασία και αν μη τι άλλο δεν μπορεί να θεωρείται έγκλημα από κάποιους η προσφυγή στη Δικαιοσύνη το 2014... Αλίμονο!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK