Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 3-3

Στη ματσάρα της Ριζούπολης Απόλλων και ΑΕΚ μοιράστηκαν από ένα βαθμό στο χορταστικό 3-3.

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 3-3

Το ματς στα πρώτα λεπτά ήταν ένα παιχνίδι τακτικής των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ παρατάχθηκε πάλι με αλλαγές στην ενδεκάδα, ενώ ο Απόλλων ουσιαστικά έπαιζε με ένα συγκεκριμένο τρόπο στην επίθεση, προσπαθώντας να χτυπήσει τους φιλοξενούμενους από τα δεξιά. Μάλιστα, από εκεί δημιουργήθηκε και η πρώτη καλή φάση στο ματς, στο 18', όταν ο Φαρινόλα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καραγκιολίδης έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και ο Ρόβας έδιωξε σωτήρια προ του Ανγκούλο, που ήταν έτοιμος να σκοράρει σε κενή εστία με το κεφάλι.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 22' ο Απόλλων απείλησε για δεύτερη φορά, με μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Βασιλαντωνόπουλου. Η τρίτη ήταν και η... φαρμακερή για την ΑΕΚ. Συστημένη σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου στον Τζιώρα, που με κεφαλιά από το ύψος του δεύτερου δοκαριού σκόραρε στο 24ο λεπτό και έδωσε το προβάδισμα στον Απόλλωνα.

O Aπόλλων συνέχισε να είναι καλύτερος στο γήπεδο, αλλά η ΑΕΚ βρήκε τρόπο να απαντήσει, αφού στο 37' ο Κρισάντους έφερε το ματς στα ίσα με κοντινή προβολή μετά από στημένη φάση. Η ΑΕΚ δεν κράτησε για πολύ το 1-1 γιατί ο Απόλλων -δικαίως βάσει της εικόνας του αγώνα- έκλεισε το πρώτο μέρος μπροστά στο σκορ με τον Ανγκούλο να κάνει το 2-1, αφού πρώτα ο Τζιώρας έκοψε στα δύο την "κιτρινόμαυρη" άμυνα με κάθετη πάσα.

Στο δεύτερο μέρος ο Δέλλας προσπάθησε με αλλαγές να διαφοροποιήσει την εικόνα της ΑΕΚ, αλλά ο Απόλλων κρατούσε το υπέρ του αποτέλεσμα δίχως ιδιαίτερο πρόβλημα. Από τα μέσα του β' μέρους η ΑΕΚ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ανέβασε την πίεσή της, αλλά η "Ελαφρά Ταξιαρχία" κρατούσε, ενώ έψαχνε τον κενό χώρο για να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Τελικά η ΑΕΚ βρήκε τη λύση και πάλι από τον Κρισάντους, ο οποίος στο 77' δέχθηκε τη μπαλιά από τον Αραβίδη και με ωραία περιστροφή και σουτ από την μικρή περιοχή έκανε το 2-2. Στο ίδιο έργο θεατές, όμως, αφού για τρίτη φορά οι γηπεδούχοι απάντησαν και πήραν κεφάλι στο σκορ. Αυτή τη φορά με ένα εκπληκτικό γκολ του Σουάνη, ο οποίος "κρέμασε" από μακριά τον Καραγκιολίδη και από περίπου 45 μέτρα "έγραψε" το 3-2.

Μη νομίζετε ότι τελειώσαμε. Ούτε η ΑΕΚ. Βρήκε το σθένος και τον τρόπο να ισοφαρίσει για τρίτη φορά, με τον Μπαρμπόζα στο 88' να διαμορφώνει το 3-3 και να δίνει το βαθμό στην Ενωση σε ένα χορταστικό ματς.

ΣΧΟΛΙΟ:

Ο Απόλλων έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ και θα μπορούσε να φύγει νικήτρια. Η Ενωση τα βρήκε σκούρα, είχε προβλήματα στην άμυνα και δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της. Το μοναδικό ελαφρυντικό είναι ότι δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο. Η πικρή γεύση, όμως, της εμφάνισης μένει...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμ. (Αλέκος Βοσνιάδης): Ταϊρης, Βασιλαντωνόπουλος, Κύργιας, Γκόλιας, Κοτσώνης, Ψιάνος, Βάντερσον, Φαρινόλα, Ανγκούλο (69' Ηρακλής), Λαγός (78' Σουάνης), Τζιώρας (87' Καραδέμητρος).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Ρόβας, Κολοβέτσιος (81' Κορδέρο), Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης (63' Σοϊλέδης), Ανάκογλου (68' Ντούνης), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Κρισάντους.

Το live του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK