Επιτέλους σέντρα

Λίγες ώρες απομένουν έως την έναρξη του πιο αλλόκοτου πρωταθλήματος των τελευταίων ετών. Η εφετινή Football League ακολουθεί την πεπατημένη της Super League. Πρεμιέρα στις 19:00 με τον αγώνα Καλλιθέα-Διαγόρας.

Επιτέλους σέντρα

Μετά από τα play off - παρωδία που ολοκληρώθηκαν στις αρχές Αυγούστου (!), τις άνευ αποτελέσματος έρευνες και διώξεις για τα ύποπτα παιχνίδια και την περιπετειώδη χορήγηση ή μη πιστοποιητικών συμμετοχής στις ομάδες, τα πάντα είναι έτοιμα για τη σέντρα. Σχήμα λόγου το τελευταίο, μην το παίρνετε τοις μετρητοίς.

Συγκριτικά με την περσινή σεζόν, πέντε ομάδες προβιβάστηκαν για αγωνιστικούς ή εξωαγωνιστικούς λόγους στη Super League, άλλες πέντε υποβιβάστηκαν σε Football League 2 ή Περιφερειακό για εξωαγωνιστικούς λόγους και οι υπόλοιπες οκτώ παρέμειναν.

Για να συμπληρωθεί το παζλ των 18 μονομάχων δεν χρειάστηκε -ούτε ήταν αντικειμενικά δυνατόν- να διεξαχθούν τα play out της Football League και τα μπαράζ ανόδου της Football League 2. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οκτώ ομάδες που πέρσι αγωνίζονταν στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της χώρας, θα ριχθούν στη μάχη ενός πρωταθλήματος διαφορετικού απ' όλα τα προηγούμενα.

Με εξαίρεση τις Παναχαϊκή και Επανομή που κατέκτησαν τα περσινά πρωταθλήματα στους δύο ομίλους της Football League, προβιβάστηκαν επίσης οι Βύζας, Εθνικός Ψαχνών, Πλατανιάς (από το Νότιο όμιλο) και Καλλονή, Φωκικός, Αναγέννηση Γιαννιτσών (από το Βόρειο όμιλο).

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, καθώς έχουν να δώσουν επίσημο παιχνίδι πάνω από πέντε (ή ακόμα και έξι μήνες) και προέρχονται από μακροχρόνια περίοδο προετοιμασίας, που τους έχει καταβάλει σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Τι θα δούμε εφέτος στην κατηγορία; Δύο ομάδες με ιστορία και κόσμο (ΑΕΛ-Παναχαϊκή), πέντε "επαρχιώτες" που ξέρουν τα μυστικά της κατηγορίας (Πανσερραϊκός, Διαγόρας, Πανθρακικός, Πιερικός, Βέροια), εξίσου έμπειρους αθηναϊκούς συλλόγους (Καλλιθέα, Θρασύβουλος, Εθνικός Αστέρας) και κάμποσες ομάδες με δυναμικό και... δυναμική Γ' Εθνικής που, όπως είναι φυσικό, αποτελούν το μέγα ερωτηματικό για τη σεζόν.

Υπενθυμίζεται πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον Αγροτικό Αστέρα, ο οποίος πρωτόδικα έχει υποβιβαστεί στην Football League 2, αλλά έχει κάνει έφεση, η οποία θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα (31/10).

Παράλληλα, η Football League μιμήθηκε τη Super League αναφορικά με την κλήρωση, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες θα είναι οι ομάδες Α και Β. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτές είναι οι ΑΕΛ και Πανσερραϊκός, ωστόσο αμφότερες έχουν κάνει έφεση για την άνοδο του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας στην Super League.

Το εφετινό γκρουπ των 18, παρά τις ανορθογραφίες και τις ανισορροπίες, φαίνεται αγωνιστικά ενδιαφέρον. Ωστόσο, η μοναδική ευχή που έχουμε να δώσουμε -μετά και το περσινό τραυματικό καλοκαίρι- είναι να διεξαχθεί ένα καθαρό πρωτάθλημα και, φυσικά, να τελειώσει στην ώρα του. Με δεδομένες επίσης τις ομάδες που στο τέλος της σεζόν θα αλλάξουν κατηγορία - είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω...

News 24/7

24MEDIA NETWORK