Έπιασαν κορυφή ΑΕΛ και Γιαννιτσά

Το γκολ του Τσιμπάμπα στο 90ό λεπτό χάρισε τη νίκη στην ΑΕΛ επί του αξιόμαχου Εθνικού Γαζώρου (2-1), ενώ ο Γιάννης Στεφανίδης πήρε από το χέρι την Αναγέννηση Γιαννιτσών και με τα τρία γκολ που σημείωσε κόντρα στην Επανομή, την οδήγησε στην κορυφή της Football League.

Έπιασαν κορυφή ΑΕΛ και Γιαννιτσά

ΑΕΛ - Εθνικός Γαζώρου 2-1

Η ΑΕΛ πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, αφού μετά τις νίκες στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Παναιτωλικό, έδειξε χαρακτήρα και κόντρα στον αξιόμαχο Εθνικό Γαζώρου, τον οποίο λύγισε στο 90ό λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ στο 11ο λεπτό, όταν η προβολή του Ναλμπάντη κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Σέρεμετ, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που το σημείωσαν και μάλιστα στην εκπνοή του πρώτου μέρους με κεφαλιά-ψαράκι του Σκόνδρα. Το ματς απέκτησε σασπένς στο 71', αφού ο Μπεκιάρης ισοφάρισε με σουτ, αλλά η ομάδα του Ζιώγα, ο οποίος αποβλήθηκε, είπε την τελευταία λέξη στο φινάλε με την κεφαλιά του Τσιμπάμπα.

ΑΕΛ (Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Τσιάρας (64' Καρανίκας), Νεμπεγλέρας, Ζεκίνια, Χασομέρης, Δεινόπαπας (75' Φρανκού), Τσίγκας (31' Τσιμπάμπα).

Εθνικός Γαζώρου (Διλμπέρης): Αποστολίδης, Κοσμίδης, Κουκόλης, Καπίας, Μερεσιώτης (25' Νίρλας), Γεωργιάδης, Μουσικάκης, Ζιγκερίδης (57' Κωνσταντινίδης), Ναλμπάντης, Γκόγκας, Μπεκιάρης.

Αναγέννηση Επανομής - Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-3

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στεφανίδη, η Αναγέννηση Γιαννιτσών πέρασε σαν σίφουνας από την Επανομή και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο 27χρονος άσος άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό με κοντινό πλασέ, ενώ στο 18', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και άστοχη έξοδο του Μαλαμή, έκανε το 2-0. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν πέντε λεπτά αργότερα, όμως, ο Μωυσίδης δεν βρήκε στόχο από το σημείο του πέναλτι. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 53ο λεπτό, όταν μετά από λάθος του Φωτιά και ασθενή απόκρουση του Μαλαμή σε σουτ του Φελίπε, ο Στεφανίδης με κεφαλιά ολοκλήρωσε το προσωπικό του σόου, πετυχαίνοντας χατ τρικ.

Αναγέννηση Επανομής (Μπαξεβάνος): Μαλαμής, Φωτιάς (56' Κυζιρίδης), Παπατζίκος, Τσερκέζος, Κουκουλέκης, Μωυσίδης, Τζανδάρης, Κουλίδης, Μπαλασάς (65' Ταχμαζίδης), Αναστασίου (74' Σικαλόπουλος), Ναστόσκι.

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Παναγιωτίδης): Λαμπάκης, Σκέμπης, Τσιάμης, Καρπαθάκης, Σπαθάρας, Χατζόγλου, Ιορδανίδης, Καρακάσογλου (67' Στεργίδης), Φελίπε (61' Μπαξεβάνος), Στεφανίδης (79' Πολίτης), Φάμπιο.

Έπιασαν κορυφή ΑΕΛ και Γιαννιτσά

Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Βόλου 2-2

Το ντεμπούτο του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου περιείχε ανάμικτα συναισθήματα, αφού ναι μεν πήρε βαθμό από μία δύσκολη έδρα, αλλά ισοφαρίστηκε στο 92'. Οι Θεσσαλοί άγγιξαν το γκολ στο 2', όταν το σουτ του Πινδώνη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λουσινί, αλλά η ομάδα που το έβαλε ήταν ο Πανσερραϊκός με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόντου στο 32'. Η απάντηση των φιλοξενούμενων, πάντως, ήρθε άμεσα με τον Στουρνάρα και στο 57' ο Ογιαρμπίντε έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Όλα έδειχναν ότι ο σύλλογος της Μαγνησίας θα έφευγε με τους τρεις βαθμούς, αφού ο Ανάκογλου σημάδεψε το δοκάρι στο 61', αλλά ο Γκουγκουλιάς που είχε περάσει ως αλλαγή, εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Γκίτκου στις καθυστερήσεις και έγραψε το τελικό 2-2.

Πανσερραϊκός (Γρηγορίου): Λουσινί, Κιάσσος, Τσαούσης, Μπριλάκης, Σιάκκας, Παρασκευαΐδης (63' Γκουγκουλιάς), Ανάκογλου, Ράνιτς, Κόντος, Τοντόροφ (56' Μπονέρης), Μπανγκουρά.

Ολυμπιακός Βόλου (Παπαδόπουλος): Γκίτκος, Πινδώνης, Τσιάτσιος, Πετρόφ, Κατσιαρός (65' Καρράς), Γόγολος, Μπακαγιόκο (88' Κόλεφ), Γαλάνης (59' Ανιέντε), Στουρνάρας, Παλαιολόγος, Ογιαρμπίντε.

Ηρακλής Ψαχνών - Πιερικός 2-0

Ο Ηρακλής Ψαχνών εκμεταλλεύθηκε την έδρα του, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη επί του Πιερικού. Η τύχη, πάντως, ευνόησε την ομάδα του Βασίλη Βούζα, αφού στο 11ο λεπτό ο Σεχολάρι με σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σικαλιά. Κομβικό σημείο για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν το 28ο λεπτό. Τότε, ο Ιακωβάκης κέρδισε πέναλτι από τον Λαζαρίδη, ο οποίος αποβλήθηκε και ο Σέγκος δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, βάζοντας σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους. Επτά λεπτά αργότερα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τάουερ με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 2-0 και έδωσε ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του, η οποία εν τέλει εξασφάλισε το δεύτερο σερί εντός έδρας τρίποντο.

Ηρακλής Ψαχνών (Βούζας): Σικαλιάς, Ζουλιώτης (30' Ρούτσης, 70' Τζάκης), Τάουερ, Μπακομήτρος, Ρεπετσάς, Κονέ, Βανγκελί (46' Ντελέκος), Ιακωβάκης, Λιόσης, Σέγκος, Χαϊκάλης.

Πιερικός (Γκουλής): Τόλιος, Λαζαρίδης, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο, Δήμου, Σεχολάρι (46' Ίτσιος), Ντόικιτς, Δεσποτόφσκι (77' Παπαδόπουλος), Ντάνι, Νίκου, Καρτσαμπάς.

Έπιασαν κορυφή ΑΕΛ και Γιαννιτσά

Απόλλων Σμύρνης - Δόξα Δράμας 2-0

Παρουσία 800 περίπου φιλάθλων, ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 2-0 της Δόξας και απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Η "ελαφρά ταξιαρχία" έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να προηγηθεί στο πρώτο ημίωρο, τελικά όμως, έμελλε να συμπληρωθούν 41 λεπτά παιχνιδιού για να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χιντζίδη, ο Ιασωνίδης με κεφαλιά έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο: με γκολ του Απόλλωνα. Η σέντρα του Διαμάντη από τα αριστερά είχε αποδέκτη το κεφάλι του Τσιλιγκίρη και η μπάλα αναπαύθηκε στα δίχτυα του Γουμάγια για δεύτερη φορά.

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Κοτταράς, Χατζηζήσης, Χιντζίδης, Ιασωνίδης, Δεληζήσης, Τσεμπερίδης, Καμαρά, Τσιλιγκίρης (78' Διαμαντίδης), Μανιάς, Διαμάντης (91' Κύργιας), Καραμαλίκης (65' Κατσίκης).

Δόξα Δράμας (Τζαναβάρας): Γουμάγιας, Περπερίδης (60' Σικαλιάς), Στεριανός, Μιλένκοβιτς, Κοντέων, Ταραλίδης, Ιντζόγλου, Κάπελ (46' Πουλάκος), Σοϊλέδης (76' Καμινιώτης), Ρούσεφ, Θάνος.

Έπιασαν κορυφή ΑΕΛ και Γιαννιτσά

Νίκη Βόλου - Καβάλα 0-2

Μακριά από τον καλό της εαυτό έμεινε η Νίκη Βόλου, με αποτέλεσμα να γνωρίσει δίκαιη ήττα από την Καβάλα. Οι "αργοναύτες" έστειλαν την προειδοποιητική βολή στο 22', με τον Σαμαρά να αποκρούει πάνω στη γραμμή, τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, ο Πλιάγκας εκμεταλλεύθηκε μία μακρινή μπαλιά του Παγώνη και με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Το ματς σημαδεύθηκε από την ένταση του 35ου λεπτού, απόρροια της οποίας ήταν να αποβληθούν οι Περικλής Αμανατίδης (προπονητής Νίκης Βόλου) και Κώστας Τσαλίκης (γενικός αρχηγός Καβάλας). Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες. Αντίθετα ο Ντιέ εκτέλεσε ιδανικά ένα φάουλ στο 82ο λεπτό και εξασφάλισε τη νίκη για το συγκρότημα του Βασιλακάκη.

Νίκη Βόλου (Αμανατίδης): Καρακούτσης, Ψιάνος, Μήτσης (32' λ.τ Ουέλινγκτον), Σαμαράς, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Τάσιτς (52' Γιάκομπ), Πουρτουλίδης, Τάντιτς, Κυριάκος, Φλίγκος (73' Σκούφαλης).

Καβάλα (Βασιλακάκης): Αποστολίδης, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Μαραγκός, Ντιέ, Ντος Σάντος (76' Αναστασόπουλος), Μοκάκε (90+2' Ποσίνγκοβιτς), Μπρατσιάνι, Ενσαλίβα, Πλιάγκας (60' Χλωρός).

Έπιασαν κορυφή ΑΕΛ και Γιαννιτσά

Καλλιθέα - Παναιτωλικός 1-1

Στο πρώτο ημίχρονο γράφτηκε η ιστορία του αγώνα της Καλλιθέας με τον Παναιτωλικό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 21ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντακόλ (το κέρδισε ο Φαρινόλα από τον Τακίδη), αλλά η ομάδα του Αγρινίου δεν άργησε να απαντήσει. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φαβάλι και κεφαλιά του Ακουάρο, ο Καμαρά ισοφάρισε με κοντινή προσπάθεια. Εν αντιθέσει με το πρώτο, το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με σημαντικότερη αυτή του 79ου λεπτού (δυνατό σουτ του Φαρινόλα και απόκρουση του Τακίδη σε κόρνερ).

Καλλιθέα (Παντέλης): Κατσούλης, Ντα Σίλβα (51' Χριστοφιλέας), Σταύρου (90' Φουντουκίδης), Μουσταφίδης, Αρβανίτης, Πίκολο, Καλτσάς, Ρουσάκης, Ατματζίδης (75' Κατσικογιάννης), Ντακόλ, Φαρινόλα.

Παναιτωλικός (Καραγεωργίου): Τακίδης, Μπακάκης, Ιωάννου, Ακουάρο, Γκόλιας (46' Δάρλας), Μητρόπουλος, Φαβάλι, Κούσας, Καμαρά (81' Πασσάς), Κουτσοσπύρος, Σφακιανάκης.

Φωκικός - Παναχαϊκή 1-1

Έπειτα από ένα σπουδαίο παιχνίδι με φάσεις εκατέρωθεν μπροστά από τις δύο εστίες, Φωκικός και Παναχαϊκή αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Η ομάδα της Πάτρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, αλλά ο Φωκικός σκόραρε με κοντινή προσπάθεια του Γκόμες. Η καλή άμυνα των γηπεδούχων δεν μπόρεσε, πάντως, να σταματήσει τον Ουρτάδο στο 50ό λεπτό και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με έναν πολύτιμο βαθμό από την Άμφισσα. Ο αγώνας σημαδεύθηκε από το επεισόδιο του Αλέξη Κούγια με μερίδα φιλάθλων του Φωκικού στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την παρέμβαση του Σίμου Παπαδημητρίου, όμως, δεν πήρε μεγάλη τροπή.

Φωκικός (Βαζέχα): Γεωργίου, Θωμόπουλος (44' λ.τ Χαλούλος), Εσόνο, Λίτσος, Κωστόπουλος, Σκαρίμπας, Τετέ, Ταμπάκης, Μπουλούλης, Γκόμεζ, Θέος.

Παναχαϊκή (Φυντάνης): Πίτκας, Σπίνουλας, Σαλαμαστράκης, Ντίνας, Ολίσε, Μπρέσκα, Άντονι, Κοκκίνης (52' Κοκκίνης), Φουρτάδο, Ντιόγκο, Γκούρτσας.

Έπιασαν κορυφή ΑΕΛ και Γιαννιτσά

Θρασύβουλος - Βύζας Μεγάρων 0-0

Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής μεταξύ του Θρασύβουλου και του Βύζαντα. Η ομάδα των Μεγάρων έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να φύγει με τους τρεις βαθμούς (μία σε κάθε ημίχρονο), ενώ εκείνη της Φυλής ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντα Κόστα στις καθυστερήσεις. Στο 34' ο Διαμαντόπουλος προτίμησε να πασάρει στον Κρητικό αντί να πλασάρει σε κενή εστία, ενώ στο 89' ο Ντιαλό νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ από τον Ντα Κόστα.

Θρασύβουλος (Σταθόπουλος): Σταυριανός, Τζιωρτζόπουλος, Σύρος, Μπακάλης, Σταυροθανασόπουλος (79' Ντα Κόστα), Μπέκα, Ανδρίκος, Πλαβούκος (62' Σερέπας), Παπανίκου (53' Προβατίδης), Πάνος, Αγκόλι.

Βύζας Μεγάρων (Γεωργούλης): Παναγόπουλος, Γρομητσάρης, Βλάχος, Λαμπρόπουλος, Χαρτσιάς (69' Μανδύλης), Ταμπάκης, Βελέτης, Κοκόλης (81' Ζούμας), Διαμαντόπουλος (51' Ντιαλό), Σιώκος, Κρητικός.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Εργοτέλης - Ηρακλής 0-1

(35' πέν. Στεφανίδης)

Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Βόλου 2-2

(32' Κόντος, 92' Γκουγκουλιάς / 39' Στουρνάρας, 57' Ογιαρμπίντε)

Αναγέννηση Επανομής - Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-3

(7', 18', 53' Στεφανίδης)

Απόλλων Σμύρνης - Δόξα Δράμας 2-0

(41' Ιασωνίδης, 47' Τσιλιγκίρης)

Φωκικός - Παναχαϊκή 1-1

(20' Γκόμες / 50' Ουρτάδο)

Ηρακλής Ψαχνών - Πιερικός 2-0

(28' πέν. Σέγκος, 36' Τάουερ)

Καλλιθέα - Παναιτωλικός 1-1

(21' πέν. Ντακόλ / 38' Καμαρά)

ΑΕΛ - Εθνικός Γαζώρου 2-1

(45' Σκόνδρας, 90' Τσιμπάμπα / 70' Μπεκιάρης)

Νίκη Βόλου - Καβάλα 0-2

(26' Πλιάγκας, 83' Ντιέ)

Θρασύβουλος - Βύζας Μεγάρων 0-0

Ρεπό: Καλλονή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE 2.

Το live του Contra.gr

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK