Κοντονής: "Τη Δευτέρα θα καλέσουμε τον Ινφαντίνο"

O υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλη Ασλανίδη, αποκάλυψε πως τη Δευτέρα (27/04) θα γίνει η επίσημη πρόσκληση προς τον γενικός γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ώστε να παραστεί στη Βουλή για τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου.

Κοντονής: "Τη Δευτέρα θα καλέσουμε τον Ινφαντίνο"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή:

"Είναι ιδιαίτερη χαρά που οι εκπρόσωποι των μεγάλων ομάδων καταθέτουν την στήριξη σ' αυτό το δύσκολο και επίπονο έργο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, σ' ότι αφορά τα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με αφορμή αυτή την συνάντηση θα ήθελα να πω ότι ανεξάρτητα με το ποιά είναι τα κίνητρα που ένας σύλλογος τοποθετείται αρνητικά στην πολιτική μας, η κυβέρνηση δεν θα αποστεί ούτε χιλιοστού από τις αρχικές της τοποθετήσεις. Και θα συμπεριφέρεται με ισονομία απέναντι σ' όλους τους συλλόγους. Να μην υπάρχει καμία ανησυχία, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της. Κανείς δεν πρόκειται να αδικηθεί και κανείς να ευνοηθεί από την κυβέρνηση. Ότι κάνουμε, το κάνουμε με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού αθλητισμού, της ελληνικής κοινωνίας και για το κοινωνικό συμφέρον.

Είναι θετικό το γεγονός πως η UEFA στέλνει τον Ινφαντίνο στην Ελλάδα;

"Δεν θέλω να το σχολιάσω. Η πρόσκληση επισήμως θα διατυπωθεί την Δευτέρα. Εγώ απλά για να ενημερωθούν οι άνθρωποι για τις προθέσεις μας, το ανακοίνωσα από χθες. Και πιστεύω πως έχουν καταλάβει πως χρειάζεται μια άμεση επαφή με την ελληνική πλευρά για τα θέματα που μας απασχολούν".

Σας δίνει δύναμη το γεγονός πως μια ομάδα όπως η ΑΕΚ είναι ανοικτά υπέρ σας;

"Βεβαίως μας ευχαριστεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι μεγάλες ομάδες και οι μικρότερες, στηρίζουν το έργο της κυβέρνησης το οποίο έχει να κάνει με πράγματα που ξεπερνούν τους συλλόγους. Τονίζω όμως για μια ακόμα φορά ότι αν κάποιες ομάδες τοποθετούνται με επιφύλαξη ή ακόμα και αρνητικά, αυτό εμάς δεν θα μας κάνει να αποστασιοποιηθούμε από τις αξίες μας, δηλαδή από την ισονομία".

Διαβάστε ακόμα:

Στην Βουλή την Τρίτη ο γ.γ. της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK