Η Football League δεν αυξάνει τις ομάδες

Αρνητική ήταν η απόφαση της Football League στο ζήτημα της αύξησης των ομάδων για τη σεζόν 2015-2016, με ομάδες της Γ' Εθνικής.

Η Football League δεν αυξάνει τις ομάδες

Το ΔΣ της Football League αποφάσισε την Παρασκευή να μην κάνει δεκτό το αίτημα αρκετών συλλόγων της Γ' Εθνικής, το πρωτάθλημα της νέας σεζον να αρχίσει με περισσότερες από 20 ομάδες.

Σύλλογοι όπως ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου που κανονικά υποβιβάστηκαν από τη Super League στη Football League, δεν θα δηλώσουν (εκτός απροόπτου) συμμετοχή σε αυτό το πρωτάθλημα, αλλά θα επιλέξουν τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, για να απαλλαγούν από το βραχνά των χρεών.

Η πρόθεση της Football League, όμως, είναι τα κενά να συμπληρωθούν και το πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει συμμετέχοντες και από τη Γ' Εθνική, κατόπιν διεξαγωγής μπαράζ, και ως εκ τούτου ομάδες όπως ο Άρης διαθέτουν ακόμη ελπίδες.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η άνοδος στη Super League μόνο ομάδων που διαθέτουν άδεια συμμετοχής.

Σε περίπτωση που ο πρωτοπόρος ή ο δεύτερος της κατάταξης δεν πληροί της προϋποθέσεις, τότε το "εισιτήριο" θα πάρει ο τρίτος. Εάν ούτε αυτός δεν διαθέτει άδεια συμμετοχής, τότε προβιβάζεται ο τέταρτος, θέση που αποτελεί και το όριο.

Αυτή η πρόταση θα κατατεθεί και στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ που είναι προγραμματισμένο για τις 10 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συζήτηση για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK