Ρομάνο στο Contra.gr: "Μακάρι να κλείσω την καριέρα μου στον Ηρακλή"

O εκ των πρωταγωνιστών της φετινής ξέφρενης πορείας του Ηρακλής, Ντιέγκο Ρομάνο, μιλάει στο Contra.gr λίγες ημέρες μετά την επιστροφή της ομάδας στη Super League. Το σχόλιό του για τον πρόεδρο, η γλυκιά γεύση του κόσμου και η επιθυμία του να μείνει μέχρι τέλους στον Ηρακλή.

Ρομάνο στο Contra.gr: "Μακάρι να κλείσω την καριέρα μου στον Ηρακλή"

Ο Ντιέγκο Ρομάνο έφτασε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2014 και γρήγορα μετατράπηκε σε ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας του Ηρακλή. Οι εμφανίσεις του Αργεντινού (έχει ήδη 7 χρόνια στη χώρα μας και μιλάει πολύ καλά ελληνικά) στη φετινή σεζόν έδωσαν στον "Γηραιό" αυτό που του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Την εύκολη πάσα, τις καλές εκτελέσεις και τη γρήγορη σκέψη στη μεσαία γραμμή.

Το Contra.gr επικοινώνησε με το "10αρι" του Ηρακλή, τον Ντιέγκο Ρομάνο, ο οποίος αν και 35 χρονών δείχνει να μην καταλαβαίνει από ηλικίες και βάζει πλώρη για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα τη νέα σεζόν στη Super League.

Κατ' αρχάς πως είναι το κλίμα στην ομάδα μετά την επίτευξη της ανόδου;

"Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για αυτό που καταφέραμε. Δεν ήταν εύκολο σίγουρα, αλλά εμείς το κάναμε να φανεί έτσι".

Αυτός ήταν και ο στόχος σας από την αρχή;

"Από την αρχή ξέραμε πως ήρθαμε σε μια μεγάλη ομάδα. Θέλαμε την άνοδο αλλά ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο. Η ομάδα είχε πρόβλημα, δεν μπορούσε να κάνει πολλές μεταγραφές πέρυσι, είχε πολλά νέα παιδιά. Αλλά καταφέραμε να δέσουμε σαν σύνολο, αποκτήσαμε χημεία μεταξύ μας και πιστεύω πως αυτό βοήθησε στην καλή απόδοση που είχαμε στο γήπεδο".

Σημαντικό ρόλο πιστεύεις έπαιξε και ο ερχομός του προέδρου, του Σπύρου Παπαθανασάκη;

"Ξέραμε πως τα προηγούμενα χρόνια ήταν περίεργη η κατάσταση στην ομάδα. Ο Παπαθανασάκης, έφερε ηρεμία στα οικονομικά. Ο σύλλογος άρχισε να δουλεύει σωστά σε όλα τα επίπεδα από την ημέρα που ήρθε".

Ρομάνο στο Contra.gr: "Μακάρι να κλείσω την καριέρα μου στον Ηρακλή"
INTIME SPORTS

Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που επέλεξες πέρυσι τον Ηρακλή;

"Σίγουρα ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα. Έφυγα από μια χώρα που ήμουν καλά και εγώ και η οικογένειά μου και αν και είχα κάποιες προτάσεις από ομάδες της Super League, όταν έμαθα για τον Ηρακλή η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ήθελα το κάτι παραπάνω και ο Ηρακλής το προσφέρει αυτό".

Ποια η άποψή σου για τον πρόεδρο;

"Ο Παπαθανασάκης είναι πάντα μαζί μας. Αγαπάει το ποδόσφαιρο ίσως και πιο πολύ από εμένα! Είναι τρελαμένος με την ομάδα. Περάσαμε πολλά μαζί φέτος και καταφέραμε κάτι πολύ σημαντικό".

Πιστεύεις ότι παίκτες με εμπειρία από την Super League, όπως εσύ μπορούν να βοηθήσουν τα νέα παιδιά να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα πιο εύκολα;

"Βέβαια, θα γίνει ότι έγινε και φέτος. Η ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά και εμείς οι πιο έμπειροι πρέπει να τους δείξουμε πράγματα, αλλά και παράλληλα να μάθουμε κι από αυτούς. Θα έχει διαφορά από την Football League. Το καλό όμως είναι ότι τα νέα παιδιά που παίζουν στον Ηρακλή, έχουν όρεξη και ταλέντο και εμείς θα είμαστε δίπλα τους να τους βοηθήσουμε".

Το σχόλιό σου για την Super League; Πως σου φαίνεται σαν πρωτάθλημα;

"Είναι σε υψηλό επίπεδο το πρωτάθλημα. Πριν τρία χρόνια ήταν ακόμα καλύτερη η κατάσταση, πριν την κρίση, όμως πιστεύω ότι υπάρχουν μεγάλοι παίκτες. Δεν έχει καμία σχέση με την δεύτερη εθνική".

Τι έχεις να πεις για τον κόσμο του Ηρακλή;

"Εγώ προσωπικά θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας στήριξε και στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τους νιώθαμε σε κάθε αγώνα δίπλα μας κι αυτό μας βοήθησε στο παιχνίδι μας. Φυσικά του χρόνου τους χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο".

Ρομάνο στο Contra.gr: "Μακάρι να κλείσω την καριέρα μου στον Ηρακλή"
INTIME SPORTS

Η άποψή σου για την ΑΕΚ από τα δύο παιχνίδια που παίξατε φέτος; Μιας και είναι μία από τις ομάδες που θα βρείτε απέναντί σας και τη νέα χρονιά.

"Είναι μια καλή ομάδα με ταλέντο και νέα παιδιά όπως και εμείς. Δεν νομίζω όμως ότι έχουμε μεγάλες διαφορές. Πιστεύω θα είναι ακόμα καλύτεροι του χρόνου με την απαραίτητη ενίσχυση".

Κάνατε όμως και τρομερή πορεία στο Κύπελλο φέτος. Ήταν στόχος σας;

"Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν από την αρχή στους στόχους. Εμείς πρωτίστως θέλαμε την άνοδο και στη συνέχεια προέκυψε και το Κύπελλο. Σκεφτόμασταν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όμως ήμασταν άτυχοι στον ημιτελικό με την Ξάνθη. Χάσαμε το πρώτο και στο δεύτερο ενώ ήμασταν καλύτεροι και ψάχναμε το γκολ, πήρα κόκκινη κάρτα και κάπου εκεί τελείωσε το ματς".

Ένιωσες μοιραίος σε εκείνο το σημείο της αποβολής σου;

"Ένιωσα πολύ άσχημα. Ναι πιστεύω ήμουν ο μοιραίος γιατί η κόκκινη ήρθε σε μια στιγμή που ήμασταν καλύτεροι. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο, έχει τις καλές και τις κακές του στιγμές. Συνεχίζουμε".

Η άποψή σου για τον κόουτς, τον Νίκο Παπαδόπουλο, ποια είναι;

"Ο Νίκος έδειξε φέτος πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Έφτιαξε μια δυνατή ομάδα το καλοκαίρι παρέα με τον Μυροφορίδη και το τεχνικό τιμ. Για μένα έχει πολύ ταλέντο και μεγάλη θέληση να πετύχει. Κατάφερε φέτος και έφερε αρμονία στα αποδυτήρια. Αλλά πάνω απ' όλα είναι και καλός άνθρωπος".

Μπορεί πιστεύεις η ομάδα να τα πάει εξίσου καλά του χρόνου, σε ένα πιο απαιτητικό πρωτάθλημα;

"Η ομάδα έχει αρκετά νέα παιδιά τα οποία έχουν δείξει ότι μπορούν να ανταπεξέρθουν στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας. Πρέπει να τους στηρίξουμε και να πιστέψουμε σε αυτούς. Είναι το μέλλον του Ηρακλή, αλλά και της Ελλάδας. Μαζί με τις απαραίτητες προσθήκες μπορούμε να πάμε πολύ καλά του χρόνου"

Ρομάνο στο Contra.gr: "Μακάρι να κλείσω την καριέρα μου στον Ηρακλή"
INTIME SPORTS

Πού θα στοχεύσετε, στην παραμονή ή ίσως ακόμα και στα πλέι οφ;

"Πρώτος στόχος είναι η παραμονή και μετά ότι καλύτερο είναι να έρθει ας έρθει. Δεν πρέπει να πάμε σαν τρελοί. Σιγά σιγά. Το κεφάλι κάτω και δουλειά. Αυτό είναι το σημαντικότερο".

Οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι για τη νέα σεζόν;

"Για μένα είναι πολύ σημαντικό να ξαναπαίξω στη Super League και να διασκεδάσω κάθε λεπτό στο γήπεδο. Θέλω να βοηθήσω τον Ηρακλή και να δώσω τα πάντα ούτως ώστε να πετύχει τους στόχους του".

Δεδομένου ότι είσαι 35 χρονών, έχεις σκεφτεί να σταματήσεις το ποδόσφαιρο; Θα ήθελες να μείνεις μέχρι τέλους στον Ηρακλή;

"Νιώθω πολύ καλά και αγαπάω αυτό που κάνω. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2016 και μετά δεν ξέρω τι θα γίνει. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Εγώ και η οικογένειά μου αγαπάμε την Ελλάδα. Μακάρι όλα να πάνε καλά και να μπορέσω να κλείσω την καριέρα μου στον Ηρακλή. Αυτό θα ήταν το καλύτερο".

Διαβάστε ακόμη:

Επιστροφή του Ηρακλή στη Super League: Η Οδύσσεια τελείωσε, βρήκε την Ιθάκη του

Για περισσότερα θέματα σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο κι όχι μόνο, τα λέμε και στο twitter

News 24/7

24MEDIA NETWORK