Κωμική πρόταση από τη "μικρή" λίγκα

Αμετακίνητη στη θέση της η Football League στο Δ.Σ. της Παρασκευής για άνοδο τριών ομάδων, προτείνοντας όμως στη Super League να υποβιβάσει... όσες ομάδες θέλει! Δεν περνάει η πρόταση από τη “μεγάλη” λίγκα. Συνάντηση τη Δευτέρα, χωρίς πιθανότητες εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Κωμική πρόταση από τη "μικρή" λίγκα
INTIME SPORTS

Συνάντηση ανάμεσα στη Super League και τη Football League θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που καλείται να αποφασίσει τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν στο τέλος της φετινής σεζόν.

Η πρόταση για συνάντηση αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της “μικρής” λίγκας που έγινε την Παρασκευή 31/1, στη διάρκεια του οποίου ακούστηκε η πιο απίθανη θέση που θα μπορούσε να ακουστεί και η οποία είχε συζητηθεί μεταξύ σοβαρού και αστείου και στο περιθώριο της εκδίκασης στο Διαιτητικό την περασμένη Τρίτη.

Δεν μας ενδιαφέρει πόσους θα ρίξει η Super League. Ας ρίξει δύο, ας ρίξει και μία ομάδα. Εμείς θα ανεβάσουμε τρεις”, ειπώθηκε μεταξύ άλλων!

Τι σημαίνει αυτό; Πρώτα απ' όλα ότι η Football League παραμένει αμετακίνητη στη θέση της για άνοδο τριών ομάδων και δεν συζητάει ούτε καν την περίπτωση του αγώνα μπαράζ που προτείνει εναλλακτικά η Super League. Όμως τι λέει η “μικρή” προς τη “μεγάλη” λίγκα; Της λέει ουσιαστικά να ισχύσουν και οι δύο προκηρύξεις! Δηλαδή, να ανέβουν τρεις ομάδες και να υποβιβαστούν δύο! Κι έτσι η Super League να έχει του χρόνου 19 ομάδες, διεξάγοντας ένα πρωτάθλημα με... ρεπό! Με τα έσοδα από τηλεοπτικά κλπ να μοιράζονται δια του 19, ενώ θα ήταν αναγκασμένη του χρόνου να υποβιβάσει... 5 ομάδες, μια και τη μεθεπόμενη σεζόν θα πρέπει να επιστρέψει στις 16...

Την ύπαρξη αυτής της πρότασης, την παραδέχεται ευθέως η Football League με την ανακοίνωση που εξέδωσε: “ Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ και αποφάσισε ομόφωνα τον ορισμό πενταμελούς Επιτροπής που θα προτείνει στη SUPER LEAGUE συνάντηση με αντικείμενο εξεύρεσης εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς που έχει προκύψει μετά την αίτηση της ΕΠΟ προς το Τακτικό Διαιτητικό της Δικαστήριο, με θέμα τον υποβιβασμό 3 ή 2 ομάδων από τη SUPER LEAGUE στη FOOTBALL LEAGUE”!

Όλα τα παραπάνω όμως, απορρίπτονται ως αστεία πριν καν συζητηθούν! Μια τέτοια πρόταση χαρακτηρίζεται επιεικώς κωμική και θα αποτελούσε άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία, εφάμιλλη με τις περσινές... 21 ομάδες στη Β' Εθνική. Σε κάθε περίπτωση, εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν πως η Super League δεν σκοπεύει να μπει καν σε μια τέτοια κουβέντα και το έχει ήδη αποκλείσει ενόψει της συνάντησης της Δευτέρας. Ωστόσο, από διαρροές της Football League προκύπτει, πως στην πραγματικότητα η ατζέντα για τη συνάντηση της Δευτέρας θα είναι απολύτως ανοιχτή και μπορεί να προκύψει το οτιδήποτε. Όμως είναι σαφές πως το να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός πριν την εκδίκαση της υπόθεσης την Τρίτη, φαντάζει ως ένα σενάριο εξαιρετικά δύσκολο.

Στη συνάντηση των δύο λιγκών τη Δευτέρα, τη Football League θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρός της, Σπύρος Καλογιάννης και οι Ανδρέας Πάτσης (Νίκη Βόλου), Κώστας Παπαδόπουλος (Πιερικός), Γιάννης Αβραντίνης (Καλλιθέα) και Γιώργος Καλαποτλής (Εθνικός Γαζώρου).

Στο Δ.Σ. της “μικρής” λίγκας, εξάλλου, ορίστηκε και αναπληρωματικό μέλος ενόψει της εκπροσώπησης της Ένωσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο, λόγω του προβλήματος που είχε προκύψει με τον Γιώργο Σφυρή, ενώ όπως έγινε γνωστό, στην εκδίκαση της υπόθεσης θα υπάρξει πρόσθετη παρέμβαση από την ΠΑΕ Παναχαϊκή, μέσω του Αλέξη Κούγια που θα δώσει το παρών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK