Η συμμετοχή του Ντουρμισάι "άναψε φωτιά" στην Λαμία

Η Λαμία πανηγύρισε νίκη επί της Σπάρτης όμως δημιουργήθηκε θέμα με τον αριθμό των ξένων παικτών που χρησιμοποίησε και αναμένονται ενστάσεις από άλλες ομάδες.

FOOTBALL LEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÓÐÁÑÔÇ (Eurokinissi Sports)
FOOTBALL LEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÓÐÁÑÔÇ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Και εντελώς ξαφνικά, πρόβλημα για την Λαμία! Εντός γηπέδου επικράτησε 2-0 της Σπάρτης και με το "8 στα 8" που έκανε εντός έδρας στη φετινή Stoiximan.gr Football League βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνςη όμως στο φινάλε του ματς φαίνεται πως έχει προκύψει θέμα αναφορικά με τον αριθμό των ξένων παικτών που χρησιμοποιήθηκαν από την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ.

Στην αρχική 11άδα βρέθηκαν οι Μπλάζιτς, Όμο, Ντουρμισάι και Τζόκιτς ενώ στο 32' ο Ματσούκας έδωσε τη θέση του στον Βάντερσον και στο 51' ο Χριστοφιλάς στον Ρότσα, με άλλες ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία να ερευνούν αν υπάρχει παράβαση του ΚΑΠ από τη στιγμή που έπαιξε ο Αλβανός επιθετικός, Φιορίν Ντουρμισάι.

Από την πλευρά τους πάντως οι άνθρωποι της Λαμίας υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα αντικανονικής συμμετοχής του παίκτη από τη στιγμή που έχει ελληνική ταυτότητα και ελληνική διαβατήριο.

Στο άρθρο 19 παρ. 6 του ΚΑΠ επαγγελματικών ομάδων σημειώνεται: "Στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα, κάθε ομάδας της κατηγορίας, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα έξι (6) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα κάθε ομάδας είναι τρεις (3) ποδοσφαιριστές".

Στο άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ για σχετικές παραβάσεις προβλέπεται: "Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και της αφαιρούνται τρεις ( -3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK