Πηλαδάκης: "Μόνο τα σημαιάκια δεν έστηναν στα παιχνίδια της ΑΕΛ"

O πρώην μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό κι αναφέρθηκε στη νέα εποχή της ομάδας, στο ζήτημα της αδειοδότησης, ενώ αποκάλυψε πως η επικείμενη δίκη για το "Koriopolis" θα φέρει στο φως σημαντικές λεπτομέρειες για τη σεζόν του υποβιβασμού.

Πηλαδάκης: "Μόνο τα σημαιάκια δεν έστηναν στα παιχνίδια της ΑΕΛ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης στον τηλεοπτικό σταθμό "Astra".

Ο γνωστός επιχειρηματίας αναφέρθηκε σ' όλα τα "καυτά" ζητήματα που αφορούν τη θεσσαλική ομάδα, ενώ αποκάλυψε πως η επικείμενη δίκη για το "Koriopolis" θα φέρει στο φως σημαντικές λεπτομέρειες για τη σεζόν του υποβιβασμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επιστροφή του στο AEL FC Arena:

"Δεν θέλει και ερώτηση. Είναι προφανές ότι είμαι συγκινημένος. Αυτό το γήπεδο από τις πρώτες μπουλντόζες και τη συναυλία με τον Φίλιππο το ζήσαμε πέτρα πέτρα όλοι μαζί. Παρακολουθώ την ομάδα, βλέπω τα ματς όπου είμαι και μπορώ, χαίρομαι με τις χαρές, στενοχωριέμαι με τις λύπες. Συγκινούμαι πολύ. Από τη χρονιά που η ομάδα έπεσε όλοι ελπίζαμε στην επιστροφή της και αυτό με χαροποιεί, να στηρίζουμε την ομάδα, τη διοίκηση, τους παίκτες και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την άνοδο".

Για την αδειοδότηση:

"Είμαι 100% σίγουρος ότι η καθυστέρηση δεν έχει βάση. Ανεξαρτήτως των ελέγχων, από τη στιγμή που έχει τελειώσει η εκκαθάριση η παλιά ΠΑΕ πρέπει να διαγραφεί από το ΓΕΜΗ και να προχωρήσει η νέα ΑΕΛ. Στην παλιά κάποια στιγμή, όποτε θέλουν να κάνουν έλεγχο. Είναι ένα σωματείο που έχει πληρώσει τους περισσότερους φόρους από ό,τι έχουν πληρώσει όλες οι ομάδες της Β' Εθνικής. Να ψάξουν αλλού οι αρχές να βρουν την αλήθεια και όχι στη δική μας ομάδα.

Να ψάξουν να βρουν τι φόρους έχουμε πληρώσει εμείς, ακόμα και από τότε που έφυγα εγώ από το παλιό ΑΦΜ ως σήμερα και μετά ας πάει να ψάξει το υπόλοιπο ελληνικό ποδόσφαιρο της Β' Εθνικής και να μας κάνουν ό,τι σχόλια θέλουν. Ακούω ανακοινώσεις αριστερά και δεξιά από άλλες ομάδες. Ας δηλώσουν τι φόρους έχουν πληρώσει για συμβόλαια αυτοί, ας τα διασταυρώσουν με τα δικά μας και μετά να κάνουν σχόλια. Θεωρώ ότι έπρεπε ήδη να έχει διαγραφεί και πιστεύω και αισιοδοξώ ότι με οποιοδήποτε τρόπο αυτό θα συμβεί".

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

"Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Εμείς μπήκαμε ρομαντικά σε αυτό, είπαμε ότι θα το διορθώσουμε, αρκετοί πρόεδροι της Super League ήθελαν να μπει μια τάξη. Υπάρχει μία επιφύλαξη από αρκετούς. Εγώ ήμουν πιο αντιδραστικός. Αν μπορούσαν να συντονιστούν οι μικρομεσαίες ομάδες θα μπορούσαν να επιβάλουν δικούς τους όρους με την καλή έννοια. Βάλτε τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να παίζουν οκτώ φορές τον χρόνο μαζί. Στο δεύτερο ματς τα γήπεδα θα είναι άδεια.

Χρειάζεται ανταγωνισμός. Η Λέστερ παίρνει πρωτάθλημα στην Αγγλία, στη Γαλλία οι μεγάλες ομάδες πρωτοστάτησαν να μοιράζονται τα έσοδα από τα τηλεοπτικά. Αυτό δίνει υγεία. Όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός, είτε οι μεν, είτε οι δε προσπαθούν να το ελέγξουν και αυτό καταστρέφει το άθλημα".

Για τις προτάσεις Πανόπουλου:

"Μίλησα με τον Πανόπουλο. Είχαμε κοινές απόψεις παρότι διαφωνούσαμε σε αρκετά ζητήματα. Εύκολα μπορούν να επιβάλουν πιο αξιοκρατικά κριτήρια. Δεν μπορούν τα έσοδα να έχουν τόσο μεγάλες διαφορές. Πιστεύω ότι θα λιγόστευαν οι φασαρίες μεταξύ των μεγάλων ομάδων αν γινόταν να μην παίρνει μόνο ο πρωταθλητής το σύνολο των εσόδων. Θα έχει το κίνητρό του ο πρωταθλητής, αλλά να μοιράζονται καλύτερα τα χρήματα. Θα είχαν λιγοστέψει οι τριβές".

Αν δέχτηκε πρόταση να αναλάβει πρόεδρος στη Super League:

"Μου έγιναν διάφορες προτάσεις και στο παρελθόν και τώρα. Δεν έχει σημασία και αυτή τη στιγμή δεν με απασχολεί. Μετά από τόσα χρόνια δεν έχω καμία διάθεση για φιγούρα. Ξέρω το πέρασμά μου από το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα καλά μου και τα λάθη μου. Αυτό που χρειάζεται είναι αυτοί που διατυμπανίζουν ότι θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου να πάρουν μέτρα ουσιαστικά και να μη μένουν στους διαλόγους, τις ανακοινώσεις, τις κουβέντες. Αν τα εφαρμόσουν, τότε τα πράγματα θα πάρουν καλύτερο δρόμο".

Για το αν έχει τελειώσει η ενασχόλησή του ποδόσφαιρο:

"Από την πρώτη στιγμή που ήρθα και για 10 χρόνια είχα πει ότι μετά την ΑΕΛ δεν θα με συγκινούσε τίποτε άλλο. Είμαι φίλαθλος της ΑΕΛ. Έχει μία αξιόπιστη διοίκηση, ο κύριος Κούγιας τρέχει πολύ και από το αποτέλεσμα κρινόμαστε όλοι. Εγώ ως φίλαθλος ή ως χορηγός θα στηρίζω όσο μπορώ. Υπάρχει ένα γήπεδο που έγινε με πολύ αίμα και πρέπει να το κρατάμε ζωντανό και να το αγαπάμε. Το γήπεδο δεν θα φύγει, εδώ θα μείνει. Υπάρχουν υποχρεώσεις που είναι πολύ πιο μικρές σε σχέση με την επένδυση και στενοχωριέμαι όταν βλέπω ζημιές στο γήπεδο. Το σπίτι μας είναι, δεν το ζήτησα να το πάρω και να φύγω".

Για το 2011, αν δεν έκανε τα πάντα για να μείνει η ΑΕΛ και αν γύριζε ο χρόνος τι θα άλλαζε:

"Στο αγωνιστικό έγιναν αρκετά λάθη και θα τα διόρθωνα. Το μοντέλο Αγγλίας που εμπιστεύεσαι έναν προπονητή έχει να κάνει με το πρόσωπο. Για παράδειγμα τον Τσιώλη θα τον εμπιστευόμουν τυφλά να αναλάβει όλη τη διαδικασία. Έκανα σφάλματα.

Μου λένε ότι θα βγουν πράγματα από το koriopolis που θα με στενοχωρήσουν. Ήταν μία χρονιά που ό,τι κάναμε βρίσκαμε εμπόδια αθέμιτα. Βγήκαν συνομιλίες και έχω την εντύπωση ότι μόνο τα σημαιάκια δεν έστηναν στα παιχνίδια μας. Παρόλα αυτά βρεθήκαμε κοντά να σώσουμε την ομάδα. Κόστισε ψυχολογικά και δευτερευούσης οικονομικά. Η στενοχώρια δεν σηκώνεται, το οικονομικό το βάζεις σε μία τάξη, γιατί πέρασα και περνάω ακόμα μια ανηφόρα.

Δεν θα άλλαζα τίποτα σε ό,τι αφορά στην αξιοπρέπεια της ομάδας. Μείναμε αξιοπρεπείς, όρθιοι. Μπορεί να έσωσαν τον Αστέρα Τρίπολης τη Δευτέρα και να άλλαξαν τον κανονισμό και να μας έριξαν την Παρασκευή για να ανέβουν παραπάνω ομάδες. Μπορεί την επόμενη η ΕΠΟ, που έλεγε ότι δεν γινόταν αναδιάρθρωση, να έκανε για να μείνουν ομάδες που έπεσαν... Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αφήσουν την ΑΕΛ εκτός. Η αξιοπρέπεια δεν συναλλάσσεται. Αυτό θα θυμούνται όλοι. Με τις δυσκολίες σταθήκαμε όρθιοι και δεν συμβιβαστήκαμε".

Τέλος, έστειλε μήνυμα στον κόσμο:

"Μου έχει λείψει πολύ και τα περάσματα από την πόλη στις κακές και καλές στιγμές. Όλο αυτό το διάστημα που έχω φύγει, παρακολουθώ τους αγώνες, έχω στενοχωρηθεί με κάποια αρνητικά αποτελέσματα, αλλά έχω μπει σε μία διαδικασία να ξεχνάω τις δυσάρεστες στιγμές. Θυμάμαι την άνοδο, την Ευρώπη, τα Κύπελλα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της προσωπικής μου ζωής μετά την οικογένειά μου και δεν ξεχνιέται εύκολα μέχρι ο Θεός να με αναπαύσει".

Δείτε σε VIDEO τις δηλώσεις του:

News 24/7

24MEDIA NETWORK