Τσιώλης: "Ο στόχος της ΑΕΛ είναι μεγαλύτερος από την άνοδο"

Ο Σάκης Τσιώλης παρουσιάστηκε από την ΑΕΛ ως ο νέος τεχνικός των "βυσσινί" και διαβεβαίωσε ότι η ομάδα θα βρίσκεται του χρόνου στη Super League.

Τσιώλης: "Ο στόχος της ΑΕΛ είναι μεγαλύτερος από την άνοδο"

Αναλυτικά:

Για την απόφασή του να επιστρέψει στην ΑΕΛ: "Σε αυτές τις περιπτώσεις τι να πει ο προπονητής; Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που ξεκλείδωσε το δρόμο για να επιστρέψω στην ΑΕΛ. Στη κρίσιμη και όχι δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος. Με έναν άνθρωπο που είχε κάνει δηλώσεις και ως προπονητή με κέρδισε. Όταν δήλωσε πως είμαι ένας από τους αδιάφθορους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εναι επίτευγμα σε αυτό το σύστημα να παραμείνεις αδιάφθορος.

Δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να έρθω εδώ. Όταν ένας άνθρωπος σου ανοίγεται κατά αυτό το τρόπο σε κερδίζει απευθείας. Η στιγμή είναι κρίσιμη. Θα πρέπει σήμερα να τελειώσουν όλες οι μουρμούρες με τους προπονητές και τα εσωτερικά θέματα μιας και πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Η οργάνωση και όλο αυτό το όραμα είναι πάρα πολύ μεγάλο και μπορεί να γίνει εδώ στη Λάρισα".

Για την άνοδο στη Super League: "Σαν μέλος της χρυσής δεκαετίας έχω να σας διαβεβαιώσω πως η Λάρισα θα επανέλθει στη Super League. Διαβεβαίωσα στους παίκτες πως πρέπει αυτό να γίνει με εσάς και τα ονόματά σας να συνδεθούν με αυτό.

Η Λάρισα δεν είναι μόνο για την άνοδο. Είναι και η άνοδος. Ο στόχος είναι πιο μεγάλος και είναι αυτός. Θα πρέπει να οργανωθεί και να έρθει αυτή η αρμάδα και πάλι στο πιο υψηλό επίπεδο. Αυτή τη δυναμική μπορεί να ταράξει τις μεγάλες ομάδες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το κόσμο που με συγκίνησε με τα μηνύματά του".

Γιατί καθυστέρησε η επιστροφή του στην ΑΕΛ : "Οι συγκυρίες ήταν αυτές που δεν μου επέτρεψαν να έρθω πιο πριν στην ομάδα. Κάποια στιγμή κάποιοι φίλαθλοι με ρώτησαν: «Τι γίνεται και γιατί δεν έρχεσαι;». Τους απάντησα: «Δεν έρχομαι εδώ για σας γιατί θέλω μαζί να πετύχουμε σπουδαία πράγματα». Το τελευταίο ήταν το οικονομικό.

Θα ήθελα να μην ξαναβγώ πουθενά στα Μέσα γιατί είναι κρίσιμα τα ματς που ακολουθούν. Την τελευταία μέρα αν πάνε όλα καλά θα συζητήσουμε. Θα υπάρχει ενημέρωση τεχνικής φύσεως κάθε δεκαπέντε μέρες. Θα ήθελα να τονίσω πως κορυφή αυτής της ιεραρχίας της ομάδας είναι ο Κούγιας. Το στιλ και ο χαρακτήρας κάθε συλλόγου είναι αυτός που καθορίζει το προπονητικό κάθε προπονητή όπως έλεγαν και τεράστιοι τεχνικοί".

Για το τεχνικό τιμ: "Χωράνε πάρα πολλά άτομα εξειδικευμένα που να είναι η ΑΕΛ. Η ομάδα με την πάροδο του χρόνου θα εξελιχθεί σε κάτι σπουδαίο και θα γίνει μια τεράστια δύναμη. Τώρα σε μια χρονιά που είναι δομημένη με τέτοια άτομα δεν υπάρχει κανένας λόγος να πειραχθούν άτομα. Είναι η αρχή μου. Τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχουν στάνταρ άτομα στο προπονητικό μου τιμ. Ο Κοσμάς Στράτος, ο Λάζαρος Κυριλίδης, ο γιος μου Βαγγέλης Τσιώλης υπήρχαν και θα υπάρχουν. Μπροστά μου όμως είναι τα παιδιά που υπάρχουν ήδη στο τιμ".

Κούγιας: "Έφερα τον καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα"

Αρχικά πριν τον Σάκη Τσιώλη, ο ιδιοκτήτης των "βυσσινί", Αλέξης Κούγιας, επανέλαβε ότι η παρουσία του νέου προπονητή θα είναι η τελευταία δημόσια παρουσία του για την ΑΕΛ, ενώ μίλησε για τις επαφές του με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό, τονίζοντας πως ο Τσιώλης θα είναι το αφεντικό, ακόμη κι αν η ΑΕΛ δεν καταφέρει να κερδίσει την άνοδο. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις δημόσιες εμφανίσεις του: "Σήμερα είναι η προτελευταία φορά που θα έχω δημόσια παρουσία για την ΑΕΛ. Η τελευταία θα είναι στην γιορτή της πίτας του Σαββάτου. Ο λόγος είναι σημασιολογικός. Ο ένας είναι γιατί θα θεωρούσα αδιανόητο τη στιγμή που η ΑΕΛ θα αρχίσει να λειτουργεί ως σοβαρή Ανώνυμη Εταιρία με το Α και το Ω να είναι ο προπονητής. Γιατί οι σοβαρές εταιρίες λειτουργούν πρώτα με ένα καλό προπονητή".

Για την πρόσληψη του Τσιώλη: "Προσωπικά κατάφερα να φέρω τον καλύτερο Έλληνα προπονητή που σε δευτερόλεπτα έκανε δεκτή την πρότασή μου. Την ίδια στιγμή σε πόλη της Ελλάδος περίμεναν να λειτουργήσει ένα έργο που ξεκίνησε με τον Τσιώλη και συνέχισε να λειτουργεί με το δικό του πλάνο (εννοεί τον Αστέρα Τρίπολης). Το καλοκαίρι επισκέφτηκα τον κύριο Τσιώλη στη Ρόδο που μου αποκάλυψε πως ήταν το όνειρό του η ΑΕΛ, όμως είχε δώσει το λόγο του στην Κέρκυρα".

Για το όνομα της ΑΕΛ: "Είδατε πόσο μεγάλη σημασία έχει για την ΑΕΛ το γεγονός πως αρνήθηκε να αναλάβει την Κέρκυρα της Football League. Το να δεχτεί την πρότασή μου που μέσω εμού ηταν πρόταση όλων των Λαρισαίων και να είναι προπονητής της ΑΕΛ είναι τεράστια για την θέση που βρίσκομαι. Προσωπικά εγώ σαν εγγυητής μιας προσπάθειας δεν θα επεμβαίνω. Υπάρχουν οι Λιόντος-Κυπαρίσσης και όλοι μαζί θα κάνουμε τα πάντα για να καταλάβουν όλοι οι Λαρισαίοι πως το αφεντικό αυτής της ομάδας και τώρα που είμαστε ένα βαθμό πριν την κορυφή, όταν θα φτάσουμε στην κορυφή, ακόμη κι αν δεν καταφέρουμε να ανέβουμε, θα είναι ο Σάκης Τσιώλης.

Είναι σχέση ζωής. Να το συνειδητοποιήσετε όλοι. Πρέπει να γίνει βίωμα όλων των οπαδών μας αυτό εφόσον θέλουμε ο Τσιώλης να κάνει τη δική του σχολή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δική μου καταξίωση θα είναι να ακούσω το AEL FC ARENA να δονείται με το όνομα του προπονητή μου. Με τα ονόματα των παικτών μας. Θα είμαι ο πιο επιτυχημένος παράγοντας. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασαν να υπάρχουν παράγοντες ως πρωταγωνιστές. Δεν θα με ξαναδείτε ποτέ στη πρώτη γραμμή. Θα είμαι σε ένα τραπέζι πιο εκεί και θα απολαμβάνω το έργο μου. Το δημιούργημά μου. Αυτή θα είναι η ικανοποίηση!

Είναι μάθημα για όλους τους προέδρους του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτό. Είχα τη δυνατότητα να ακούσω τους οπαδούς μας που αναγνωρίζουν πως κάνω αυτά που δεσμεύθηκα. Πρώτη φορά στα χρόνια που έχω ποδοσφαιρική ομάδα ο προπονητής δεν έβαλε ως προαπαιτούμενο το οικονομικό. Και ας ολοκληρώθηκε το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας πριν από ένα τέταρτο."

Για τη συνύπαρξη Τσιώλη - Κυπαρίσση - Λιόντου:" Το ποιος είναι ο Σάκης Τσιώλης δεν χρειάζεται να το πούμε. Χαίρομαι που ταράχτηκαν τα νερά με αυτή την είδηση. Όταν εγώ πήρα την ΑΕΛ προέβαλαν τις ατυχείς στιγμές της προσωπικής ζωής μου όμως τώρα δεν θα χουν και τίποτα να λένε γιατί δεν θα χω τίποτα να κάνω. Αν μου κάνει την τιμή ο Τσιώλης να συζητάμε μαζί το αγωνιστικό. Είναι βέβαιο πως θα συζητάμε με τους Κυπαρίσση-Λιόντο για την λειτουργία της ομάδας. Πολλοί από τους παίκτες που πήραμε και από αυτούς που έχουμε σκοπό να πάρουμε τους συζητούσαμε. Είναι διαφορετικό να συζητάς με ένα φίλο και με αυτόν που επέλεξες να είναι αφεντικό αυτής της ομάδας.

Ζητάω από τους οπαδούς ένα πράγμα. Όταν έχεις πάρει τον καλύτερο προπονητή. Εναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας σου στο παρελθόν. Όταν ένας προπονητής πήρε ομαδούλες και τις έκανε ομάδες. Πρέπει οι οπαδοί μας να ηρεμήσουν και στην αποτυχία να σκέφτονται και ποιον άλλο να φέρουμε; Μήπως αυτός που δεν παίζει, γιατί παίζουν οι παίκτες, θα πρέπει να τον βοηθήσουμε να φτιάξει κάτι; Εμείς πρέπει να αναρωτιόμαστε ποιον να φέρναμε!

Δεν έχω κάνει το απόλυτο και το αναγνωρίζω στις επιλογές των παικτών. Ο προπονητής θα βοηθήσει σε αυτό. Του εύχομαι καλή τύχη Θέλω να ευχαριστήσω ένα φίλο μου το Μάκη τον Σαμαρτζή που τον είχα παίκτη και του οφείλω την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης".

News 24/7

24MEDIA NETWORK