Σκληρή ανακοίνωση της Νίκης Βόλου κατά της ΑΕΛ

Ανακοίνωση με την οποία ασκεί δριμεία κριτική στην στάση των οπαδών της ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό εξέδωσε η Νίκη Βόλου, με αφορμή τα επεισόδια στο μεταξύ τους φιλικό.

Σκληρή ανακοίνωση της Νίκης Βόλου κατά της ΑΕΛ
INTIME SPORTS

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του φιλικού αγώνα ΝΙΚΗ Β. – ΑΕΛ την 22/08/2015 στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευση και τον έντονο προβληματισμό μας για όσα διαδραματίστηκαν. Απογοήτευση γιατί δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα που έχουμε ως Σύλλογοι και ως φίλαθλοι να μπορούμε να παρακολουθήσουμε τους αγώνες των ομάδων μας οπουδήποτε και αν αυτοί διεξάγονται. Το μόνο που κάνουμε εκ των υστέρων είναι να διαμαρτυρόμαστε με κροκοδείλια δάκρυα για το δικαίωμα που μας στερεί η Πολιτεία για ελεύθερες οπαδικές εκδρομές.

Ενώ προγραμματίσαμε αγώνα προετοιμασίας με την ΠΑΕ ΑΕΛ εντελώς αδικαιολόγητα εξελίχθηκαν απίστευτες σκηνές στις κερκίδες, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών παιδιών και απλών φιλάθλων που ήλθαν στο γήπεδο απλά για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο. Δεν τολμούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν, αν οι οπαδοί της ομάδας μας έρχονταν στο γήπεδο, καθώς αυτοί σεβάστηκαν την προτροπή της Διοίκησης μας, να μην έρθουν οργανωμένα στο γήπεδο προς αποφυγή οποιασδήποτε άσχημης κατάστασης. Δυστυχώς, όμως αυτοί οι λίγοι που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό δέχτηκαν την αναίτια επίθεση οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας.

Αν δηλαδή συμβαίνουν αυτά στην πόλη μας τι θα συμβεί σε περίπτωση τέλεσης αγώνα της ομάδας μας στην πόλη της Λάρισας; Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, ενόψει της έναρξης των Πρωταθλημάτων της νέας περιόδου και με ανοιχτό το ενδεχόμενο η ομάδα μας να χρησιμοποιήσει το στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας (όπως μας ζήτησε η αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής της ΕΠΟ) ως έδρα για τους επίσημους αγώνες.

Πόσους κινδύνους εγκυμονεί μία τέτοια απόφαση; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν – ό μη γένοιτο – συμβεί κάτι σοβαρό στο μέλλον; Καλούμε όλους τους αρμοδίους φορείς και κυρίως την ΕΠΟ, που θα λάβει την τελική απόφαση για το γήπεδο που θα δώσει τους αγώνες έδρας η ομάδα μας, να λάβουν υπ’ όψιν τόσο τα χθεσινά γεγονότα, όσο και την γενικότερη αντιπαλότητα που -κακώς – υπάρχει μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Ελπίζουμε η τελική απόφαση να είναι η δέουσα και συμφέρουσα για το κοινό καλό όλων όσων ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και θέλουμε να το τοποθετήσουμε σε υγιείς βάσεις, φέρνοντας στο γήπεδο την οικογένεια και τα μικρά παιδιά. Τέλος, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους αστυνομικούς, οι οποίοι τραυματίστηκαν – ευτυχώς – ελαφρά στα χθεσινά επεισόδια, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους"

Διαβάστε ακόμα:

Επεισόδια μεταξύ φιλάθλων της Νίκης Βόλου και της ΑΕΛ

News 24/7

24MEDIA NETWORK