"Είναι τραγικό να ασχολούμαστε με τον Ντάνο κι όχι με ανθρώπους σαν τον Γκέραρντ"

Ο αρχηγός του ΟΦΗ Κώστας Κιάσσος φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Για μια μπάλα ζούμε" με τους Δημήτρη Σαμόλη, Αλέξη Βιρβίλη και Βασίλη Τεμπέλη και μίλησε για τη συνεργασία του με τον Ευγένιο Γκέραρντ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

FOOTBALL LEAGUE / ÏÖÇ - ÁÑÇÓ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
FOOTBALL LEAGUE / ÏÖÇ - ÁÑÇÓ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για τον Ευγένιο Γκέραρντ:« Ο συγκεκριμένος άνθρωπος για εμένα είναι κάτι πάρα πολύ ιδιαίτερο. Κάτι ξεχωριστό. Αν δεν υπήρχε, εγώ -σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο- δε θα είχα κάνει τίποτα στη ζωή μου. Νομίζω ότι αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι αυτός ο άνθρωπος βοήθησε τόσο κόσμο, έκανε τόσα πράγματα εδώ, αγαπήθηκε από όλη την Ελλάδα και δυστυχώς είναι ξεχασμένος. Το να σε ξεχνούν οι άνθρωποι που τους έχεις βοηθήσει και πλέον να ζουν πλουσιοπάροχα είναι το χειρότερο από όλα. Και δε μιλάω μόνο για τους αθλητές. Προσέφερε πολλά και ήταν πάντα δίπλα σε όλους. Τι να πούμε; Μόνο καλά λόγια. Μπορούμε να μιλάμε για μέρες. Εμένα με στεναχωρεί που τον βλέπω έτσι. Είναι πολύ δύσκολο για μένα. Είδαμε και την ανταπόκριση του κόσμου.

Από το σημείο της ζωής του που άρχισαν τα προβλήματα υγείας, πολλοί απομακρύνθηκαν. Ο υιός του και η σύζυγός του με εξέφρασαν αυτό το παράπονο και αυτό είναι που με θλίβει. Είναι καθαρά ανθρώπινο. Υπάρχει και το ανθρώπινο στον αθλητισμό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για το αν υπάρχει κάποιο περιστατικό που να θυμάται:« Η επιμονή και η πίεση που άσκησε πάνω μου. Τότε δεν μπορούσα να το καταλάβω. Θυμάμαι την πρώτη μου συμμετοχή κόντρα στον ΠΑΟΚ, στον οποίον έπαιζε και ο Τουρσουνίδης. Τότε ήμουν ένα χρόνο στον ΟΦΗκαι δεν είχα παίξει καθόλου. Εμείς θέλαμε το παιχνίδι, καθώς με νίκη βγαίναμε στην Ευρώπη. Με πλησίασε και μου είπε: «Δεν έχεις ξαναπαίξει, δεν έχεις κάνει τίποτα. Αν όλα πάνε καλά θα σε βάλω και θα πας μαν του μαν στον Τουρσουνίδη». Και το έκανε, με έβαλε στο τέλος, η ομάδα νίκησε 2-1 και βγήκαμε στην Ευρώπη. Τότε ξεκίνησα και εγώ».

Για τη μετά τον Γκέραρντ πορεία του ΟΦΗ:« Ο Γκέραρντ ήταν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του ΟΦΗ. Μπορεί να λέμε ότι τα πρόσωπα φεύγουν και μένουν οι ομάδες, αλλά δίπλα στον ΟΦΗ, υπάρχει το όνομα του Γκέραρντ. Ο Γκέραρντ δούλευε πρωτοποριακά τότε.

Παλαιότερα υπήρχε σταθερότητα και ηρεμία. Υπήρχε ο Θόδωρας Βαρδινογιάννης, ο Μυριοκεφαλιτάκης, ο Καζανάκης. Όλα ήταν αρμονικά Όταν άρχισαν να φεύγουν κομμάτια από το… παζλ, ήρθε η κατηφόρα. Είδαμε διοικήσεις, χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον, που κάθε χρόνο γίνονταν και οργανωτικά χειρότερες. Έτσι ήρθε και ο υποβιβασμός του 2009. Υπήρξε κακή διαχείριση και η ομάδα βρέθηκε με πολλά χρέη. Στην παρούσα φάση υπάρχει μία διοίκηση που πραγματικά κάνει τεράστια προσπάθεια, αλλά πρέπει να υπάρχει διάρκεια. Δε γίνεται μέσα σε ένα χρόνο να αλλάξουν όλα. Αυτά έπαιξαν ρόλο για τα προβλήματα στον ΟΦΗ».

Για την ανάγκη που έχει η Σούπερ Λιγκ τον ΟΦΗ:« Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, υπήρχαν ομάδες που έφερναν τον κόσμο στα γήπεδα. Τα επεισόδια και τα περιστατικά βίας ήταν ελάχιστα. Για αυτό πήγαινε ο κόσμος της επαρχίας στο γήπεδο. Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι ο πατέρας αμφιταλαντεύεται να πάρει το παιδί του στο γήπεδο, σκεπτόμενος τα επεισόδια. Αυτά έχουν διώξει κόσμο από τα γήπεδα, μαζί με την κακή οργάνωση, τα μέτρα ασφαλείας και την προσέγγιση που έχουμε για τον αθλητισμό. Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι ο κόσμος βλέπει πλέον τι γίνεται στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Και όταν παίζουν με τη νοημοσύνη του είναι δύσκολο να πεισθεί να δώσει πέντε και δέκα ευρώ. Παλαιότερα τα πράγματα ήταν πιο αγνά και πιο όμορφα. Υπήρχε αγάπη για τον αθλητισμό. Πλέον ο κόσμος βλέπει τι γίνεται και κουράζεται. Προτιμά να πάει στη θάλασσα με την οικογένειά του, παρά στο γήπεδο.

Η αλήθεια είναι ότι τότε ένιωθα περισσότερο ποδοσφαιριστής. Ήταν και οι παίκτες διαφορετικοί, καθώς υπήρχε μεγαλύτερη μάζα καλών ποδοσφαιριστών. Το 80% ήταν πάνω από το καλό. Για αυτό υπήρχαν περισσότερες ανταγωνιστικές ομάδες».

Για τους λόγους που δεν ανέβηκε ο ΟΦΗ στη Σούπερ Λιγκ:« Ξεκινήσαμε ως φαβορί αλλά τα φαβορί πρέπει να το αποδεικνύουν και στο γήπεδο. Κάναμε μέτρια και κακά παιχνίδια και χάσαμε βαθμούς από αντιπάλους που δεν έπρεπε. Αν θες να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να νικήσεις και εντός και εκτός έδρας τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από την έβδομη θέση. Αυτά τα ματς σου δίνουν το πρωτάθλημα. Στον δεύτερο γύρο πήγαμε καλά, αλλά ήταν αργά για εμάς, διότι κι οι άλλοι συνέχισαν τα σερί τους. Την άνοδο τη χάσαμε από πολύ μέτριες ομάδες».

Για το αν θα συνεχίσει και του χρόνου:« Το λέω πρώτη φορά. Ναι! Μάλλον του χρόνου θα είναι η τελευταία μου σεζόν. Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει μέχρι το τέλος της καριέρας του να έχει στόχους. Δεν υπάρχει λόγος να παίζει μόνο για χόμπι».

Για το τι θα κάνει μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση:« Αυτό είναι λίγο μακρινό. Εδώ και κάποια χρόνια ασχολούμαι με την ατομική βελτίωση των παικτών, στην ενδυνάμωση και σε άλλα πράγματα».

Για το τι θα ήθελε να πει στον κόσμο:« Ο κόσμος περνάει πάρα πολύ δύσκολα. Δεν έχουμε ανάγκη τους οπαδούς να σκοτώνονται, να μαχαιρώνονται και να βγάζουν πιστόλια. Έχουμε καταντήσει Αγκόλα… Υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα. Το θεωρώ αδιανόητο τα πιο σημαντικά πρόσωπα στην Ελλάδα να είναι οι παίκτες του Survivor, ενώ υπάρχουν οικογένειες που πεινούν και που μένουν στα παγκάκια. Εμείς ασχολούμαστε με τη βία και το τι έκανε ο Ντάνος. Είναι τραγικό αυτό που παρουσιάζουμε ως λαός. Πρέπει να μπούμε στο δρόμο μας».

Ακούστε τη συνέντευξή του…

News 24/7

24MEDIA NETWORK