Πέντε πρόσωπα, μια κατηγορία

Με αφορμή τη σέντρα της νέας αγωνιστικής περιόδου, πέντε πρόσωπα της Football League, οι Κριστόφ Βαζέχα, Αλέξης Κούγιας, Σίνισα Γκόγκιτς, Τάσος Ρουσάκης και Πάτρικ Ογκουνσότο, μίλησαν στο Contra.gr για το εφετινό πρωτάθλημα και τους προσωπικούς στόχους τους. Δείτε τα πλήρη ρόστερ των 21 ομάδων.

Πέντε πρόσωπα, μια κατηγορία

Ο μεγάλος Κριστόφ Βαζέχα που δοκιμάζει για πρώτη φορά την τύχη του σε ομάδα δεύτερης κατηγορίας και ο Σίνισα Γκόγκιτς που μετά από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για τον Εργοτέλη καλείται να επαναφέρει την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια. Ο Αλέξης Κούγιας που δεν ξεχνά τα όσα διαδραματίστηκαν στα περυσινά πλέι οφ, ο Πάτρικ Ογκουνσότο που έχει φάει με το... κουτάλι τα ελληνικά γήπεδα την τελευταία 12ετία και ο Τάσος Ρουσάκης που συγκαταλέγεται στους πιο σκληροτράχηλους μέσους του πρωταθλήματος έκαναν τις εκτιμήσεις τους για την κούρσα που ξεκινάει την Παρασκευή...

Πέντε πρόσωπα, μια κατηγορία

Κριστόφ Βαζέχα (Φωκικός)

- Είναι η πρώτη φορά που κοουτσάρετε ομάδα επιπέδου Football League. Έχετε άγχος;

"Έχω και θεωρώ ότι είναι καλό στοιχείο. Είναι διαφορετικό να δίνεις φιλικά παιχνίδια από το να δίνεις επίσημα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρόκειται για μία καινούργια ομάδα με πολλά νέα παιδιά που έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια αυτόν τον σχεδόν ενάμιση μήνα που δουλεύουμε μαζί. Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή και να μάθουμε τα παιδιά να παίζουν σωστό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα γιατί συμμετέχουν πολλές καλές και ιστορικές ομάδες".

Πέντε πρόσωπα, μια κατηγορία

Αλέξης Κούγιας (Παναχαϊκή)

- Μετά από εννέα χρόνια πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα της ανόδου στη Super League;

"Έχει έρθει από πέρυσι! Καταφέραμε να γυρίσουμε από το -7 και να μπούμε στα πλέι οφ μέσω της 4ης θέσης, ώσπου ήρθαν οι "εκτελεστές" που όρισε η ΚΕΔ, στερώντας μας 6 βαθμούς από τα ματς με τον Πλατανιά. Η μεγάλη δικαίωσή μας είναι ότι γίνεται προκαταρκτική εξέταση για τα κριτήρια που έβαλε η ΚΕΔ στους πίνακές της το διαιτητή Αμπάρκιολη για τα ματς της Super League (σ.σ. την διέταξε ο αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας)".

- Εκτιμάτε ότι θα διεξαχθεί ένα "καθαρό" πρωτάθλημα;

"Δεν μπορώ να έχω καμία βεβαιότητα. Ο κόσμος έχει φύγει από τα γήπεδα της Super League μετά τα όσα τραγελαφικά που έχουν συμβεί και έχει επικεντρωθεί στη δική μας κατηγορία, η οποία συμπεριλαμβάνει καλές ομάδες με πλούσια ιστορία. Όλες οι ομάδες ξεκινάμε στην ίδια αφετηρία. Εμείς, βέβαια, αρχίζουμε με αγώνα κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας για τις δηλώσεις μου".

Πέντε πρόσωπα, μια κατηγορία

Σίνισα Γκόγκιτς (Εργοτέλης)

- Τι να περιμένουμε από τον εφετινό Εργοτέλη;

"Είχαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι λόγω του θανάτου του Απόστολου Παπουτσάκη, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευε ότι η ομάδα θα παραμείνει στη Super League. Στη συνέχεια μεσολάβησε κάποιο διάστημα μέχρι να πάρει την ομάδα ο Δημήτρης Παπουτσάκης, ενώ καθυστερήσαμε επειδή δεν ξέραμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε. Κάναμε τρεις μήνες προετοιμασία και αποκτήσαμε τρεις παίκτες τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Έχουμε μία νεανική ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 22 ετών. Ο μοναδικός έμπειρος παίκτης που έμεινε είναι ο Ντιέγκο Ρομάνο. Έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε πολλά πράγματα, ενώ στο μοναδικό φιλικό εκτός Κρήτης με την Καλλονή το ματς ήταν πολύ σκληρό, αλλά πιστεύω ότι πήγαμε καλά. Μου αρέσει το επιθετικό παιχνίδι, να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Είναι ένα πρωτάθλημα που βασίζεται στη δύναμη και το πάθος. Οι περισσότερες ομάδες διαθέτουν παίκτες με ψηλά κορμιά που αποτελούν δύσκολους αντιπάλους. Εμείς, πάντως, έχουμε σχέδιο στον αγωνιστικό χώρο και αισιοδοξώ ότι θα πάμε καλά".

Πέντε πρόσωπα, μια κατηγορία

Τάσος Ρουσάκης (Καλλιθέα)

- Την περυσινή σεζόν η Καλλιθέα έφτασε στην πηγή (πλέι οφ), αλλά δεν ήπιε νερό. Φέτος ποιοι είναι οι στόχοι σας;

"Στόχος μας είναι να επαναλάβουμε την περυσινή πορεία σε ένα δύσκολο, ομολογουμένως, πρωτάθλημα με πολλές αγωνιστικές. Έχουν φύγει αρκετοί καλοί παίκτες, αλλά η διοίκηση έχει φροντίσει να τους αντικαταστήσει με ισάξιους. Όσον αφορά το πλάνο παιχνιδιού μας, δεν θέλουμε να αλλάξουμε πολλά σε σχέση με το περυσινό".

Πέντε πρόσωπα, μια κατηγορία

Πάτρικ Ογκουνσότο (Αναγέννηση Επανομής)

- Είσαι μόλις 29 ετών, αλλά συγκαταλέγεσαι στους πιο έμπειρους παίκτες της Football League. Το σχόλιό σου για τη νέα στροφή της καριέρας σου που σε βρίσκει στην Αναγέννηση Επανομής.

"Τα πράγματα είναι καλά μέχρι στιγμής. Το πρώτο ματς (σ.σ. με τον Φωκικό) είναι πολύ σημαντικό για να ξεκινήσουμε ιδανικά στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να μπαίνουμε δυνατά σε κάθε παιχνίδι. Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Η Θεσσαλονίκη, όπως και το Ηράκλειο, είναι μία πολύ όμορφη πόλη και περνάω πολύ ωραία".

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

28/09/12 17:00 Πιερικός - Παναχαϊκή

29/09/12 16:45 Πανσερραϊκός - Λάρισα

29/09/12 16:45 Ηρακλής 1908 - Εθνικός Γ.

29/09/12 17:00 Παναιτωλικός - Καλλονή

30/09/12 16:45 Ολυμπιακός B. - Καβάλα

30/09/12 16:45 Ηρακλής Ψ. - Νίκη Βόλου

30/09/12 16:45 Αναγέννηση Ε. - Φωκικός

30/09/12 16:45 Αναγέννηση Γ. - Βύζας Μεγάρων

30/09/12 16:45 Δόξα Δράμας - Καλλιθέα

30/09/12 16:45 Απόλλων Σμ. - Θρασύβουλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK