Play off με πολλές εκκρεμότητες

Με πολλές εκκρεμότητες θα συνεδριάσει την Τρίτη (19/07) το απόγευμα το Δ.Σ της Football League-Football League 2, προκειμένου να τροποποιήσει την προκήρυξη της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, να επικυρώσει τις βαθμολογίες σε Football League και Football League 2, αλλά και να ορίσει τους αγώνες play off.

Play off με πολλές εκκρεμότητες

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα και σε καμία περίπτωση εύκολα για τη διοργανώτρια αρχή, καθώς πέραν των διώξεων που υπάρχουν από τους αθλητικούς εισαγγελείς προς τις ομάδες, υπάρχει και το θέμα με την παράταση της αγωνιστικής χρονιάς που έχει ζητήσει η ΕΠΟ από την UEFA.

Στην ΕΠΑΕ ελπίζουν ότι μέχρι τη Δευτέρα (18/07) ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη (19/07) το πρωί, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα έχει απαντήσει θετικά, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των play off. Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει αν δεν έχει απαντήσει η UEFA μέχρι την Τρίτη το απόγευμα ή αν απαντήσει αρνητικά στο αίτημα της ΕΠΟ.

Η δεύτερη εκκρεμότητα που τα μέλη του Δ.Σ της ΕΠΑΕ ελπίζουν να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το απόγευμα της Τρίτης είναι η τελεσίδικη απόφαση για τα Τρίκαλα. Το θέμα αυτό, πάντως, δεν δείχνει να επηρεάζει ιδιαίτερα την επιθυμία της διοργανώτριας αρχής καθώς αν η θεσσαλική ομάδα δικαιωθεί στη δευτεροβάθμια επιτροπή (πράγμα δύσκολο) θα παίξει κανονικά. Στην αντίθετη περίπτωση τη θέση της στα play off θα πάρει ο Διαγόρας.

Αν για οποιοδήποτε λόγο η ομάδα της Ρόδου δεν μπορέσει να πάρει μέρος στη διαδικασία, στους αγώνες θα λάβουν μέρος οι ΟΦΗ, Λεβαδειακός και Δόξα. Το ίδιο φυσικά ισχύει αν ούτε και ο δραμινός σύλλογος μπορέσει να αγωνισθεί. Αν συμβεί αυτό θα γίνουν διπλοί αγώνες μπαράζ με ΟΦΗ και Λεβαδειακό. Στην περίπτωση αυτή τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει με την ειδική βαθμολογία των ομάδων, καθώς ο κρητικός σύλλογος έχει πλεονέκτημα 2 βαθμών έναντι του Λεβαδειακού. Αν γίνουν αγώνες με περισσότερες από δύο ομάδες, τότε η ειδική βαθμολογία αναμένεται να ισχύσει κανονικά.

Το άλλο σοβαρό θέμα που θα τεθεί είναι το που θα γίνουν οι αγώνες. Η σκέψη που υπάρχει από τη διοργανώτρια αρχή είναι οι αγώνες να γίνουν στο λεκανοπέδιο Αττικής, προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις των ομάδων και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Κάτι στο οποίο είναι δεδομένο ότι θα αντιδράσει ο ΟΦΗ.

Άλλο ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης είναι με ποιους παίκτες θα λάβουν μέρος στη διαδικασία οι ομάδες. Αρκετοί ποδοσφαιριστές των ομάδων που εμπλέκονται στη διαδικασία έχουν πάρει μεταγραφή σε άλλους συλλόγους, ενώ και γι' αυτούς που παρέμειναν, δεν έχει υπάρξει έγκριση από τον ΠΣΑΠ.

Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι σε εκκρεμότητα βρίσκεται το θέμα της τιμωρίας ακόμα και με υποβιβασμό των ομάδων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι πιθανό ομάδες της Football League να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν από αποβολές ομάδων της Super League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK