Προβάδισμα ανόδου για ΑΕΚ και Ηρακλή

Με το πέρας της 14ης αγωνιστικής της Football League, το Contra.gr παρουσιάζει τα προσώρας δεδομένα όσον αφορά τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στη Super League. Η διαδικασία των Play Off, η βαθμολογία του "μίνι" πρωταθλήματος και το προβάδισμα των ΑΕΚ και Ηρακλή.

Προβάδισμα ανόδου για ΑΕΚ και Ηρακλή
INTIME SPORTS

Με τη συμπλήρωση των πρώτων 14 αγωνιστικών στους ομίλους της Football League, έχει ξεκινήσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο, όσον αφορά τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Super League. Το Contra.gr αναλύει τα δεδομένα και παρουσιάζει πως θα ήταν η βαθμολογία των Play Off αν η διαδικασία άρχιζε σήμερα.

Η διαδικασία των Play Off

Όταν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα σε Βόρειο και Νότιο όμιλο, οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου κάνουν ένα νέο πρωτάθλημα έξι ομάδων, το οποίο θα έχει 10 αγωνιστικές (εντός και εκτός έδρας αγώνες).

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον καθένα από τους δύο ομίλους θα πριμοδοτηθεί με το μπόνους των τριών βαθμών.

Παράλληλα, η βαθμολογία του πρώτου και του δεύτερου κάθε ομίλου θα διαιρεθεί με τη διαφορά τους από τον τρίτο με τον συντελεστή τρία στο ακέραιο. Οι τρίτοι των ομίλων θα εισέλθουν στο "μίνι" πρωτάθλημα με μηδέν βαθμούς.

Η βαθμολογία των Play Off αυτή τη στιγμή

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η ΑΕΚ και ο Ηρακλής θα μπουν με ξεκάθαρο προβάδισμα στη διαδικασία των Play Off. Η "Ένωση", όπως και ο "Γηραιός" έχουν το μπόνους των τριών βαθμών ως πρώτοι κάθε ομίλου, ενώ παράλληλα έχουν 11 βαθμούς διαφορά από τον τρίτο του ομίλου τους.

Ένα παράδειγμα:

Η ΑΕΚ έχει το μπόνους των τριών βαθμών, ενώ επιπρόσθετα εισέρχεται στα Play Off με ακόμα (11/3= 3,66) 4 βαθμούς. λόγω της διαφοράς της από τον τρίτο (37 βαθμούς έναντι 26 του Απόλλωνα Σμύρνης). Άρα, στο σύνολο έχει 7 βαθμούς.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1.ΑΕΚ 7

_.Ηρακλής 7

2. Λαμία 2

3. Παναχαϊκή* 1

4. ΑΕΛ* 0

_. Απόλλων Σμύρνης.

*Η Παναχαϊκή και η ΑΕΛ έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK