Ο Εμενίκε έδωσε...ανάσες στον Ολυμπιακό

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμάνουελ Εμενίκε που σημείωσε δύο γκολ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο. Ξεφύσημα ανακούφισης από τον Μπέσνικ Χάσι μετά το ματς, λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΜΕΝΙΚΕ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΜΕΝΙΚΕ ICON

Το δεύτερο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης μέσα σε τρεις ημέρες ήταν ιδιαίτερο για τον Μπέσνικ Χάσι. Η ομάδα του προερχόταν από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, ενώ κόντρα στον ίδιο αντίπαλο λίγο έλειψε να χάσει. Έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο αν σκεφτούμε ότι το προσεχές σαββατοκύριακο έχει να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο τα κατάφερε χάρη στον Εμάνουελ Εμενίκε, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και έκανε τον προπονητή του να... ανακουφιστεί με το τελικό 2-1.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με εννιά διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα. Ο Χάσι έδωσε την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, ενώ ήθελε να έχει φρέσκια πόδια στο χορτάρι κόντρα σε έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά ισορροπημένο από πλευράς ευκαιριών. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και με τον Εμενίκε δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα του Αστέρα, ωστόσο εξαιτίας ενός λάθους του Προτό λίγο έλειψε να γίνει το 0-1. Στην επανάληψη ο Χάσι έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του αλλάζοντας το σύστημα σε 3-4-3. Δημιούργησε χώρους και στο 70' ο Μπεν που είχε περάσει ως αλλαγή, κέρδισε το πέναλτι από σπρώξιμο του Ζουμά.

Ο Εμενίκε ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 στο 71', ενώ ο ίδιος παίκτης "κλείδωσε" τη νίκη με ωραίο σουτ στο 77'. Το μόνο που κατάφερε ο Αστέρας ήταν να μειώσει σε 2-1 με μια εξαιρετική λόμπα του Τσουκαλά στο 84'.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι):Προτό, Ελαμπντελαουί (46' Μαρτίνς), Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ανδρούτσος (74' λ.τ. Μίλιτς), Ταχτσίδης, Πάρντο, Φορτούνης, Μπεν, Εμενίκε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης):Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (79' Ιγκλέσιας), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (63' Κουμάντεϊ), Μουνάφο, Στανισάβλιεβιτς (59' Γκοντό), Δουβίκας.

TO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK