Αυτή τη φορά δεν σημάδεψε δοκάρι ο Μολίνς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με... χαλαρή διάθεση σε ένα ακόμα παιχνίδι, βρέθηκε να χάνει από την αξιόμαχη Αναγέννηση Καρδίτσας, όμως στο τέλος πήρε τη νίκη με 2-1 μετά από απίστευτη γκέλα του Κισκαμπάνη και πλασέ του Μολίνς. Έκαναν το 2 στα 2 στον όμιλο τους οι πράσινοι.

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÐÁÏ / ÌÏËÉÍÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
molins EUROKINISSI

Τα χρειάστηκε για τα καλά, αλλά έστω και στο… παρά δύο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την Καρδίτσα κόντρα στην Αναγέννηση (2-1), χάρη σε ένα τέρμα του -«hot» τις τελευταίες εβδομάδες- Γκιγέρμο Μολίνς στο 92’, «σφραγίζοντας» την πρόκρισή του στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Σουηδός επιθετικός, που μπήκε αλλαγή στο 69ο λεπτό, «χτύπησε» στα… χασομέρια και με το τέρμα που σημείωσε, εκτός των άλλων «ξόρκισε» την… κατάρα του Παναθηναϊκού στην επαρχία, δίνοντας στην ομάδα του την πρώτη νίκη κόντρα σε σύλλογο της περιφέρειας, μετά τον Φλεβάρη και το εντυπωσιακό 5-0 στην Τρίπολη.

Το πρώτο ημίχρονο στο ΔΑΚ Καρδίτσας ήταν μία απ’ τα… ίδια για τον Παναθηναϊκό, που έβγαλε για ακόμη μια φορά όλες τις «παιδικές ασθένειες» που εμφανίζει σ’ όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια του και δη, αυτά με τις ομάδες της περιφέρειας. Βασικοί ή «ρεζέρβες», πρωτάθλημα ή Κύπελλο ήταν ένα και το… αυτό για τους «πράσινους», που έδειξαν ξανά πολύ νωχελική εικόνα, απέναντι σε μία ομάδα που είχε ενθουσιασμό και ένταση στα μαρκαρίσματα και τις μονομαχίες, μολονότι από πλευράς ποιότητας είναι 4-5 «σκάλες» πιο κάτω.

Στο 13’ μάλιστα, η Αναγέννηση κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, με ένα γκολ που εξέθεσε την άμυνα του Παναθηναϊκού. Από πλάγιο του Κωνσταντινόπουλου, ο Σουντουρά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Γιόχανσον, κουβάλησε τη μπάλα 10-15 μέτρα και με μία περίεργη σέντρα-σουτ, βρήκε τον Πλαβούκο στη μικρή περιοχή που με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Στο υπόλοιπο μισάωρο μέχρι το ημίχρονο το «τριφύλλι» έψαξε το γκολ της ισοφάρισης κυρίως χάρη στην ατομική ποιότητα των παικτών του και δη στις «εξάρσεις» του Ινσούα και του Μουνιέ. Στο 24’ από σέντρα του Καμπέσας, ο Χατζηγιοβάνης ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε απελπιστικά ψηλά, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μουνιέ δεν πρόλαβε για λίγο τη σέντρα σουτ του Ινσούα για να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα. Στο 31’ σημειώθηκε και η μεγαλύτερη ευκαιρία των «πράσινων» στο α’ ημίχρονο, με τον Χατζηγιοβάνη να κάνει ωραίο κοντρόλ και να σουτάρει με τη μία και τον Γκέκα να πέφτει και να διώχνει με εξαιρετικό στιλ στη γωνία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι (νέες) «φωνές» του Ουζουνίδη, «ξύπνησαν» τους «πράσινους». Κι αφού ο Χατζηγιοβάνης έχασε πάλι ένα… άχαστο στο 48’, στέλνοντας τη μπάλα πολύ ψηλά άουτ μετά από γύρισμα του Καμπέσας, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάρισε στο 52’, με εξαιρετική κεφαλιά του Μουνιέ στο 52’, από σέντρα του Γιόχανσον.

Η είσοδος του Μολίνς για το τελευταίο 25λεπτο, έκανε πολύ πιο λειτουργικό τον Παναθηναϊκό απ’ τη μέση και μπροστά κι εντέλει ο 30χρονος άσος ήταν εκείνος που έδωσε για ακόμη μία φορά τη λύση για το «τριφύλλι».

Με λάθη η διαιτησία του Τζοβάρα (Φθιώτιδας) και του α’ βοηθού Παπαδημητρίου Λάρισας, που έκοψε τον Μουνιέ λανθασμένα ως οφσάιντ στο 47’. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν από πλευράς Αναγέννησης οι Κισκαμπάνης (34’), Κωνταντινόπουλος (83’), Θεοδωράκης (83’), και από πλευράς Παναθηναϊκού οι Ινσούα (13’), Μουνιέ (42’), Σιλά (57’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Βαζάκας, 4-5-1): Γκέκας, Καρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Θεοδωράκης, Κισκαμπάνης, Σουντουρά, Σταματάκης, Μπιτέλης (70’ Μασούρας), Πλαβούκος (56’ Χατζάρας), Τζέκος (84’ Κονέ), Ποζατζίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνιδης, 4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Ευαγγέλου, Ινσούα, Δώνης (79’ Μπουζούκης), Σιλά, Καμπέσας, Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης (59’ Λουντ), Πίσπας (69’ Μολίνς).

Σκόρερ: 1-0 (14' Πλαβούκος), 1-1 (91' Μολίνς).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 8ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1) Παναθηναϊκός 6 (4-1)

2) Παναχαϊκή 3 (1-0)

3) Αναγέννηση Καρδίτας 0 (1-3)

4) ΑΕΛ 0 (0-2)

* Την Τετάρτη στις 17:15 θα γίνει το ματς ΑΕΛ - Παναχαϊκή.





Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK