O Βλαχοδήμος... στέρησε από την Παναχαϊκή την πρόκριση

Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κυνήγησε η Παναχαϊκή την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έβαλε "στοπ" στα όνειρα των Πατρινών με σπουδαία επέμβαση στο 93' και κράτησε το τελικό 1-1.

O Βλαχοδήμος... στέρησε από την Παναχαϊκή την πρόκριση

Με τον 43χρονο Κώστα Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, η αναγεννημένη Παναχαϊκή το πάλεψε μέχρι τέλους για να "κλειδώσει" μαζί με τον Παναθηναϊκό την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι "πράσινοι" από την πλευρά τους, με πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα και επτά Έλληνες προηγήθηκαν χάρη σε γκολ του Χίλιεμαρκ στο 29', αλλά γενικά δεν... έπιασαν υψηλές αποδόσεις παίζοντας σε χαλαρό τέμπο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, ισοφάρισαν στο 40' με πέναλτι του Αργυρόπουλου, από εκεί και πέρα όμως δεν βρήκαν διαδρόμους προς την εστία του Βλαχοδήμου.

Στη μία και μοναδική φάση που οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, στο 93' ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση και κράτησε το τελικό 1-1.

Το αποτέλεσμα αυτό στέρησε από την Παναχαϊκή την ευκαιρία να προκριθεί δίνοντας το "εισιτήριο" σε Παναθηναϊκό και ΑΕΛ.

Παναχαϊκή: Χαλκιάς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος (74’ Ελευθεριάδης), Πολυχρόνης (65’ Μουστακόπουλος), Μασούρας, Κυνηγόπουλος, Σπανός (77’ Αντωνακόπουλος)

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουτρουμπής, Ρέις, Δώνης, Χίλιεμαρκ (75’ Τζανδάρης), Αυλωνίτης, Λουντ (56’ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας (65’ Εμμανουηλίδης)

ΣΤΟΥΣ "16" ΚΑΙ Η ΑΕΛ

Χωρίς να "κουραστεί" ιδιαίτερα πήρε την πρόκριση στους "16" και η ΑΕΛ του Ηλία Φυντάνη. Οι "βυσσινί" μπορεί να αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0, αλλά δεν πιέστηκαν σχεδόν καθόλου στο ματς και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες που δεν έκαναν όμως γκολ. Σε συνδυασμό με το 1-1 στην Πάτρα η ΑΕΛ πανηγύρισε την πρόκριση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK